lauantai 6. marraskuuta 2010

Webinfo.fi

Webinfo.fi on uudehko suomalainen internetmedia (itse asiassa hakukone), jonka päätuote lieneekin maksuton sähköpostipalvelu. Hintana maksuttomuudesta on kuitenkin ollut viestin loppuun liitetty mainoslinkki, josta ei ole ollut ainakaan lähettäjälle mitään haittaa.

Kuten on tunnettua, kaikki hyvä kestää aikansa, ja niin kävi myös Webinfon kohdalla. Palvelun ylläpitäjä lähetti torstaina alla olevan viestin:

”Hei!

Webinfo-sähköposti muuttuu maksulliseksi 1.12.2010. Jos haluat jatkaa Webinfo-sähköpostisi käyttöä, klikkaa 'Hanki lisää levytilaa' -linkkiä (näkyy ruudulla kun olet kirjautunut sisään) ja tilaa itsellesi lasku. Palvelumaksu on 49 euroa 12 kuukaudessa, liittymiskuukauden ollessa ilmainen. Maksu sisältää arvonlisäveron. Maksavana käyttäjänä saat kymmenkertaisen levytilan eli 100 megatavua tallennustilaa viesteillesi ja tiedostoillesi.

Mikäli et halua enää jatkaa Webinfo-sähköpostin käöttyöä 30.11.2010 jälkeen, ei sinun tarvitse tehdä mitään. Ylläpito sulkee 1.12.2010 sähköpostisi ja poistaa sähköpostisi, tiedostosi ja muun sisällön. - - -”


Tuskinpa juurikaan kukaan haluaa maksaa 49 euroa pelkästä web-sähköpostista, joten Webinfon asiakkaat tulevat todennäköisesti vähenemään – elleivät sitten jopa tyystin loppumaan – joulukuun alusta lukien.

Internetissä on tarjolla useita ”maksuttomia” sähköpostipalveluita, joista suurin osa toimii ulkomailla. Ulkomaiset palvelut ovat hitaita niiden suuren käyttäjämäärän vuoksi, ja niiden tietoturva lieneekin olematon. Lisäksi niiden aloitussivut ovat täynnä mainoksia (joiden julkaisijat rahoittavat luonnollisestikin palvelun toiminnan).

Webinfon etu on ollut sen mainoksettomuus ja nopea toiminta.

Mutta: Kiitos ei, Webinfo. Siinäpä kun suljette palvelunne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti