lauantai 9. joulukuuta 2017

Unicon uusi yritys

Unicon kusetuskampanja Kickstarterissa keskeytettiin viime hetkellä ylläpitäjän toimesta. Virallinen syy ”keskeytykselle” on se, että Unicolla ei ollut esittää minkäänlaista versiota puhelinsovelluksesta (app). Koska Unico ”kertoi” laitteensa olevan prototyyppivaiheessa, sovellus olisi tietenkin pitänyt olla olemassa toimiakseen itse pesulaitteen kanssa, josta ei tietenkään ollut oikeasti olemassa minkäänlaista toimivaa prototyyppiä. Todellinen syy taitaa kuitenkin olla se, että Kickstarter sai liian paljon valituksia ja syytöksiä, että Unico on huijausta.

Unicon huijarit eivät lannistuneet kovin vähästä ja aloittivat uuden 20-päiväisen kampanjan Indiegogossa, jossa pesulaite on vain muutaman tunnin aikana kerännyt jo 100 prosenttia tavoitteestaan. Tyhmimmät tukijat seurasivat tietenkin perässä Kickstarterista.

Kickstarter-kampanjan keskeytymisen vuoksi Unico-huijareille tuli pieni viive saada rahojaan, minkä vuoksi Indiegogon kampanjan pituus on nyt vain 20 päivää Kickstarterin 60-päiväisen sijasta. Tuotekehityskin on nyt vasta konsepti-vaiheessa.


Toimitusarvio on kesäkuu 2018. Kickstarterissa se oli helmikuu 2018. Jonkin kumman syyn vuoksi laitteen valmistuminen lykkääntyi neljä kuukautta.

Ainakin yksi suomalainen on haksahtanut tähän huijaukseen.


Unico™ smartbrush on huijausta kahdesta syystä:

1) On erittäin todennäköistä, että Unico ei tule koskaan valmistumaan sellaisena kuin se myytiin tukijoille, eli se ei toimi luvatulla tavalla: sitä ei voi huonon sopivuuden vuoksi käyttää, se pesee huonosti tai ei sitten lainkaan.

2) Unico ei valmistu koskaan, ja tukijat lannistetaan jatkuvilla selittelyillä ja viivästyksillä.

Tämä kuva todistaa, että puhelinsovellusta ei ollut olemassakaan. Puhelimen kuva on kopioitu CNBC-kanavan kuvasta, joka esittää Apple iPhone X -puhelinta.


Jos tyhmyydestä jaettaisiin palkintoja, ne voitaisiin antaa Unicon tukijoille. Jos joku normaaliälyinen harkitsisi vakavissaan Unicon tilaamista, hänen kannattaisi kysyä hammaslääkärinsä mielipidettä Unicosta. Vastaus olisi todennäköisesti kehotus olla tilaamatta laitetta Unicon hyödyttömyyden ja jopa mahdollisen haitallisuuden vuoksi.

Kickstarter-tukijoiden mukaan Indiegogon puuttuminen huijauksiin on Kickstarteria heikompaa, joten Unicolla on nyt hyvät mahdollisuudet kerätä satojatuhansia euroja Unico-huijaustuottellaan.

Siitä vain mukaan tukemaan...

https://www.indiegogo.com/projects/unico-smartbrush--3#/

First-Look Review of the Unico Smartbrush

Nerd Tech -sivusto on testannut Unicon, vaikka siitä ei vielä ole olemassa edes minkäänlaista prototyyppiversiota. Sepä on kummallista..? Olisikohan sivustolle maksettu siitä?

”Although a number of pieces were involved, once we had everything set up properly, the process wasn’t particularly complicated. We squirted toothpaste into the power unit, snapped it in place with the mouth unit, bit down and activated the power.

It was a very unique sensation. Although brief, it felt a bit like our teeth were in an automated car wash. The toothpaste tasted good and left a very fresh, clean feeling in our mouth. While our teeth did feel quite clean, it was a bit challenging mentally to accept the idea that we’d just finished brushing that rapidly.

All in all, it does achieve its goals. We brushed our teeth in such a short amount of time it was hard to believe we were done. While difficult to evaluate without spending months with the Unico, we can say our teeth and mouth felt quite clean.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti