maanantai 21. tammikuuta 2019

Weela-kuntolaite

Weelasta on olemassa myös ”ammattilaismalleja” useina eri versioina. Halvin ”Senior” maksaa 1600 ja kalleimmat ”Athlete” ja ”Fysio” 2600 euroa.

IGG:ssä olevassa esittelykuvassa näkyy (vanhempi) ammattilaismalli. Tuollaista tukijat eivät tule saamaan, vaan he saavat halvemman muovikuorisen mallin, jota – prototyypistä kun kerran on kyse – ei ole vielä olemassakaan.


Weelan myynti näyttää olleen melko heikkoa ainakin vielä vuonna 2017. Yrityksen (Welapro) tulos oli tuolloin vahvasti tappiollinen. Myöskin edellisvuosi, joka oli luultavasti yrityksen ensimmäinen tilikausi, oli tappiollinen. Viime vuoden tuloksesta, jota ei ole vielä saatavilla, ei ole tietoa, mutta ei liene uskottavaa, että 171 000 euron tappiollista tulosta olisi yhdessä vuodessa saatu käännettyä voitolliseksi.


Vuoden 2017 myynnistä on helppo laskea, että jumppalaitteita ei myyty kovinkaan suurta määrää. Jos yhden laitteen veroton hinta oli 1600 euroa, niitä myytiin noin 44 kappaletta. Tässä oletetaan, että yritys myi itse kaikki laitteet. Nykyisin laitteella on jälleenmyyjiä, jotka ottavat oman osuutensa myyntihinnasta, jolloin Welapron saama hinta/laite on pienempi kuin 1600 euroa.

Weela oli varmastikin koettu liian kalliiksi, minkä vuoksi Welapro yrittää nyt IGG-kampanjan avulla valmistaa ”halvemman” ns. karvalakkiversion (”kansanversion”), joka sekin taitaa olla hyötyynsä nähden liian kallis useimmille. Tästä tuskin tulee pelastusta yritykselle.

1999 euron hintainen Weela Home on järkyttävän hintainen. Kuten heikko myynti on osoittanut, Weela on tuotteena epäonnistunut. Laitteen oikea hinta olisi sellainen, että sen valmistaminen olisi mahdollista vain Kiinassa ilman Suomessa toimivan yrityksen kalliita kiinteitä kustannuksia.

Weelan halpamallille ei voi ennustaa kovinkaan valoisaa tulevaisuutta. Mikään ei edes takaa sitä, että tukijat tulevat saamaan jumppalaitteensa.

Jokainen vähänkin kuntoilusta ymmärtävä tietää, että Weela on melko hyödytön laite, jollaista ei kannata ostaa.

Welapro osaa myös valehtelun jalon taidon (IGG):

”The new Weela that we are now presenting to the audience is so much better that it has replaced the first device entirely.”

Miten ihmeessä ”uusi Weela” (IGG-Weela) on jo voinut korvata ”vanhemman Weelan”, jos sitä ei ole vielä olemassakaan? IGG:ssä kerrotaan: ”We have a working prototype ready of the Weela gym device.”

Kokemus on osoittanut, että jos yritys valehtelee yhdenkin kerran, se on epäluotettava eikä siihen voi luottaa. Jatkossa valheita alkaakin sitten tulla tai paljastua lisää.

Blogistin hallussa on ollut vanha Bullworker, joka pienen etsimisen jälkeen löytyi eräästä komerosta. Yhtään liioittelematta voidaan sanoa, että sillä voi tehdä kaikki samat liikkeet kuin Weelalla ja jopa sellaisiakin, joita Weelalla ei voi suorittaa.

7 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoistesta Analyysista. Saanko kutsua käymään yritysvierailulle, niin voin avata toimintaamme lisää :) Samalla voitaisiin testimielessä kokeilla tuota sinun Bullworkeriasi :) -miikka

    VastaaPoista
  2. Onpa sulla hieno ja kaikkia palveleva dissaava tyyli kirjoittaa. Mitä ja kenelle tästä jutusta on hyötyä?

    Weelahan on pieni tuotekehitysyritys, joka haki joukkorahoitusta uuden, edullisemman ja paremman tuotteen suunnitteluun, kun totesi laitteen ensimmäisen, sinänsä hienon ja hyvän laitteen liian kalliiksi markkinoille. Mitä valheellista tuossa markkinoinnissa on?

    Jos kirjoitat jatkossakin juttuja oululaisista tuotekehitysyrityksistä idealla "miten haukun mahdollisimman tylysti paikallisia yrityksiä" niin voisit puolestani käyttää aikasi hyödyllisemminkin.

    Ymmärtäisin kirjoituksesi, jos olisit itse testannut laitetta, todennut sen huijaukseksi, mutta nyt vaan höliset lämpimikseksi ja muiden harmiksi. Käypä testaan laitetta, se on oikeasti aika pätevä vehje ja edustaa hienosti oululaista innovointia ja periksiantamattomuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyötyä niille, jotka harkitsevat laitteen ostamista.

      Poista
  3. weelalla saa tuloksia,bulworkerilla ei.

    VastaaPoista