perjantai 10. syyskuuta 2010

Nokian toimitusjohtaja vaihtuu

Nokian hallitus on nimittänyt Nokian toimitusjohtajaksi Stephen Elopin 21. syyskuuta alkaen, kertoo Kauppalehden verkkolehti.

”Elop johtaa tällä hetkellä Microsoftin yritysratkaisuista vastaavaa yksikköä ja aikaisemmin hän on toiminut useiden yhdysvaltalaisten julkisesti noteerattujen yritysten johtotehtävissä, muun muassa Juniper Networksissä, Adobe Systemsissä ja Macromediassa.

Stephen Elop on suorittanut tietotekniikan ja -hallinnon tutkinnon McMasterin yliopistossa Hamiltonissa kotimaassaan Kanadassa.”


Stephen Elopin työura ei pahemmin häikäise, mutta vaihdos lieneekin tulkittava siten, että Elop tuo Nokiaan jotakin sellaista, mitä potkut saavalla Olli-Pekka Kallasvuolla ei ole. Potkut OP on nyt saanut – se on tosi asia – vaikkakaan sitä ei ole ole suoraan sanottu.

Uutinen ei kerro Kallasvuon asemasta Nokiassa tai muistakaan tulevaisuudensuunnitelmista, mutta potkujen saaminen Nokian kokoisen yhtiön johdosta on joka tapauksessa erittäin noloa ja nöyryyttävää Olli-Pekka Kallasvuolle.

Se etu tässä ainakin on, että nyt päästään eroon Kallasvuon tankeroenglannista, jonka kuunteleminen oli todellakin vaivaannuttavaa.

Nokian osakekurssi on ollut jatkuvalla lasku-uralla Kallasvuon aikana, joten ehkäpä Nokian hallitus toivoo toimitusjohtajan vaihdoksen kääntävän osakekurssin nousuun.

Voisiko kanadalaisen Elopin valinta tarkoittaa sitä, että Nokia on siirtämässä pääkonttorinsa Pohjois-Amerikkaan, jossa lieneekin suurin osa yhtiön osakkeenomistajista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti