lauantai 21. lokakuuta 2017

Valkeen viime tilikausi

Korvavalostaan tunnetuksi tulleen ja Pohjois-Amerikan markkinoille siirtyneen Valkee Oy:n tuorein tilinpäätös olisi nyt saatavilla PRH:n Virre-tietopalvelusta.

Edellisten vuosien liikevaihto näyttää lähestyvän asymptoottisesti nollaa, joten jos trendi on edelleenkin jatkuva, viime tilikauden liikevaihto lieneekin noin 250 000 euroa. Se tarkoittaisi noin 1500 myytyä korvavaloa, jos yhden korvavalon veroton hinta on noin 160 euroa.

Hyvää Valkeen kohdalla on se, että tappio näyttää jatkuvasti pienenevän, mikä on luonnollisestikin seurausta vähenevästä myynnistä.


Korvavalo tuli markkinoille tammikuussa 2010, mistä iloisesta tapahtumasta Oulun 1 -blogi kertoi välittömästi. Valkee osasi käyttää Kalevan hyväuskoisia toimittajia hyväkseen valheellisen propagandan levittämisessä. Laitteen piti olla jo tuolloin ”patentoitu”, vaikka se oli vasta hakemusvaiheessa.

Sittemmin puolueettomat tutkimukset ovat osoittaneet, että Valkeen korvavalo on täyttä huijausta. Valkee on sinnitellyt seitsemän vuoden ajan huijaustuotteensa kanssa. Asmo-laturi, joka varmastikin puhelimen latauslaitteena täyttää tehtävänsä, vaikka sen markkinointi perustuikin lähes pelkkiin valheisiin, ei kestänyt edes vuottakaan.

Loppukevennyksenä on vanha Suomi-klassikko Kaksi vanhaa tukkijätkää, jossa tuumataan, että nuoret eivät kestä edes vuottakaan tukkijätkän rankassa ammatissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti