perjantai 8. joulukuuta 2017

Unico™ smartbrush

Tämä huijaus on niin huvittava, että siihen on pakko palata uudelleen. Vieläkin täytyy ihmetellä, miten kukaan voi olla niin tyhmä, että uskoisi Unicon toimivan. Tämä huijaustuote on kerännyt jo yli 900 000 euroa lähes 7000 tukijalta.

Sähköharjojen valmistajat ovat varmastikin yrittäneet kehittää vastaavaa, mutta lähes rajattomista taloudellisista resursseistaan huolimatta ne eivät ole onnistuneet siinä. Miten sitten jokin pieni ”yritys” voisi onnistua siinä?

Kaikki huijauksen tuntomerkit ovat niin selvästi nähtävissä, mutta siitä huolimatta Unico smartbrush kerää edelleenkin lisää rahaa – mutta enää vain viimeistä vuorokautta.

Innoittajana tälle huijaukselle toimi varmastikin Amabrush purukaluston pesulaite, joka keräsi yhteensä yli seitsemän miljoonaa euroa. Tätä ei ehkä voi kutsua huijaukseksi, koska taustajoukoissa on itävaltalainen hammaslääkäri. Amabrushin ongelma taitaa vain olla: ”one size fits all”.


Unico ”käynnistetään” napauttamalla sormella kahdesti kädessä pideltävään kappaleeseen (valhetta tietenkin).


Huijauksen tuntomerkit

1. Ylenpalttista kehumista, vaikka laitetta ei ole vielä olemassakaan:

”Unico™, is a functional product with a sophisticated design that will help glamorize your bathroom.”

”Its minimalistic and high tech look has been handled in detail by expert designers.”

”High quality materials have been used.”

”It guarantees reduced noise levels compared to a traditional electric toothbrush! This result was achieved by using a last-generation Power Unit isolated acoustically. ”

2. ”Thanks to”-sanontaa käytetään liian usein.

3. Unico on itse kehittänyt tai saanut käyttöönsä akun, joka ei koskaan vanhene: The ultimate generation rechargeable battery is made of lithium ion, it NEVER has to be replaced.”

4. Kertojaääni videolla puhuu amerikanenglantia, vaikka sivuston mukaan Unicon kotipaikka on Italian Venetsia. Tuohon voi toki olla selitys, vaikkakin on todennäköisempää, että huijari onkin amerikkalainen ja Venetsia on kerrottu vain hämäyksen vuoksi.

5. Omissa kommenteissaan Unico on ottanut loukkaantuneen sävyn huijaussyytöksien vuoksi ja yrittää liialla selittelyllä korjata tilanteen.

6. Bluetooth-käyttöliittymä, jonka avulla Unicoon voidaan asettaa ”yksilölliset” parametrit, kuten harjasten pyörimisnopeuden ja pesuajan. Lisäksi puhelinsovelluksen avulla voidaan ottaa yhteys Unicon nettisivulle ja tilata sieltä ”lisätarvikkeita” kuten Unico-hammastahnaa.

7. Patenttikin on (muka) jo myönnetty, mitä todistaa kunniakirja.


Kolme tukijaa on ostanut 33 kappaleen erän 3333 euron hintaan.

On erittäin todennäköistä, että Unico ei tule koskaan valmistumaan. Siitä voidaan ehkä valmistaa muutama toimimaton kappale, jotka lähetetään joillekin, ja sen jälkeen Unico ilmoittaa rahojensa loppuneen. Sen jälkeen mitään ei ole tehtävissä. Kuten sanonta kuuluu: he ottivat riskin ja hävisivät.

2 kommenttia:

  1. Eipä taitaisi olla tommonen harja kovin kauaa hygieninen muutamien käyttöviikkojen jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Unico on tietenkin ottanut tuonkin huomioon: ”huoltokeskuksessa” käytetään uv-valoa desinfiontiin (siis jos se ihan oikeasti valmistuisi luvatunlaisena, mutta niin ei käyne...)

    VastaaPoista