keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Gazan tilanne

93 prosenttia palestiinalaisista on muslimeja, ja huolimatta siitä, että loppuosa tunnustaa kristinuskoa, heitä kaikkia yhdistää sama primitiivinen arabialainen kulttuuri ja arabian kieli. Islam on suvaitsematon uskonto, joka haluaa tukahduttaa alleen kaikki muut uskonnot. Muslimien mielestä kaikki muut ovat ”vääräuskoisia”, joita voidaan sitten kohdella näiden ansaitsemalla tavalla.

Gaza on eräänlainen reservaatti, joka elää ainoastaan kansainvälisen avun turvin. Väestötiheys on suuri, ja siellä ei ole minkäänlaista syntyvyyden säännöstelyä, mitä todistaa tuore ikäjakaumagrafiikka. Kun sieltä katsotaan rajan ylitse Israelin puolelle, Israel näyttäytyy paratiisina, johon heillä ei koskaan tule olemaan mahdollisuutta, mikä tietenkin synnyttää katkeruutta.


Lyhyesti voisi todeta, että ainoa syy Gazan ongelmiin ovat gazalaiset itse. He ovat itse toimillaan saaneet ne aikaan. Ja koska väestönkasvu tulee jatkumaan samanlaisena, ongelma tulee jatkossa vain pahenemaan. Israel on tuolla alueella ainoa valtio, joka on niin taloudellisesti, kulttuurillisesti kuin sivistyksellisestikin länsimaiden tasolla. Kaikki muut valtiot Lähi-idässä sen sijaan tuottavat vain ongelmia, joiden vaikutukset näkyvät joskus jopa Suomessa asti.

Hamas ilmeisestikin arvioi väärin lokakuun hyökkäyksensä seuraamukset, ja nyt gazalaiset saavat maksaa siitä. Israelin johto on tehnyt selväksi, mikä on pelin henki, ja hyökkäystä jatketaan niin kauan, kunnes Hamas on tuhottu. Sitten joskus kun sota päättyy, alkaa Gazan jälleenrakentaminen, johon EU myös tulee osallistumaan. Se tietää myös sitä, että osan kuluista maksaa myös suomalainen veronmaksaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti