lauantai 16. joulukuuta 2017

Stay safe and don't burn your house down...

Asmo-laturi on nyt niin sanotusti menneen talven lumia, mutta sallittakoon vielä yksi kirjoitus aiheesta. Katsokaamme tarkalleen vuosi taaksepäin, mitä silloin tapahtui.

Blogi julkaisi joulukuussa kaikkiaan 24 kirjoitusta, joista peräti 19 käsitteli tätä ”patentoitua” ja ”palamatonta” laturia. Tuolloin laturi oli vasta tullut myyntiin, ja kaikki näytti olevan mahdollista maailmanvalloitusta varten – ainakin mikäli sijoitusmuistioon oli uskomista.

Kuukauden kohokohtia olivat, kun Venäjän Federaation pääministeri Dimitri Medvedev ja Kalevan toimittaja saivat laturin.

8. joulukuuta julkaistussa kirjoituksessa kysyttiin: ”Menisikö kovinkaan pahasti pieleen, jos arvioi, että Asmo Solutionsin taru on päättynyt vuoden 2019 loppuun mennessä?”

Se meni noin kahdella vuodella pieleen: loppu tulikin reilusti ennakoitua aikaisemmin.

On vaikea tietää tarkalleen, mikä oli syynä laturitarinan päättymiseen, ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaakaan. Rahaa oli ainakin reilusti käytettävissä. Ehkäpä suurin syy oli se, että laturi perustui liian moneen paikkaansa pitämättömään asiaan, jotka alkoivat väitellen tulla julki, ja se oli kallis – korkeimmillaan jopa 50 euroa.

Ehkäpä useimmille alkoi selvitä, että puhelinlaturit eivät olekaan palovaarallisia ja energiasyöppöjä, joihin argumentteihin Asmo-laturin ”ylivertaisuus” perustui. Myös keksityn palotarinan paljastumisella oli varmastikin oma vaikutuksensa.

Viimeisiä latureita myydään nyt 9,90 eurolla Kärkkäisellä ja Motonetissa. Koska Puuilo ei vieläkään ole päässyt eroon niistä, sen täytyy kertoa siitä, että Puuilo osti luultavasti 2000 laturia, joita on jo viime maaliskuusta alkaen myyty tappiolliseen 20 euron hintaan.

Aiemmin oli epäselvää laturin valmistusmäärästä, oliko se 5000 vai 30 000 kappaletta. Koska latureita on vielä niin paljon myynnissä, jälkimmäinen luku lieneekin oikea. Se selittää myös pääoman vähenemisen. Jos yhden laturin valmistuskulut olivat 20 euroa, niiden valmistamiseen meni kaikkiaan 600 000 euroa.

Tuosta määrästä suuri osa on myyty suurella tappiolla. Jos laturin saa nyt 9,90 eurolla, sen veroton hinta on 7,98 euroa. Liikkeen kate lieneekin noin 4 euroa, jolloin Asmo Solutions sai yhdestä laturista neljä euroa ja teki samalla tappiota 16 euroa.

Kokonaisuutena lieneekin niin, että laturit tuottivat tappiota yritykselle, ja sen sijaan, että sijoittajat olisivat saaneet miljoonavoitot tulevina vuosina, he joutuivatkin lopuksi subventoimaan kymmenen euron latureiden myyntiä.

Varaston viimeisiä... Jos yhdessä laatikossa on 20 laturia, kuvassa niitä on useampi sata kappaletta.


32 kommenttia:

 1. Prisman sivulla lukee ”Tilapäisesti loppu”.

  ”Men hur är det möjligt?” kysyisi ruotsalainen.

  Tilapäisesti..? Kyllä taitaa olla vain niin, että se on PYSYVÄSTI loppu. Mistäpä Prisma niitä enää saisi, koska niitä ei valmisteta enää.

  Prisman hinta oli 29,90 €, jolla ne menivät kaupaksi, vaikka 9,90 euroakin tuntuu olevan liikaa Motonetin asiakkaille.

  Loppuminen myös kaikista myymälöistä tuntuu oudolta.

  VastaaPoista
 2. Verkkokaupassa.com liikkeessä on ihmeellisesti kyseisen laturin huoltoprosentti tipahtanut nollaan. Viimeksi kun katsoin, niin huoltoprosentit huiteli lähes viidessä. Siksipä hankinkin kameratarvikkeeni toisesta liikkeestä. Meni luotto tuohon puulaakiin. Muutellaanko muidenkin tuotteiden huoltoprosentteja pienemmiksi, jotta "huonokin" tavara menisi kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on enää yksi laturi jäljellä Pirkkalan myymälässä. Kuka voi sanoa ostaneensa Verkkokaupan viimeisen Asmo-laturin?

   Poista
 3. Asmo-laturi ansaitsisi ehdottomasti oman artikkelin Wikipediassa, sillä täytyyhän tulevien sukupolvien tietää, miten tämä temppu tehtiin. Lähdeaineistosta ei pitäisi ainakaan olla pulaa.

  Siinäpä olisi jollekin kynänikkarille mielenkiintoinen tehtävä! Artikkelissa voitaisiin käydä läpi kaikki alusta loppuun unohtamatta keksittyä palotarinaa.

  VastaaPoista
 4. http://www.webergrill.fi/ruokaohjeita/joulu/joulukinkku-1455.aspx?pid=9497
  Linkissä vaihtoehto kinkun valmistamiseen hiiligrillissä.
  Tuonne ohjeen vinkkiin voisi lisätä seuraavan vinkin. Varmistakaa, että grilli on tukevasti talon ulkoseinää vasten, ettei grilli pääse kaatumaan kinkun painon vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä oli hyvä neuvo kaikille ja erityisesti gambina-miehille...

   Poista
 5. https://www.puuilo.fi/Asmo-laturi-Micro-USB-2A
  Puuilossa näyttää PATENTOITU laturi olevan väliaikaisesti loppunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on hyvä, että vain "väliaikaisesti". Tässä ehti jo säikähtää...

   Poista
 6. https://patent.prh.fi/patinfo/tiedot.asp?NroParam=20140021&NID=&offset=&ID=X1003625&Inx=1

  Patenttihakemuksen käsittely on lopullisesti päättynyt. Ja tätä laturia herra kehui patentoiduksi jo 2014 ja sitä valhetta jatkuikin vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenpä sitä voisikaan patentoida toisen tekemän innovaation? Laturi ”myytiin” sijoittajille lähes ”patentoituna”, so. patentin saamisen piti olla vain pieni muodollisuus...

   Poista
  2. https://patent.prh.fi/patdocs/public-doc.jsp?NroParam=X1006031&HakemusParam=20155227&NID=&offset=0&Inx=1&P=T&PN=&LJ=&PD=20161002&lang=fi&dockey=JBXAYVQ5FJBK3PF&page=1

   Tämäkin hakemus jätetty sillensä.

   Poista
  3. Eikö se Kalevan toimittaja luvannut ”oikaista” väitteen Asmo-laturin ”patentista” sitten, kun patentin kohtalo ratkeaa? Nythän se on sitten virallisesti vahvistettu, että Asmo-laturi ei tule saamaan patenttia, mikä asia oli tosin selvinnyt tyhmemmillekin jo aikoja sitten.

   Poista
  4. Tuosta oikaisusta kannattaisi tiedustella. Onhan tässä kalevallakin ja niiden toimittajilla osuutta sijoittajien rahojen menetyksessä. Nehän mainostivat niin kovasti tuota laturia ja patenttia jutuissaan.

   Poista
 7. https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger#/


  Emma L
  7 hours ago
  I would also like to know if we are ever getting the lightning charger or if those will be refunded? The adapter thing does not work, half of the time my phone won’t charge even if I press the button. The iphone does not recognize the charger and on the rare occasion it does, moving the cable even slightly will result in the phone losing the connection to the charger (and I’ve tried with a few phones, the problem isn’t with my phone ). The charger and adapter are currently useless for me.

  VastaaPoista
 8. Oulun kaupungin ostolaskut vuodelta 2016 paljastavat Business Oulun ostaneen Asmo-latureita 2600 eurolla (alviton summa).

  rivi 92970
  https://data.ouka.fi/data/dataset/oulun-kaupungin-ostolaskut_

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Asmo on tietääkseni Businesoulun johtokunnassa? Just. Sisäpiiri jyllää.

   Poista
 9. https://www.is.fi/yritykset/protestit/protesti-449646/
  Protestilistalla Asmo Solutions 44561 euroa. Velkoja Finnvera oyj.
  Vieläkin ihmettelen minne katosi reippaasti yli miljoona sijoittajien rahoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljonko vetoa, että Finnvera jää nuolemaan näppejään..?

