sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Merijärvi

Merijärvi on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva pieni kunta, josta harva on kuullut mutta josta ei tarvitse tietää mitään. Niin mitätön se on – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: se taitaa olla maan keskustalaisin kunta.

Kunnallisvaalien 15 paikasta keskusta sai 13 ja loput 2 jäivät perussuomalaisille. Voimasuhteet ovat siis 13–2. Keskustalla on ehdoton enemmistö.

Jos keskusta on suopea, se voisi antaa yhden hallituspaikan perussuomalaisille, vaikka mitään pakkoa siihen ei olekaan. Ps:n edustaja olisi kuin orpo piru keskustaenemmistöisessä kunnanhallituksessa, ja hän voisi vain katsoa sivusta, kun keskustan muodostama sisäpiiri tekisi, mitä haluaa kysymättä häneltä mitään.

Merijärven valtuusto on vain kumileimasin, joka hyväksyy juridisesti keskustahallituksen tekemät esitykset. Kahdella ps:n edustajalla ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa missään asiassa. He voivat vain katsoa sivusta kepulaisten puuhasteluja. On aivan sama, ovatko he edes paikalla valtuuston istunnoissa, mutta jos paikallaolo on palkkion saamisen edellytyksenä, kyllähän he sinne sitten menevät.

Onko tämä demokratiaa? Vai ovatko merijärviset yksinkertaisesti niin tyhmiä, koska äänestävät aina vain keskustaa?

Ehdokkaita oli tosin vain kahdesta puolueesta, ja epäilemättä siitä syystä, että muilla puolueilla ei ole menestymisen mahdollisuuksia keskustan hallitsemassa kunnassa.

Merijärven uudessa valtuustossa on peräti kolme samannimistä henkilöä. Useasti pienissä kunnissa kaikki ovat jotakin kautta sukua toisilleen, ja niissä degeneraatio on jalostunut huippuunsa.

Kepu pettää aina. Sic.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti