keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Neuvoja aloittelevalle startup-yrittäjälle

1. Tee innovaatio, jonka toimivuudella tai hyödyllisyydellä ei ole kovin väliä. Tärkeintä on vain se, että se erikoisuudellaan herättää median ja kansan kiinnostuksen.

2. Pane patenttihakemus vireille ja kerro (valehtele), että keksintösi on patentoitu. Se antaa asiaa tuntemattomille kuvan, että innovaatiosi olisi jollakin tavalla merkittävä, koska se on patentoimisen arvoinen.

3. ”Keksi” hyvä tarina, jolla perustelet halusi tuotteistaa innovaatiosi ja kerro (valehtele), miksi se on kaikille tarpeellinen. Noudata 30-luvun saksalaisen viestintäministerin neuvoja:

”Kun kerrot valheen, kerro iso.”

”Uudelleen ja uudelleen toistetusta valheesta tulee tosi.”

”Väitteet on suunniteltava tyhmimmän kadunmiehen käsityskyvyn mukaan.”

4. Valjasta media mukaan markkinointitalkoisiin ja anna sen tehdä ”likainen työ” eli levittää keksimäsi valheet.

5. Käänny yritysten sosiaalitoimen, kuten Tekesin, Ely-keskuksen, keksintösäätiön jne., puoleen saadaksesi rahaa ja säästääksesi omiasi, jos niitä on.

6. Myy tuotettasi, jota ei vielä edes ole fyysisesti olemassa, ennakkoon joukkorahoituspalveluissa. Lennokas tarina myy tuotettasi, eikä valehtelukaan haittaa, koska kuka niitä valheita enää muistaa sen jälkeen, kun olet poistanut ne tarinastasi.

7. Käänny jälleen median puoleen ja tavoittele lisää julkisuutta toistamalla samat vanhat valheet. Muista Josephin neuvo: ”Uudelleen ja uudelleen toistetusta valheesta tulee tosi.”

8. Sitten kun tuotteesi alkaisi olla valmis tuotantoon ja huomaat, että kaikki rahat ovat menneet, yritä saada lisää rahaa ja kerro, että se on tuotannon käynnistymisen ehtona, ja lupaa ummet ja lammet yritykseesi sijoittaville. Tässä tosin kannattaisi harkita, minkä verran valehtelee, koska sillä saattaisi myöhemmin olla oikeudellisia seuraamuksia.

9. Kun ensimmäinen tuotteesi putkahtaa tuotantolinjalta, järjestä suuri mediatapahtuma saadaksesi jälleen lisää ilmaista julkisuutta ja mainontaa. Toista jälleen ihmeellinen tarinasi.

10. Siirrä vastuu vääristelevästä (valehtelevasta) mainonnasta jälleenmyyjille ja poista valheet omilta sivuiltasi.

11. Sitten kun alkaa näyttää siltä, että tuotteesi ei myy toivotulla tavalla, syytä siitä sosiaalista mediaa.

12. Pidä hauskaa (”tienaamiesi” rahojen kanssa) niin kauan kuin sitä kestää, sillä mikään ei kestä ikuisesti.

4 kommenttia:

  1. 13. Jos sinulla on pätkääkään omatuntoa, älä tee yhtään edellä kuvattujen neuvojen mukaisesti, sillä internetti ei unohda kertomiasi asioita. Joku on saattanut ottaa jopa opintolainaa saadakseen ostaa yrityksesi osakkeita. Se tieto saattaa alkaa painamaan jossakin vaiheessa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korostettakoon, että ”neuvoista” ilmenevät yhtäläisyydet blogiyritysten kanssa ovat tahattomia ja sattumalta syntyneitä, eivätkä ne viittaa tarkoituksellisesti mihinkään tiettyyn yritykseen.

      Poista
  2. Valkee sai neljä vuotta sitten 7,4 miljoonan euron sijoituksen, ja sijoittajat saivat vastineeksi (arvottomia) Valkeen osakkeita. Valkee on aina tehnyt tappiota, joten sijoittajat eivät ole saaneet sijoituksilleen mitään tuottoa vaan ovat menettäneet rahansa.

    Mikä sai sijoittajat tekemään sijoituksen Valkeeseen? Oliko syynä Valkeen maalailemat loistokkaat tulevaisuudennäkymät miljoonine myytyine latureineen, mikä ei koskaan toteutunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 26. huhtikuuta 2017 klo 10.27
      Hox. Kommentissa on virhe. Valkeen tuote on korvavalo.

      Poista