perjantai 24. syyskuuta 2010

Perussuomalaisten kannatus kasvussa

Yleisradion teettämän mielipidekyselyn mukaan Perussuomalaisten kannatus on nyt 12,5 prosenttia, eli joka kahdeksas haastatelluista äänestäisi puoluetta, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Gallupit ovat tietysti aina gallupeita, ja tulos riippuu siitä, keiden mielipidettä kysytään, mutta ei ole mitään syytä epäillä Taloustutkimuksen tekemän kyselyn oikeellisuutta.

Perussuomalaisten kannatus näyttää siis olevan Timo Soinin johdolla kasvussa, ja ei olisi mikään ihme, jos sen kannatus olisi 15 prosentin tuntumassa ensi keväänä, kun vaalit käydään. Kannatuksen kasvu kuvastanee kansan tyytymättömyyttä nykyisen hallituksen toimiin ja entisen pääministerin muistamattomuuteen ja hoksaamattomuuteen. Kansa on yksinkertaisesti saanut tarpeekseen kepuvetoisesta kähminnästä, joka henkilöityy Vanhasen lisäksi mm. Kaikkoseen ja Lehtomäkeen.

Ruotsin kielen kannatuspuolueen (RKP) kannatus laski 3,9 prosenttiin, jolla äänimäärällä ruotsinkieliset eivät olisi ylittäneet Ruotsin parlamentin äänikynnystä. Jos Suomessa otettaisiinkin joskus käyttöön äänikynnys, se asetettaisiin sellaiselle tasolle, että RKP ylittäisi sen varmasti.

Yli kymmenen prosentin kannatuksella ja kannatuksen kasvulla Perussuomalaisten täytyy olla vakavasti otettava puolue hallitusneuvotteluissa. Se olisi ainoa oikea tapa toteuttaa kansan tahto. Kansa vaatii muutosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti