lauantai 29. huhtikuuta 2017

Asmo-laturi 19,90 € Puuilossa

Kuten blogin seuraaja kertoi (patenttijutun) kommentissa, Asmo-laturin saa nyt todella edullisesti Puuilosta (suhteessa normaalihintaan).


Nyt kannattaa pitää kiirettä, sillä niitä ei varmastikaan riitä kaikille. Vain nopeimmille!

On vaikea lähteä arvailemaan hinnanalennuksen syytä, mutta tavallisesti –50 % alennus tarkoittaa poistomyyntiä, eli tuote poistuu liikkeen valikoimasta, niin kuin kommentoija arvelikin.

28 kommenttia:

 1. Laturille käy kuten joidenkin artistien huonosti myyville musiikkitallenteille. Niitä myytiin koreista ovh -50%,70%,80%,90% alennuksilla. Jos tavara päätyy tuollaiseen alennukseen, sen on todettu olevan huonosti myyvä tai huono tuote. On kyllä aika koomista ajatella, että tästä huikeasta ja ekologisesta ihmelaturista saattaa tulla elektroniikkajätettä. Seuraava askel on 70% ale. Voiko olla mahdollista, että valmistaja joutuu ottamaan tuotteet takaisin, jos ne on kaupattu jälleenmyyjälle väärillä spekseillä vaikkapa patentoituna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veroton alehinta on 16,05 €. Veroton normaalihinta oli 32,18 €. Tyhmempikin kadunmies voi tuosta päätellä, että sisäänostohinta sijoittuu lukujen väliin eli tappiolla taitaa mennä...

   Poista
 2. Asiantuntija puhdistaa omatuntosi: Laturia voi pitää pistorasiassa koko ajan.

  Turhaanko niin moni osti Asmo-laturin? Oliko tämä kaikki vain suurta huijausta? Ei palovaaraa, ei energiantuhlausta.

  http://yle.fi/ylex/uutiset/asiantuntija_puhdistaa_omatuntosi_laturia_voi_pitaa_pistorasiassa_koko_ajan/3-7556051

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä ihmeellistä! Asmo ja jälleenmyyjät pelottelevat tulipaloriskillä ja suurella sähkönkulutuksella, kun taas Tukesin asiantuntija on aivan toista mieltä. Kumpikohan taho voisi olla oikeassa? Kummalla saattaisi olla taloudellinen intressi valehdella?

   Asmo-laturin ostaneet ovat menneet halpaan ja maksaneet 40 tai jopa 50 euroa turhasta. Miltähän heistä mahtaa sitten tuntua, kun saavat tietää tämän?

   20 euroakin on liikaa Asmosta, jos 10 eurolla saa toimivan laturin.

   Poista
  2. Erästä jälleenmyyjää on tietääkseni pyydetty selvittämään mainonnassa käytettävän tarinan todenperäisyys.

   Poista
 3. Puuilossa myydään laturia patentoituna eli väärillä tiedoilla. Sitä ei ole patentoitu.
  Monessa muussa paikassa laturia markkinoidaan pelottelemalla tulipalolla ja esimerkkinä käytetään anoppilan talon paloa. Tuon palon syttymissyystä ei ole vieläkään esitetty todistetta. Pitää laittaa viranomaiset asiaa selvittämään, jos toimittajat eivät sitä halua tehdä ja tuoda julki. Jos syttymissyy on joku muu kuin laturi, niin siitä tuskin selittelemällä selviää ja silloin tarina saa jatkoa.

  VastaaPoista
 4. https://bbs.io-tech.fi/threads/tapaus-asmo-laturi.1374/
  Joku oli saanut tiistaina oman laturinsa parin vuoden odottelun jälkeen. Vieläkö näitä on lähettämättä ennakkotilaajille?

  Vastaakohan tuo laturi tilaajan mielestä tuota esittelyvideota, joka näytettiin joukkorahoituksessa? 80 tuntia pitäs säästyneellä sähköllä pystyä keittamään kahvia eli monta sataa pannullista.

  https://www.youtube.com/watch?v=PrOqk9g2H1A

  VastaaPoista
 5. https://www.indiegogo.com/projects/mr-charger-colours-your-life-mobile-design--2/coming_soon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei v***u! Mitähän kusetusta nyt on tulossa?

   Luulisi, että indiegogolaiset olisivat jo maksaneet oppirahansa eivätkä menisi enää halpaan.

   Mitä tahansa sieltä onkin tulossa, se tietää jälleen vuosien odotusta, ja jos jokin valmis tuote sitten joskus tuleekin, se ei ole luvatun mukainen.

   Poista
 6. Tässä voisi ”ajanvietteenä” pähkäillä, milloin laturit myydään loppuun Puuilossa. Myymälöitä on 18 ja lisäksi verkkokauppa.

