lauantai 26. elokuuta 2017

Asmo-laturin patenttihakemukselle #2 kävi huonosti

PRH on antanut teknisen välipäätöksen Asmo-laturin patenttihakemuksesta (#2), joka koski laturin automaattista sammumista. Se ei löytänyt hakemuksen yhdestäkään vaatimuksesta keksinnöllisyyttä (inventive step), joka on edellytyksenä patentin myöntämiselle. Se tarkoittaa sitä, että hakemus ei tule etenemään myönnetyn patentin asteelle.


Vastineen antamiseen on aikaa on neljä kuukautta, mutta sen antaminen on täysin hyödytöntä, koska muutettavaan hakemukseen ei saa keksiä mitään uutta, jota ei ollut alkuperäisessä hakemuksessa piirustuksineen. Vaikka vastineen määräaika umpeutuu 21.12.2017, voidaan jo nyt todeta, että Asmo-laturi ei tule koskaan saamaan minkäänlaista patenttia. Kaikki aikaisemmat väitteet, että laturi olisi ollut ”patentoitu”, olivat täyttä valhetta, niin kuin blogissa on niin monesti todettu.

Ensimmäisen patentin hakemukselle (#1) kävi samoin, ja koska välipäätökseen ei vastattu määräajassa, hakemus on rauennut.

Valehteluilla, että laturi olisi patentoitu tai patentin saaminen olisi täysin varmaa, Asmo Solutions lypsi rahaa Tekesistä, Ely-keskukselta, Oulun kaupungilta ja sijoittajilta. Maininta kahdesta patenttihakemuksesta oli varmastikin suuri houkutin sijoittajille.


Kun kerran Asmo-laturin patenttihakemukset kuvasivat laturin teknisen toiminnan sellaisena kuin se on, koska tulevien patenttien tarkoitus oli estää muita valmistamasta samalla tavalla toimivia latureita, se tarkoittaa sitä, että Asmo-laturissa on toimintoja, jotka muut olivat jo ehtineet patentoida (tai hakea niille patenttia). Toisin sanoen: Asmo-laturi käsittäen nykyisen rakenteensa loukkaa muiden tekemiä patentteja. Voisiko tämä olla syynä siihen, että yritys on nyt myynyt varastonsa loppuun eikä ole enää valmistanut lisää latureita? Siinä tapauksessa tämä on Asmo-laturin loppu. Good riddance!

Asmo-laturi onkin sitten ”patentoitu”, tai se sisältää patentoitua tekniikkaa, mutta nuo patentit ovat joidenkin muiden kuin Asmo Solutionsin nimissä. Voi olla myös mahdollista, että he, joiden patentteja on tässä loukattu, voivat vaatia korvausta jo valmistetuista latureista.

Tähän taitaa päättyä Asmo Solutionsin taru. Valheet on paljastettu: palotarina, energiansäästö, palamattomuus ja patentti. Asmo-laturi on nyt virallisesti laskettu jalustalta tavallisten kuolevaisten latureiden joukkoon.

6 kommenttia:

 1. Olisi se ollutkin outoa, jos joku saisi patentoitua isäntä-orja-kytkennän.

  VastaaPoista
 2. Osakkeista taisi tulla nyt arvottomia tuon välipäätöksen jälkeen.
  Eipä tuo päätös taida keksijää pahemmin kuitenkaan hidastaa. Laturiyrittäjä saa kuitenkin nostaa 6000€/kk palkkaa, kunnes yrityksen tili on tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että johtokaksikon palkkoja on korotettu ”onnistuneen” osakeannin vuoksi – mutta ehkäpä vasta vuodenvaihteen jälkeen.

   Poista
 3. Asmo kirjoitti vielä 15.5.2017 sivullaan:

  ”Mr. Charger ei sisällä samaa salaista ainesosaa, kuin Asmo-laturi. Sen sijaan Mr. Charger kuitenkin tukee Asmo-laturin maailmanvalloitusta. Yrityksen on vaikea saada liikkeisiin tuotetta myyntiin, jos yrityksellä on tarjottavana vain yksi tuote. Kun meillä on jatkossa useita tuotteita, helpottuu myös Asmo-laturin leviäminen laajemmalti.”

  Niin se maailma ehtii muuttua kolmen kuukauden aikana...

  Asmo

  VastaaPoista
 4. Näillä valheilla Asmo-laturi myytiin sijoittajille Privanetissä. Taisi vain käydä niin, että toiset ehtivät ensin... Kukahan maksaa ja kenelle..?

  Patent no.1. (Patent about automatic start) According to our patent attorney Kolster "Patent application has already gone through all phases and patent will be approved 100% sure". We have answered to all questions from patent researcher and modified application to meet all requirements. Patent application is filed on Finnish PRH. + European PCT application is done.

  Patent no.2 (Patent about automatic shut down) Patent is filed on Finnish PRH and we have answered for first injuction. European PCT will be filed when needed. Olemme patentoineet ydinteknologian, jota ei voi ohittaa. Lisäksi olemme tehneet laturimme muusta teknologiasta julkista, jolloin kukaan muu ei voi miinoittaa patenteilla ja estää meitä käyttämästä muita käyttämiämme teknologioita. Jos kilpailijat kopioisivat asmo laturin, olisi se meille hyvä asia. Pääsisimme helposti kiinni lisensointi liiketoimintaan. Patentoimaamme teknologiaa ei saa myydä länsimaissa lainkaan ilman meille maksettavaa lisensointimaksua. Kilpailijat eivät voi tulla ohi, koska me jo valmistamme ja toimitamme latureita.

  VastaaPoista
 5. Aikooko esim. Kaleva oikoa nuita uutisia patentoidusta laturista? 3 vuotta asiaa on hehkutettu kyllästymiseen saakka ja nyt mitään patenttia ei edes ole.

  VastaaPoista