lauantai 10. joulukuuta 2011

Vaihtoehtoisia joululauluja

Joulunpyhinä kaikki kaupalliset radiokanavat soittavat lähes tauotta perinteisiä ja hieman uudempia kotimaisia joululauluja. Niiden samojen rallatusten kuuleminen joulusta toiseen saattaa alkaa jo hieman kyllästyttää.

Kaupoissa myydään myös tunnettujen ulkomaalaisten artistien levyttämiä joululauluja. Mm. Elvis, Harry Belafonte ja Johnny Cash ovat tehneet omat joululevynsä. Nekään eivät kuitenkaan oikein taida tuoda vaihtelua, koska levyjen tuottajat ovat turvautuneet niissä samoihin perinteisiin joululauluihin.

On olemassa myös vaihtoehtoisia joululauluja, joita esittävät artistit ja yhtyeet ovat paremmin tunnettuja muusta kuin joululaulujen esittämisestä.


100 % Christmas on hyvä kokoelma vaihtoehtoisia joululauluja, vaikka siinä onkin tosin mukana myös muutama perinteinen joululaulu, mutta jotkin niistä ovat hyvin harvoin kuultuja.
Phil Spectorin tuottama joululevy A christmas gift for you on vuodelta 1963. Kerrotaan, että Spector halusi levylleen omanlaisensa saundin, ja sen hän sai aikaan käyttämällä yliohjausta äänityksessä.


Levyn paras kappale on ehdottomasti The Ronettesin Sleight ride.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti