perjantai 30. joulukuuta 2011

Huonoa tienhoitoa

Alla oleva kuva esittää Zeppelinin Pohjantiehen liittymää pohjoiseen. Kuva on otettu tänään kello 10.10.

Kuva kertoo tienhoidon huonosta tasosta. Vasenta kaistaa ei juurikaan ole viitsitty aurata, vaan tielle levitetyn suolan on kuviteltu sulattavan lumen, joka se sitten loskana tarttuu autojen alustoihin ja roiskuu takana ajavien autojen päälle ja kulkeutuu tuolla tavalla pois tieltä.

Moottoritielle tulevan kiihdytyskaistan tila on vielä huonompi. Punainen nuoli osoittaa, minne asti kiihdytyskaista jatkuu. Koska kiihdytyskaistaa ei ole aurattu, sitä ei voi käytännössä käyttää lainkaan sillä olevan loskan vuoksi, ja kuten kuvasta näkyykin, ei sitä ole kukaan tänä aamuna käyttänytkään, vaan jokainen moottoritielle tullut on ajanut suoraan moottoritien oikeanpuoleiselle kaistalle välittämättä väistämisvelvollisuudesta.

Kiihdytyskaistaa ajaminen vihreää nuolta pidemmälle on melko mahdotonta, koska auton oikean puolen pyörät kulkisivat loskassa ja vasemman puolen pyörät asfaltilla, mikä tekisi ajamisesta vaikeaa ja jopa vaarallista kovassa vauhdissa.

2 kommenttia:

  1. Ei ole auttanut järjen ääni, vaikka olen jo kahdesti soittanut tielläliikkujien palavelunumeroon suolaamisen hulluudesta, nytkin pakkasta -5 astetta ja normaali talvikeli. Eiköhän kuitenkin lentokentäntiellä suolaa ja sohjoa, ei siis mitään järkeä.

    VastaaPoista
  2. Teitä ei viitsitä enää aurata. Teille levitetään vain suolaa, minkä kuvitellaan hoitavan kaiken.

    VastaaPoista