lauantai 12. helmikuuta 2011

Egyptin salaisuuksien jäljillä

Egyptin kansa on pari viikkoa jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen saamassa tahtonsa läpi vaatimuksessaan saada presidentti Hosni Mubarakin eroamaan. Mubarak on perinteiseen afrikkalaiseen tapaan kerännyt itselleen ja perheelleen jättiomaisuuden, mikä tekee hänestä eräiden arvioiden mukaan maailman rikkaimman miehen.

Jos egyptiläiset ovat sallineet tuon tapahtuvan, se on pelkästään hiedän oma asiansa, ei kenenkään muiden. Tyhmyydestähän on perinteisesti saanut maksaa...

Egypti on monien vastakohtien maa. Maan pinta-alasta vain noin kolme prosenttia on viljelykelpoista maata ja loppu on kuivaa erämaata. Viljelymaa sijoittuu kapeana nauhana Niilin varrelle alkaen Ylä-Egyptistä Nasser-altaan luota ja jatkuen Välimeren rannalle Aleksandriaan.

Englantilainen esoteerikko Paul Brunton vieraili Egyptissä 1930-luvulla ja kirjoitti kokemustensa perusteella mielenkiintoisen kirjan Egyptin salaisuuksien jäljillä. Kirjassa on niin uskomattomia tarinoita, että niitä on vaikea uskoa todeksi.

Brunton mm. yöpyy sfinksin seurassa, viettää yön suuressa l. Khufun pyramidissa, tapaa kairolaisen maagikon, tutustuu hypnoosiin, tapaa Egyptin kuuluisimman fakiirin, esittää oman teoriansa Karnakin ja muiden temppeleiden käyttötarkoituksesta, vierailee Egyptin kuuluisimman käärmeenlumoojan luona ja lopuksi kohtaa adeptin, jonka uhkaavan sanoman välittää länsimaalaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti