tiistai 29. elokuuta 2017

Kolme skenaariota, miksi Asmo-laturin valmistaminen loppui

Blogissa on esitetty arveluina kaksi syytä siihen, miksi valmistaja tyhjensi varastonsa (mm. Data-Systemsin polkumyynti 9,90 euroa) eikä ole valmistanut lisää latureita. Jos latureita ei enää valmisteta myyntiä varten, sillä ei varmastikaan täytetä sijoittajille annettuja lupauksia, joten jokin syy siihen täytyy olla.

Ensimmäisenä syynä arveltiin sitä, että käräjäoikeus olisi määrännyt laturin myyntikieltoon epäillyn rikoksen vuoksi, jota poliisi Iltalehden uutisen mukaan tutkii parhaillaan. Tuolla olisi haluttu estää epäillyn rikoksen ja siitä saatavan rikoshyödyn jatkuminen tutkinnan ja oikeuskäsittelyn ajaksi.

Toinen ehkä todennäköisempi syy saattaisi olla patenttikysymys. Nyt on käynyt ilmi, että Asmo-laturin molempien patenttihakemusten kaikki vaatimukset sisältyvät muiden aikaisemmin jättämiin patenttihakemuksiin tai jo saamiin patentteihin. Se tarkoittaa sitä, että Asmo-laturi loukkaa muiden patentteja tai patenttihakemuksia. Uhkaus oikeudellisilla toimilla, jos myynti jatkuu, voisi olla lähtöisin amerikkalaisesta lakitoimistosta.

Kolmannen syyn esitti blogin seuraaja. Sen mukaan osakkeenomistajat olisivat vaatineet yrityksen ”panemista lihoiksi”. Siihen kuuluisi varaston tyhjentäminen, yrityksen lopettaminen ja pääomanpalautus, jolloin tappiot minimoituisivat. Heille lieneekin viimein realisoitunut se tosiasia, että yritys polttaa jatkuvasti heidän rahojaan ja mahdolliset seuraukset oikeidenkäynnistä voisi tarkoittaa sitä, että latureiden valmistus loppuisi lopullisesti, jolloin he eivät saisi enää mitään tuottoa latureiden myynnistä. Koska heillä ei vähemmistöosakkaina ole todellista vaikutusvaltaa, blogin seuraajan mukaan he olisivat painostaneet pääosakkaita tekemään niin ja käyttäneet tehokeinona mahdollisia oikeudellisia toimia, koska sijoitusmuistiossa luvattiin yksinkertaisesti ”hieman liikaa”.

Mr. Chargerin ”varaston loppuminen” voi olla irrallinen tapahtuma, tai se voi liittyä skenaarioihin 1 tai 3. Aarnio oli voinut kuultuaan rikostutkinnasta keskeyttää yhteistyön Asmo Solutionsin kanssa, joten jos yhteistyön jatkumisesta ei ollut varmuutta, ei tietenkään ollut mitään järkeä myydä ennakkoon tuotetta, jota ei ehkä tultaisi koskaan valmistamaan. Skenaariossa 3 ei myöskään ole mitään järkeä jatkaa laturin ennakkomyyntiä.

Mikä se voisi olla näistä:

1 Oikeuden määräys

2 Amerikkalainen lakitoimisto

3 Vähemmistöosakkeenomistajien vaatimus

7 kommenttia:

 1. Ehkä voisi lisätä neljännen vaihtoehdon. Latureita on huollatettu ja palautettu verkkokauppaan, joten tuotteessa saattaa olla valmistevika. Onko menny pupu pöksyyn ja niitä ei uskalleta valmistaa ja myydä enempää?

  VastaaPoista
 2. Patentti ja maailmanlaajuinen yksinoikeus palamattomaan laturiin. Siinäpä saattoi sijoittajien mielikuvitus karata ylikierroksille, ja mielessä alkoi siintää ajatus uudesta Nokiasta, jonka liikevaihto mitattaisiin miljardeissa ja joka jossakin vaiheessa hakeutuisi pörssiin. Jokaisen uuden puhelimen mukana tulisi ”patentoitu” Asmo-laturi, ja joka kodissa kuuluisi Asmo-laturien releiden iloinen naksunta paloturvallisen lataamisen merkiksi. Rahaa tulisi niin paljon, että ei tietäisi, mitä tehdä sille...

  VastaaPoista
 3. Asmo Solutions on lähettänyt Mr. Chargerin tilanneille viestin, jossa kerrotaan, että laturia ei tulla valmistamaan, ja pyydetään tietoja ennakkomaksun palauttamista varten. Siinä kerrottu ”syy” on hieman epäilyttävä. Luultavasti Aarnio oli tehnyt omat johtopäätöksensä ja lopettanut yhteistyön.

  Hei,

  Kiitos kun tuitte Mr. Chargeria Indiegogossa.

  Koko tämän vuoden työskentelyn jälkeen olemme päätyneet tulokseen, että Asmo Solutions ei yksinään voi valmistaa Mr. Chargereita.

  Mr. Chargerin tavoitteena on tulla suuremman valmistajan valikoimaa. Toivomme, että Mr. Charger löytää tiensä luoksenne siis muuta kautta.

  Tämän vuoksi me palautamme maksun, jonka suoritit Indiegogon kautta. Tätä varten tarvitsemme tiedot, mihin palautamme rahat. Vaihtoehtoina on joko perinteinen tilinumero tai Paypal tili.

  Täytä tiedot maksunpalautusta varten tähän lomakkeeseen, kiitos:

  https://goo.gl/forms/JnBAxT0fOA98NhiP2

  Kiitos vielä kerran tuestanne!

  Terveisin koko Asmo Solutionsin poppoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viesti ennakkotilaajille laittaa kyllä mielikuvituksen liikkeelle ja herättää monia kysymyksiä.

   Onko Asmo-laturien indiegogon ennakkotilaajat saaneet rahoja takaisin tai tilaamansa laturin? Pariin viimeiseen kommenttiin ei ainakaan ole vastattu tuossa kommenttiosiossa. Onko tuotakaan keissiä hoidettu lopouun?

   https://www.indiegogo.com/projects/asmo-charger-designed-fire-safety-in-mind#/comments

   Poista
 4. Olikohan koko laturi turhake ja rahastukeino?

  Samanlainen kuin juicero.

  http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201709032200368739_ul.shtml

  VastaaPoista
 5. Verkkokaupassa huolto- ja palautusprosentit vaan nousee. Yli 4 prosenttia paloturvallisista latureista on palautettu huollettavaksi. Mikähän niissä on vikana?

  VastaaPoista
 6. Laitetaanpa väliaikatietoa miten laturia markkinoidaan jälleenmyyjän sivulla. Patentoituna ainakin vielä kaupataan.
  Nopea, turvallinen ja ekologinen.

  https://fiksukoti.fi/product/39/asmo-laturi---maailman-turvallisin-laturi-micro-usb
  14,95

  ASMO-laturi on maailman turvallisin laturi. Patentoimamme teknologia varmistaa, että laturi sammuu, kun puhelin irroitetaan laturista.

  VastaaPoista