  Latureita toimitettiin tiettävästi 1000 kappaletta viime vuoden puolella eli melkein puoli vuotta sitten. Viikolla 7 olisi pitänyt toimittaa 2000 laturia, mutta se lieneekin jäänyt toteutumatta.

  Kun kerran näinkin radikaaliin alennusmyyntiin on ryhdytty, se tarkoittanee sitä, että viime vuoden toimituksesta vain alle puolet on myyty eikä vaisu myynti ollut vastannut Puuilon odotuksia. Jos oletetaan, että niitä on vielä jäljellä 600 kappaletta, 100 niistä voi olla verkkokaupassa ja loput 500 jaettuna myymälöiden kesken eli noin 28/myymälä.

  Kysymys kuuluu: löytyykö koko maasta enää 600:aa Asmo-laturin tarvitsijaa, jotka olisivat valmiita maksamaan siitä 20 euroa?

  Toinen kysymys on se, onko huono menekki sittenkään todellinen syy alemyyntiin. Entä jos Puuilossa on tunnettu omantunnon pistoksia laturin valheellisen markkinoinnin vuoksi ja sen vuoksi niistä halutaan yksinkertaisesti päästä eroon? Jos näin on, vaarana on se, että muut liikkeet seuraavat perässä, mikä olisi kohtalokasta kotimaan myynnille.

  VastaaPoista
 7. Olisiko nämä kotimaiset ketjut tai paremminkin niiden omistajat hankkineet myös osakkeita?

  VastaaPoista
 8. Viestimaalle piti toimittaa 1000 laturia huhtikuun alussa. Mikä on näiden latureiden kohtalo? Miksi ne eivät ole myynnissä Viestimaan verkkokaupassa? Onko niitä koskaan edes valmistettu?

  Viestimaan latureiden keskihinta on noin 20 euroa. Asmo 50 euron hinnallaan ei oikein sopisi joukkoon, joten ehkäpä siitä syystä ja luultavasti myös siksi, että liikkeessä on sen verran teknistä osaamista Asmon valheellisen mainonnan lävitse näkemiseksi, se ei olekaan siellä.

  Näyttää siltä, yksikään tämän vuoden toimituksista ei ole toteutunut. Viikkoon 16 mennessä latureita olisi pitänyt toimittaa 41 000 kappaletta. Voi voi sijoittaja parkoja...

  Verkkokauppaan pitäisi toimittaa 10 000 laturia kesäkuussa. Mitenköhän todennäköisesti tuo tulee tapahtumaan..?

  VastaaPoista
 9. Median toiminta on ollut todella ala-arvoista. Ylistävien lehtijuttujen ansiosta tästä laturista tuli rahasampo sen valmistajalle. Miten olisi, jos toimittajat olisivat ottaneet asioista selvää ja kertoneet totuuden? Vieläkään ei ole tullut ainuttakaan oikaisua mistään asiasta. Onko oma lehmä ojassa? Se selviäisi kun hankkisi osakasluettelon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaleva uutisoi kahdesti osakeannista, joten on mahdollista, että lehden toimittaja ”nopean rikastumisen toivossa” teki sijoituksen.

   Aiemmassa blogiartikkelissa kerrottiin, että väitteet pitää suunnitella tyhmimmän kadunmiehen käsityskyvyn mukaan. Se pitää paikkansa. Ensimmäisen Kalevan jutun kommentissa ”työmies (rek.)” kirjoittaa: ”Juuri siksi Asmo-laturi on kehitetty, kun kehittäjän läheisen talo oli palanut puhelimen laturin sytyttyä tuleen....”

   Ei ole vaikea arvata laturin ostaneiden keskimääräistä koulutuspohjaa. Kyllä se on vähän kouluja käynyt työmies, johon tuo laturipropaganda on tehonnut tehokkaimmin.

   Poista
  2. Löytyykö nuita osakeannista kertovia juttuja? Kiinnostas lukea ne. Saisko linkin? Oliko ne ennen vai jälkeen osakeannin?

   Poista
 10. Eräs asiakas kysyi myyjältä, että pitääkö laturin esittelytiedot paikaansa? Johtuukohan tämä ale siitä?

  "ASMO-laturi on maailman turvallisin laturi. Patentoitu teknologia varmistaa, että laturi sammuu, kun puhelin irroitetaan laturista. Automaattinen poiskytkentä säästää myös energiaa."

  VastaaPoista
 11. Pitäisikö käydä naapurille ostamassa paloturvallinen laturi? Nyt sais halvalla. Huolettaa, jos hänen nyt käyttämä malli on joku niistä, jotka aiheuttaa tulipaloriskin ja voi syttyä palamaan. Ei se hänen sytytysnesteen ja hiiligrillin kanssa tolskaaminen puurakenteisen talon parvekkeella pelota yhtään.

  VastaaPoista
 12. Lopun alkua? Verkkokaupassa myytiin huhtikuussa vain kolme laturia.

  Eilisessä kommentissa mainittu 10 000 laturin toimitusarvio kesäkuussa tuntuu täysin mahdottomalta. Miksipä Verkkokauppa tilaisi sellaisen määrän, jos kukaan ei niitä osta..?

  Viimeinen naula laturin arkkuun taitaisi olla sijoittajien nostama ryhmäkanne perättömien tietojen esittämisestä sijoitusmuistiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä tuo palotarina paljastuu keksityksi niin kusessa ollaan. Silloin ennakkotilaajilta voi olla sanomista.

   Poista
  2. Verkkokaupassa myytiin eilen yksi laturi. Miksi joku maksoi laturista 50 euroa, jos sen olisi saanut Puuilosta 20 eurolla? Tehtiinkö ostos tilastojen ”kaunistelemiseksi”? Ja kuka oikein oli ”ostaja”?

   Poista
 13. https://prontonet.fi/Pronto3/Ohjeet1/24_Onn.htm
  Onnettomuusseloste on todella kattava selvitys paloista. Siitä löyty mm. arvio palon syttymissyystä ja muita tarkasti kuvattuja asioita. Palosta kirjoittaneet toimittajat saavat ottaa asiasta selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisesta osiosta, jonka toimittajat voivat tilata halutessaan, ei ihan kaikkia tietoja löydy, mutta riittävästi. Jostain kumman syystä ne eivät sitä halua tilata tai julkaista.
   POLTTAAPOLTTAA. Näin aina lapsena huudettiin esinepiiloleikissä, silloin kun kaveri oli lähellä piilotettua esinettä.

   Poista
 14. MOT-ohjelma kertoi eilen: ”Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi muutama viikko sitten sähköpyörien maahantuojan, Jari Komulaisen, maksamaan miljoonakorvaukset rivitalon palosta.”

  Ja kyseessä oli sentään ”presidentin vävy”...

  Miksi 20 vuotta sitten talopalon aiheuttaneen puhelinlaturin maahantuojaa ei tuomittu oikeudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin saman ohjelman. Minua todellakin ihmetyttää, miksi talon polttaneen laturin merkkiä ja mallia ei ole kerrottu? Sehän olisi kaiken järjen mukaan pitänyt vetää markkinoilta pois. Nuita vanhoja latureita on ihmisillä vieläkin käytössä ja yleensä ne ovat vielä vanhempaa ikäpolvea.
   Onko blogin pitäjä kysynyt toimittajalta patentista? Ekä M.N. ollut luvannut uutisoida, jos patenttia ei myönnetä? Samalla voisi kysyä tuosta onnettomuusselosteesta ja laturin merkistä. Hän tekisi suuren palveluksen, koska ihmiset voisivat tarkistaa, ettei heillä ole tuollainen taloja polttava laturi käytössä.

   Poista
  2. Patenttihakemus raukeaa elokuussa, jos sitä ei siihen mennessä uudisteta uusine vaatimuksineen. Siihen asti hakemus on edelleenkin voimassa.

   Poista
 15. Asmo-laturi on saanut 112.700 euroa valtion tukea. Helmikuussa Asmo kertoi, että latureita oli myyty 15.000 kappaletta, joka lieneekin vahvasti liioiteltu. Jos ajatellaan, että latureiden kokonaismyyntimäärä tulee jäämään tuohon 15.000:een, valtio on silloin tukenut jokaista myytyä Asmo-laturia 7,5 eurolla.

  Sijoitusmuistion mukaan DNA:lle olisi pitänyt toimittaa 1000 laturia marraskuussa. Missä nuo laturit ovat? Pitääkö lopulta monikaan sijoitusmuistiossa esitetty myyntiarvio paikkaansa?

  Nämä voivat olla varmoja:
  Indiegogo 2000
  Puuilo 1000
  Myklebust 1000
  Oma verkkokauppa 1000
  Muut 1000
  Yhteensä: 6000

  Ryhmään ”muut” kuuluvat nettikaupat kuten Verkkokauppa, SystemaStore, Elisa jne. Indiegogon oikea määrä lieneekin noin 1000, koska jenkki- ja brittiversioita ei tulla koskaan toimittamaan.

  Totuus alkaa paljastua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Indiegogon määrä ei taida pitää enää paikkaansa. Käsittääkseni siinä on myös jenkkeihin ja englantiin tilatut laturit mukana, koska tuo määrä mainittiin sijoitusmuistiossa. Niitähän ei alla olevan tiedotteen mukaan valmisteta ja rahat palautetaan. Mikä lie todellinen määrä. Saako sitä kukaan koskaan selville?

   https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-unplugging-chargers-is-so-last-year#/updates

   Unfortunately we can not deliver the product outside EU region, because we only have EU certified plugs. All of you outside of the EU get a refund.

   Poista
  2. Sijoittajia varmaan kiinnostaa nuo TODELLISET myyntimäärät.

   Poista