sunnuntai 13. elokuuta 2017

Ystävyys voitti liekit

Kuten kliseinen sanonta kuuluu, tämä tarina on ”tosi”.Loppukevennyksenä Kipparikvartetti laulaa Hauvasta ikkunassa.


8 kommenttia:

 1. Pitiköhän lastenkin salata tuo syttymissyy? Kaverit on koulussa varmasti kysyneet, että miksi teidän koti paloi.

  VastaaPoista
 2. Alkoiko omatunto kolkuttaa, ja sen vuoksi kirjoitus piti poistaa? Asmon mukaan jopa 15 000 Asmo-laturia on myyty, ellei hän sitten (tavalliseen tapaansa) valehdellut, ja kaikki olivat ostaneet sen turhaan ja maksoivat siitä jopa 50 euroa. Minä en ainakaan voisi nukkua rauhassa, jos tuollainen olisi tunnollani.

  Totuutta ei voi kuitenkaan salata. Artikkeli löytyy Koirat-lehden 1/1998 numerosta, ja sen löytää suurimmista kirjastoista. Paperikopion voi tilata kustantajalta.

  VastaaPoista
 3. Mr. Chargeria ei pysty enää tilaamaan ennakkoon Asmon englanninkieliseltä sivulta (https://www.asmosolutions.com/mr-charger-launch/).

  Onko Aarnio luettuaan Iltalehdestä Asmon rikostutkinnasta ym. vilpistä viheltänyt pelin poikki? Tähänkö loppui muotoilulaturin tarina, ennen kuin se ehti edes alkaakaan?

  VastaaPoista
 4. Tekstistä saa sellaisen käsityksen, että perheen isä ei tietäisi, mistä palo alkoi. Jos on vähällä palaa hengiltä, sen on sellainen kokemus, että sen muistaa loppuikänsä – ja samoin palon syttymissyyn. Jos jotakin muuta väittää, valehteluahan se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotaanko jutussa missä perheen isä oli sillä hetkellä, kun muu perhe hyppäsi liekkejä pakoon yläkerran parvekkeelta?

   Poista
  2. Tuo oli hyvä havainto. Isäpappaa ei mainita jutussa muuten kuin että hän ”ihmetteli” palon syttymissyytä. Koska hän ei ilmeisestikään joutunut hyppäämään yläkerrasta, ainoa looginen päätelmä on, että hänen oli täytynyt olla alakerrassa. Olisikohan raskaan grilliaterian nauttiminen (juomineen) väsyttänyt niin paljon, että kapuaminen yläkertaan ei enää onnistunut?

   Vaikuttaa siltä, että grilliä olisi käytetty myöhään illalla, koska terassin savuamien olisi muuten havaittu alakerrassa, jossa sijaitsivat ainakin keittiö ja joitakin oleskelutiloja. Palosta ilmoitettiin 1:40. Jos puinen rakennus syttyy palamaan, se ehtii hyvinkin parissa kolmessa tunnissa voimistua niin paljon, että seuraukset ovat kuvatun kaltaisia. Voisi olettaa, että kuuma grilli laitettiin seinän vieraan aikaisintaan 22.30.

   Voisiko tämä kaikki olla seurausta humalaisen toilailusta? Eihän kukaan grillaa selvin päin tuohon aikaan eikä jätä grilliä palovaaralliseen paikkaan..?

   Poista
  3. Jos alakerta oli täysin tulessa hyppäämisen aikaan niin isukin on täytynyt olla pihalla. Muutenhan hän olisi palanut kuoliaaksi.

   Poista
  4. Sisätiloissa palo etenee minuuteissa. Tubesta löytyy esimerkkejä haulla tulipalon eteneminen.

   Poista