torstai 6. huhtikuuta 2017

Valkeen taru alkaa olla lopussa

Talouslehdet kertovat, että Valkee on menettänyt osakepääomansa.

Yrityksen toimitusjohtaja toteaa: ”Osakepääoman menettäminen on aivan normaalia startup-yrityksissä. Teemme tällä hetkellä töitä osakepääoman palauttamiseksi niin kuin laissa määritellään. En tätä sen enempää kommentoi.”

On kuin kuuntelisi stand-up-koomikkoa. Voiko vuonna 2007 perustettu Valkee olla vielä start-up-yritys?

Kauppalehti: ”Negatiiviseksi painunut osakepääoma tarkoittaa käytännössä sitä, että Valkeella on enemmän velkaa kuin mitä yrityksen varojen arvo on.”

Tämä erotus kasvanee jatkuvasti ja jouduttaa ”lopullista ratkaisua” eli konkurssia.

Kauppalehti: ”Taloudellisen tilanteensa parantamiseksi Valkee hakee uutta rahoitusta riskisijoittajilta.”

Se on kuin hakisi rahoitusta myymään hiekkaa Saharan alueen valtioille. Sijoittajat ovat jo maksaneet oppirahansa.

Toimitusjohtaja: ”Meillä on enemmän muun muassa tuotekehityslainoja kuin mitä käteistä.”

Mitä tuotekehityslainoja Valkeella voi vielä olla? Korvavalo tuli markkinoille jo tammikuussa 2010 niin kuin (pahamaineinen) Oulun 1 -blogi kertoi.

Veronmaksajat ovat maksaneet korvavalon tuotekehityskulut, joka ei voinut olla kovin suuri määrä. Kotelo, akku, ajastinpiiri, kytkin ja kaksi valokuuloketta. Oliko tuon ”innovaation” kehittämiseen voinut kulua kovinkaan suurta summaa rahaa?

Rahaa Valkee on sen sijaan osannut panna menemään, mutta käyttökohteet ovat blogille arvoitus.

Toimitusjohtaja: ”Emme hae uutta rahoitusta toiminnan jatkamiseksi, vaan liiketoimintamme laajentamiseksi ja kasvattamiseksi.”

Mistä löytää uusia Valkee-uskovaisia, jotka ostaisivat 200 euron laitteen, jolla ei tee mitään?

Kauppalehti: ”Backman vakuuttaa, että Valkeen liiketoiminnassa on nähtävissä aikaisempaa kirkkaampaa valoa.”

Sitähän valokuulokkeista tuleekin...

Ihmetystä tässä herättää se, että tämä kusetus oli voinut jatkua näinkin kauan. Yksikään lääkäri (neurologi, psykiatri) ei ole tukenut Valkeen väitteitä, että korvavalolla olisi minkäänlaisia terveydellisiä hyötyvaikutuksia.

Earlight Swindle discusses the subject in English:

http://earlightswindle.com/gloom/2017/04/valkee-ltd-collapses-as-predicted-all-share-capital-lost/

8 kommenttia:

 1. http://m.kauppalehti.fi/uutiset/korvavaloyhtiolle-miljoonatappiot--toimitusjohtaja-hyva-niin/sdURE3RQ
  Tekes eli veronmaksaja tukenu tuotakin lelua 2.4 miljoonalla. Tuossa jutussa on paljo muutakin mielenkiintoista asiaa.

  VastaaPoista
 2. Now that they lost the equity, TEKES by rule, cannot give them any money.
  TEKES needs to step up their filtering for repeated grants. It does not take a rocket scientist to see the sketchy players like Valkee and Asmo solutions. Startup companies should receive a starting financing but they should show true sales and positive balance sheet or very well planned research and development work will truly novel and competitive ideas. Crowd funding is a good indication but cannot be a measure of a profitable business. As we see with Asmo charger and I am certainly with Ouraring as well.
  There is absolutely no justification to dump hundreds of thousands of euros or millions in these companies.
  TEKES being so irresponsible they are assisting to pump up the values of these companies. With the help of the hurrah media we create a monster like Asmo solutions. Now it is too late to gently put them away, it is going to hurt or even worse he will succeed to integrate himself to Oulu's business, community and political life.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It seems that nothing has changed in Tekes. They keep squandering tax-payers money in companies like Asmo, Goodwiller etc. A good thing is that Valkee won't get funding anymore. They got, however, ca. 95 000 euros last year... Why did Tekes give that sum to Valkee? They surely knew what Valkee was facing.

   Poista
 3. Jos ajatellaan, että suunnittelutoimisto laskuttaa noin 10,000 euroa kuukauden työstä. Se tekisi vuodessa n. 120,000 euroa. Herää kysymys, mihin kaikki Tekestuki on saatu upotettua? Reilulla miljoonalla palkkaisi suunnittelijan 10 vuodeksi. Vaatisiko tuommoisen korvavalolaitteen suunnittelu todellakin enemmän kuin kuukauden? Jos ajatellaan reilusti, että laitteen suunnitteluun meni aikaa noin 10 kuukautta. Mihin on hassattu 2.3 miljoonaa? Pitäisiköhän tätä asiaa panna viranomainen selvittämään?

  VastaaPoista
 4. http://m.kauppalehti.fi/uutiset/korvavaloyhtiolle-miljoonatappiot---toimitusjohtaja-hyva-niin/sdURE3RQ

  Valkeen hallituksen puheenjohtajana toimii sijoittaja, yrityskiihdyttämö Lifeline Venturesin perustaja Timo Ahopelto, joka on viime vuodesta saakka istunut myös Tekesin johtokunnassa. Johtokunta päättää muun muassa rahoituksen myöntämisestä hankkeisiin, joissa Tekesin rahoitusosuus on yli kolme miljoonaa euroa.

  VastaaPoista
 5. Jossakin elokuvassa todettiin, että ”rikollisuus on yritteliäisyyden vasenkätinen muoto”. Harhaanjohtava markkinointi on tietenkin rikollista. Nämä yritykset voivat toki venyttää lain rajoja halujensa mukaan, mutta se, että valtio tukee rahallisesti tällaisten yritysten markkinointiponnistuksia, on väärin. Se ikään kuin tekee valtiosta ”rikoskumppanin”.

  Ilman Tekesin Tukea Valkeen toiminta olisi loppunut jo kauan sitten, jos olisi sitten edes koskaan alkanutkaan. Sama pätee myös laturiin: ilman veronmaksajien tukea hyväuskoisia kuluttajia ei olisi pelottelun avulla saatu ostamaan kallista Asmo-laturia.

  VastaaPoista
 6. Valkeen käyttäjä vuodesta 2012 ja tyytyväinen sellainen. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu - - hyvä Oulu ja hyvä Valkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotko millaisia positiivisia vaikutuksia tällä käytöllä on ollut?

   Poista