keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Lidlin digitaalinen vesimittari

Lidlissä on myynnissä ”Digitaalinen vesimittari” hintaan 14,99 €. Tästä tulee mieleen blogissa useasti käsitelty Streamsaven virtausmittari, joka maksoi noin 70 euroa.

https://oulun1.blogspot.com/search?q=streamsave
    
Streamsavelle kävi niin kuin blogi ennusti heti ensimmäisessä kirjoituksessa 20.11.2019:

”Kaleva kertoi, että Streamsave ”tähtää isoille markkinoille”. Ennen sinne lähtemistä Streamsaven kannattaisi varata ennakkoon paikkalippu maitojunaan paluumatkaa varten. Näitä soitellen sotaan lähtijöitä on ennenkin nähty, ja samaan kategoriaan Streamsavekin näyttäisi kuuluvan.”

Isot markkinat jäivät siis tavoittamatta, ja yritys hoipertelee konkurssin partaalla. Jokainen voi arvailla mielessään, minkä verran mittareita myytiin viime tilikaudella.


Yritys on tehnyt vuodesta 2017 lähtien noin 300 000 euroa tappiota. Blogilla ei ole tietoa, kenet rahat ovat sinne menneet. Tässä on kuitenkin turha toistaa aiemmin kirjoitettua, joten asiasta kiinnostuneet löytävät tekstit yllä olevasta linkistä.

Vaikka Lidlin mittarista puuttuukin päätelaiteliityntä, toiminnaltaan se vastaa likimain Streamsaven mittaria, ja hinta on vain noin neljänneksen siitä. Lidlin tuotteet yleensä ovat, mitä ovat, mutta blogin käsityksen mukaan ne eivät ole ala-arvoisia ja hintaansa nähden vähintäänkin tyydyttäviä tuotteita.


Juuri tästä syystä Streamsaven kaltaisella yrityksellä ei ole mahdollisuuksia kilpailla suurempiensa kanssa – eikä varsinkaan maailmanmarkkinoilla, jonne aluksi mieli taisi tehdä. Toisaalta ei olisi mikään ihme, vaikka Lidlin mittarin valmistaja käyttäisi Stremasaven patentoimaa ratkaisua. Miksi keksiä pyörää uudestaan, jos joku on sen jo keksinyt?

Moni saattaa ajatella, miksi Streamsave joutui blogin hampaisiin. Niin kuin useasti aiemmin on todettu, blogi puuttuu kaikenlaisiin Oulusta – ja toisinaan muualtakin – lähtöisiin ”innovaatioihin”, jotka joko liioittelevat tai suorastaan valehtelevat markkinoinnissaan.  Streamsave kertoi sivullaan vuonna 2019:

”Kulutus, kun otat 20 minuutin suihkun: Suihkussa käynnin aikana kulutetusta vedestä noin 60 prosenttia on lämmintä vettä, joten pesuhetki kuluttaa noin 8,4 kilowattituntia energiaa.”

Eihän kukaan nyt ole 20:ta minuuttia suihkussa? Luulisi, että siinä saattaisi aikakin tulla pitkäksi... Jos tuo olisi tehty kalliin sähkön (50 snt/kWh) aikana, hinnaksi olisi tullut 4,2 euroa. Juuri tällaisen valehtelun vuoksi tuote saadaan näyttämään paremmalta ja hyödyllisemmältä, mikä on mitäpä muutakaan kuin kuluttajan kusettamista. Stremasave hoitaa kuitenkin lakisääteiset velvoitteensa mallikkaasti ja toimittaa tappiollisenkin tilinpäätöksensä kaupparekisteriin. Siinä on suuri ero Kipuwexiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti