sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää Asmo Solutionsista – vol. 3

Tässä on järjestyksessä kolmas ja viimeinen listaus Asmo-laturista.


55. 26. joulukuuta julkaistussa jutussa kerrottiin, että Oulun 1 -blogi ihmetteli Uuden Suomen artikkelia, jossa nettilehti antoi Asmo Solutionsin kehua itseään ja tuotettaan täysin vapaasti. Blogi otti yhteyden artikkelin kirjoittaneeseen toimittajaan...


56. Seuraavana päivänä puututtiin Facebook-sivun olevaan kuvaan, jonka mukaan Asmo-laturi on ”luotettava”.


57. Elisa otti laturin myyntiin ja tarjosi osamaksulla vain 1,10 €/kk. Siellä olivat vielä vanhat valheet mukana: maailman turvallisin...


58. Tässä laskeskeltiin Asmo-laturin releen mahdollista tehonkulutusta, mutta myöhemmin kävikin ilmi, että rele tyypiltään sysäysrele, joka ei tarvitse pitovirtaa.


59. Asmo-laturia arvosteltiin kahdessa ketjussa REDDIT-keskusteluryhmässä. Koska kritiikki oli kovaa, ketjut poistettiin Asmo Solutionsin vaatimuksesta. Blogilla on kuitenkin ketjut tallessa.


60. Eräs blogin seuraaja mittasi Asmo-laturin ja Samsung-laturin tehonkulutukset, jotka osoittivat, että Asmo-laturin hyötysuhde on (kaikesta kehumisesta huolimatta) huonompi.


61. Kommunikointia Indiegogossa


62. Kirjoituksessa kerrottiin Asmo-laturin myyntipaikat ja yrityksen tavasta korjata tietoja laturin ominaisuuksista sivullaan. Se ei ollut enää ”patentoitu”.


63. Asmo-laturi pähkinänkuoressa kertoi laturin tarinan. Ihmetystä herätti se, että Oulun kaupunki lahjoitti Asmo-laturit pääministeri Medvedevin seurueelle.


64. Blogi huomautti englanninkielessä nettilehdessä olevista virheistä, jotka korjattiin – ja jopa sellainenkin, josta ei edes huomautettu: patentti.


65. Jutussa kerrottiin Kalevan päin vittua ammattikouluinsinöörioppilailla teettämästä laturitestistä, joka osoitti odotetusti, että Asmo-laturin hyötysuhde oli huonoin.


66. Tässä julkaistiin Kalevan laturitestin mittaustulokset.


67. Tässä kerrottiin Asmo Solutionsin Yhdysvaltojen patenttihakemuksesta, jota oli muutettu.


68. Patentti- ja rekisterihallitus antoi teknisen välipäätöksen Asmo-laturin patenttihakemuksesta esitetyn muistutuksen vuoksi. Siihen loppui sen hakemuksen tarina.


69. Kirjoituksessa annettiin ”neuvoja aloittelevalle startup-yrittäjälle”. Noita neuvoja hyödyntäen myös Asmo-laturi putkahti ilahduttamaan maailmaa.


70. Puuilo pani Asmo-laturin loppuunmyyntiin, koska laturin myynti ei ollut odotetunlaista.


71. Blogin seuraaja lähetti mielipidekirjoituksen, jossa epäiltiin Asmo Solutionsiin sijoittamisen kannattavuutta.


72. Mielipidekirjoitus poiki uuden kirjoituksen, jossa analysoitiin Asmo Solutionsin osakeantia.


73. Muotoilija Eero Aarnio saatiin houkuteltua mukaan tekemään uusi laturi, Mr. Charger, joka näyttää naurettavalta. Artikkelin luvattiin jäävän ainoaksi aiheesta, ja niinhän se jäikin.


74. Blogin seuraaja lähetti Tukesin teettämän Asmo-laturin tutkimuslausunnon, joka osoitti, että Asmo-laturi ei voi olla ”maailman turvallisin laturi”, koska siinä on ”puute, joka saattaa vaarantaa turvallisuuden”.


75. Blogin seuraajan mielipide, jossa esiteltiin vuonna 1997 Ruovedellä tapahtuneet rakennuspalot.


76. Tässä jutussa totuus laturin polttaneesta talosta alkoi selvitä.


77. Blogi sai haltuunsa kuvan Ruoveden Värinmajan meijerirakennuksesta, joka on sama rakennus kuin väitetty laturin polttama talo.


78. Tässä artikkelissa osoitettiin, että väite laturin polttamasta talosta oli valhetta.


79. Lukijan mielipiteessä lukija valittaa sitä, että Prisma ei julkaissut hänen arvosteluaan Asmo-laturista.


80. Kirjoituksessa poimittiin parhaat palat (valheet ja liioittelut) sijoitusmuistiosta.


81. Asmo-laturin myyntihinnat eri jälleenmyyjillä kerrottiin. Blogiin saatiin viimein kuva Asmo-laturin myyntipakkauksen taustapuolesta, jossa pelotellaan vakiolatureiden palovaaralla.


82. Ruotsalainen bimbo kehuu videolla lahjaksi saamaansa Asmo-laturia ja keksii höysteeksi laturin sytyttämän asuntopalon.


83. Kirjoituksessa tarkasteltiin sitä, millä tavalla sijoittajien rahat luvattiin käyttää.


84. Tämä oli eräänlainen epilogi Asmo-laturia käsitteleville kirjoituksille.


85. Lukijan mielipiteessä laturiyrittäjä toivotetaan lukemaan tiilenpäitä.Tässä on kaksi aikaisempaa listausta

Kirjoitukset 1–27


Kirjoitukset 28–54


6 kommenttia:

 1. 59. Asmo-laturia arvosteltiin kahdessa ketjussa REDDIT-keskusteluryhmässä. Koska kritiikki oli kovaa, ketjut poistettiin Asmo Solutionsin vaatimuksesta.

  Tämä kohta pisti silmään. Onko todellakin laturivalmistaja vaatinut poistamaan kritiikkiä sisältävän ketjun? Jos näin on, tehostettiinkohan vaatimusta mahdollisilla kalliilla oikeudellisilla toimenpiteillä. (Rahamiesten tapa saada kritiikki vaiennetuksi)

  VastaaPoista
 2. Onko pääministeri Dimitri Medvedeviä petkutettu? Oulun kaupunki lahjoitti hänelle joulukuussa Asmo-laturin, jonka pakkauksen taustapuolella on valheellista informaatiota. Samat valheet syötettiin varmasti koko presidentin seurueelle latureiden luovutustilaisuudessa. Tämä on skandaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmanlaajuinen skandaali! Siksi tätä hyssytellään. Melko moni taho joutuu tämän jutun vuoksi naurunalaiseksi.

   Poista
 3. Lahjoituksen syytä tiedusteltiin Kalevasta joulukuussa, mutta se ei johtanut mihinkään:

  Kaleva uutisoi lauantaina pääministeri Medvedevin vierailusta Oulussa. Artikkelin kommenttiosassa (Pekka Mikkola) kerrottiin: ”Nyt tuolle joukolle jäi konkreettisimpana muistona kaupungista heille jaettu oululainen syttymätön kännykän laturi.”

  Minua ja monia muitakin kiinnostaisi tietää, minkä vuoksi Oulun kaupunki lahjoitti korkean tason vieraille Asmo-laturin. Mikä laturissa on niin merkittävää, että juuri se valikoitui lahjaksi? Lisäksi kiinnostaisi tietää, lahjoittiko Asmo Solutions laturit kaupungille promootio- tms. syiden vuoksi, vai maksoiko kaupunki niistä 40 euroa kappaleelta. Jos kaupunki osti ne, miten suuri määrä niitä ostettiin? Jäikö niitä vielä varastoon muita vastaavia tilaisuuksia varten, joiden vieraat saisivat myöskin ”konkreettisen muiston kaupungista”?

  Onko Kaleva tai Oulun kaupunki tietoinen siitä, että Asmo-laturi on todellisuudessa jotakin muuta kuin mitä yritys kertoo sen olevan? Väitteet tavallisten laturien huimasta energiankulutuksesta tai palovaarallisuudesta ovat täyttä puppua.

  VastaaPoista
 4. Busines Oululta on 16.7. kysytty 4.2.2016 kirjoitetun jutun tietojen paikkansapitävyydestä. Vastausta ei ole vielä tullut.

  https://www.businessoulu.com/fi/media/uutisarkisto/rockstar-yrittaja-marc-dillon-asmo-solutionsin-toimitusjohtajaksi.

  Yritin chatissanne kysyä tuosta Asmo-laturin taustalla olevasta anoppilan palosta, että syttyikö se todistetusti laturista? Anni pyysi kysymään asiaa Asmo Solutionista. Sitä on sieltä turha kysyä, koska jälleenmyyjällekkään sitä todistetta laturipalosta ei ole esitetty.

  Jutussa 4.2.2016 kerrotaan:

  “Kaikki alkoi avovaimoni Johannan kotoa jossa viallinen kännykkälaturi sytytti tulipalon”, kertoo Asmo Saloranta

  Onko teille esitetty tuosta palosta todistetta?

  Asmo Solutions Oy on kehittänyt ja patentoinut tehokkaan latausteknologian.

  Oletteko tarkistaneet onko tuotetta patentoitu?

  Laturin kerrotaan säästävän myös sähköä.

  “Säästöt kertautuvat nopeasti. Jo pelkästään suomen matkapuhelinlaturit tuhlaavat yli miljoonalla eurolla sähköä joka vuosi.”

  Onko tästä jotakin luotettavia mittaustuloksia nähtävillä?

  Paloturvallisuuden on varmaankin joku ulkopuolinen taho, kuten VTT testannut?

  Olisi suotavaa, että selvitätte ainakin tuon tulipalon todenperäisyyden ja oikaisette asian. Pyytäkää suoraan Asmolta onnettomuusseloste siitä anoppilan palosta. Jos se on jokin muu kuin puhelimen laturi, haluan palon syttymisyyn kerrottavan uutisenne oikaisussa.

  Terveisin Laturin ostanut oululainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla turha odottaa vastausta, koska kiusallisiin kysymyksiin jätetään tavallisesti vastaamatta.

   Poista