   Poista
  2. Yksikään velkoja ei tule saamaan rahoja. Oliko se Porche (joka ostettii yllättäen heti osakeannin jälkeen) yrityksen nimissä vai onkohan se kohta "vaimokkeen" auto?

   Poista
 10. Täällä Asmo kertoo, mikä meni pieleen.

  Tämä ihmetyttää:

  ”Käytännössä ainoat tulot koko yrityksen elinkaaren aikana olivat Indiegogo -kampanjasta saadut ennakkotilaukset (80 000€), 5000kpl myytyjä latureita (100 000€) ja varaston loppuunmyynti halpakaupoille (muutamia kymmeniä tuhansia). Myymättömien latureiden varastoarvo huiteli puolessa miljoonassa eurossa.”

  Miksi yli 20 000 laturia myytiin muutamalla eurolla ”halpakaupoille”, jotka sitten myivät ne kymmenellä eurolla? Miksi Asmo Solutions ei myynyt niitä itse ”normaalihintaan” niin kuin mainitut 5000 laturia? Onko sitten mikään ihme, jos tappiota tuli.

  Tuossa ei puhuttu mitään sijoittajien 1,4 miljoonasta eurosta. Mihin ne hävisivät?

  Startup-yrityksessä luotonhallinta on erittäin haastavaa – Asmo Solutions Oy hakeutui konkurssiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin vaiheessa joku kyllä pyytää selvittämään, mihin rahat kulutettiin. Näin on aina ennenkin vastaavissa tapauksissa tapahtunut.

   Poista
  2. Ne laturit myytiin tietenkin polkuhintaan, jotta pääjehut sais vielä muutamana kuukautena nostaa sen 6000 euron kuukausipalkan. Totaalinen kassan tyhjennys.

   Poista
 11. YTJ:ssä oli tieto, että Asmo Solutions on konkurssissa.
  https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2507027&tarkiste=BDBBC5BAC70E0C3CC385AD92139C5CBA8D483703

  VastaaPoista
 12. Privanet kauppaa kuitenkin edelleen meklarilistalla Asmo Solutionin osakkeita. Eikö tieto kulje, vaikka Privanet on yksi ko. yrityksen osakkaista.

  VastaaPoista
 13. https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/suomalainen-ihmelaturifirma-konkurssiin-tajusin-etta-en-usko-tahan-itsekaan-6702540
  Niin mihin ei usko? Patenttiin, palamattomuuteen, sähkön säästöön vei laturin sytyttämään anoppilan tulipaloon? Vai kaikkiin näistä?

  VastaaPoista
 14. https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/mullistava-ihmelaturi-kaatui-omaan-mahdottomuuteensa-perustaja-avautuu-kauppalehdessa-se-oli-kuin-isku-lekalla-pain-naamaa/6776724#gs.gHCogO8

  VastaaPoista
 15. Privanetissä Asmon osakkeita kaupataan sentin hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka saisi ilmaiseksi, ei kannattaisi ottaa, koska Privanet perii 30 euron välityspalkkion osakkeista, joiden arvo on 0,00 euroa....

   Poista
  2. Privanetin listoilla ei näy enää laturifirmaa.

   Poista
 16. Kärkkäisen sivulle 10.3. jätetty arvostelu:

  Päätti lopettaa toimimisen

  Ostin n. kk sitten kyseisen laturin. Ei oo taittunu tai mitään. Päätti yhtäkkiä lopettaa lataamisen. Vaikuttaa siltä ettei se tunnista puhelinta, vaan on ns. kokoajan pois päältä. Eikä anna laittaa edes manuaalisesti päälle. Aikasemmin oli tosi hyvä ja toimiva.

  ✘ Ei, En suosittele tätä tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverilla on tommonen laturi. Muuten kuulema hyvä, paitsi että se ei ala lataamaan ilman napin painamista ja välillä ei silloinkaan. Laturiakaan ei voi enää palauttaa tai vaihtaa hyvällä mäihällä ehyeen, koska oli sen ennakkotilannut ja nyt laturiyritys on konkurssissa. Sanoin kaverille, että eikö se ole mukavaa kun vehkeet pelaa ja arki luistaa? Eikös sitä niin mainostettu?

   Poista