torstai 5. lokakuuta 2017

Asmo Solutionsin omistajaksi 50 eurolla

Eräs viime marraskuussa osakeantiin osallistunut ja minimimäärän osakkeita merkinnyt ”sijoittaja” on nyt valmis luopumaan omistuksestaan yrityksessä, joka valmisti ”patentoitua”, ”paloturvallista” ja ”energiaa säästävää” Asmo-laturia. Yhden osakkeen hinta on nyt ”vain” 5 euroa, joka on melkoinen pudotus 270 euron merkintähinnasta. Privanetin kaupankäyntimaksu mukaan lukien myyjä tulee kärsimään huiman 2680 euron tappion, eli hän saa vain 20 euroa 2700 euroa maksamistaan osakkeista. (Sijoitusmuistio olisi kannattanut lukea hieman tarkemmin.)

Sanottakoon, että viisikin euroa on todennäköisesti liikaa osakkeesta. On vaikea nähdä, että sijoitukselle tulisi koskaan saamaan mitään katetta. Osinkoa ei tule ja sijoittajien rahat kuluvat vähitellen palkka- ym. menoihin niin kauan kuin kassassa on rahaa. Minkäänlaista myyntiä ei ole ollut elokuisen varastontyhjennyksen jälkeen, joka sekin tuotti tappiota, ja on vaikea kuvitella, että mitään myyntiä tulisi enää.


20 eurolla saisi kaksi pulloa gambinaa, jotka voisivat lievittää tappiosta aiheutuvaa vitutusta... ainakin hetken ajan...

13 kommenttia:

 1. Dillon on näköjään siirtynyt pois toimitusjohtajan jakkaralta - hallituksen puheenjohtajaksi. Joten jos toimarillakaan ei enää ole töitä, niin mitä on jäljellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva tietää, mitä siellä oikeasti tapahtuu. Kenellä on tällä hetkellä yrityksessä nimenkirjoitusoikeus? Kuka oli ennen yrityksen hallituksen puheenjohtaja?

   Poista
  2. Nähtävästi Dillon on jo uuden firman leivissä (LinkedIn). Lieneekö Asmolla enää muita hommissa kuin Asmo itse?

   Poista
 2. Kalevan toimittajalle (Mirja) pitäisi vinkata, että nyt saisi ”edullisesti” siivun palamattomia latureita valmistavasta yrityksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/asmo-micro-usb-laturi
   Nyt äkkiä ostamaan latureita 9,90€ hintaan vaikka pukinkonttiin. Jokohan se pakkauksen satutarina anoppilan palosta on peitetty jollakin tarralla vai myydäänkö sitä edelleen tuolla pelottelutarinalla?

   Poista
 3. Jos minä olisin ko. osakkeita myyvä henkilö, marssisin suoraan poliisin juttusille. Kertoisin sijoittaneeni yritykseen sijoitusmuistiossa kerrotun palotarinan innoittamana ja lisäksi paloturvallisen laturin luvattiin olevan ainoa laatuaan koko maailmassa.

  Sivu 6. Ensimäinen kappale kuvien alla.

  "Tämä tulipaloturvallinen laturi on ainoa laatuaan koko maailmassa..."


  https://around.fi/assets/6idnJOnuX5IJpuOinhEdWb/ASMO_SOLUTIONS_FI.pdf

  VastaaPoista
 4. Koska Privanetin minimiveloitus osto-/myyntitapahtumasta on törkeä 30 euroa, on selvää, että osakkeita ei kannata myydä minimimerkintämäärää (10 kpl) kolmen euron kappalehintaan, koska kaupasta saatu summa (30 euroa) menisi kokonaisuudessaan Privanetille.

  Sama pätee myös ostamiseen: ostokulut muodostaisivat suhteettoman suuren osan kaupan kokonaishinnasta.

  VastaaPoista
 5. https://privanet.fi/investing/kyl

  Asmo solutionia ei näy Privanetin kasvulistalla lainkaan. Miten se on mahdollista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä voisi panna Kalevan toimittajan selvittämään asiaa.

   Poista
  2. Mirjalle viestiä

   Poista
  3. Paljonko Privanet omisti Asmoa?

   Poista
 6. Asmo Solutions on selvitystilassa, eli se lopetetaan. Siksi ei toimitusjohtaja eikä kurssia.

  Heippa!

  https://privanet.fi/contacts/asmo-solution-oyn-ylimaaraisessa-yhtiokokouksessa-yritys-paatettiin-asettaa-selvitystilaan

  VastaaPoista
 7. https://privanet.fi/contacts/asmo-solution-oyn-ylimaaraisessa-yhtiokokouksessa-yritys-paatettiin-asettaa-selvitystilaan

  VastaaPoista