lauantai 23. huhtikuuta 2016

Gambinaa ruokakauppoihin..?

Maan hallitus on valmistelemassa alkoholilainsäädännön uudistamista. Vaikka monet sitä toivoisivatkin, miedot alkoholijuomat tuskin tulevat ruokakauppoihin, vaan uudistaminen keskittynee enemmänkin pieniin yksityiskohtiin kuten annosmittoihin ja muihin ”vieraisiin pöytiin ei saa huudella” -tyylisiin triviaaleihin seikkoihin...

Esim. Britanniassa kaikkia mahdollisia alkoholijuomia myydään useimmissa ruokakaupoissa ja jopa pienissä ns. kulmakaupoissa. Sama käytäntö on myös monissa muissa Keski-Euroopan maissa.

Ennen kuin mitään laajamittaista vapauttamista tehtäisiin, suppea-alainen kokeilu olisi ensin paikallaan. Kokeilu tehtäisiin yhdessä pienehkössä kaupungissa, jossa tietyt ruokakaupat saisivat valikoimiinsa haluamansa määrän erilaisia nykyisin vain Alkossa myytäviä tuotteita. Pieni myymälä ottaisi suppean valikoiman ja suuri market voisi ottaa lähes koko Alkon valikoiman.

Vuoden kestävän kokeilu toisi varmastikin esille kaikki mahdolliset haitat, joihin vapauttamista vastustavat vetoavat, ja kääntäen: vapauttamista kannattavat voisivat kertoa olleensa oikeassa eli että mitään uusia haittoja entisten lisäksi ei ilmennyt...

Gambina-miehen ja Kassi-Alman kommentit vapauttamisesta ovat kaksijakoisia.

”Olisihan tämä toteuduttuaan jo vuosikymmeniä sitten helpottanut paljon tätä harrastusta, jos Gambina-pullon olisi voinut ostaa lähikaupasta, mutta näin vanhemmalla iällä sillä ei niinkään ole suurempaa merkitystä. Pelkään nuorempien kollegoiden puolesta, miten heidän käy, jos Gambinan voisi noutaa lähi-Siwasta. Menisikö heidän elämänsä sitten kovinkin risaiseksi..?” arvelee Gambina-mies.


”Ehdoton ei vapauttamiselle. Jos olisin silloin pellavapäisenä tytönhupakkona tiennyt, mikä tulee olemaan kohtalonani olla täällä Gambina-miesten seurana, olisin ehdottomasti jättänyt sen ensimmäisen Gambina-huikan ottamatta”, toteaa Kassi-Alma.


Tätä päihdyttävää tunnelmaa keventänee Sleepy Sleepersin Kaljaa kioskeihin, joka biisin valmistumisaikaan (1981) tuntui mahdottomalta mutta joka on ollut arkipäivää jo parikymmentä vuotta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti