tiistai 15. helmikuuta 2011

Plan B from outer space

Otsikko on mukailtu Ed Wood Juniorin elokuvasta Plan 9 from outer space, jota on useasti luonnehdittu maailman huonoimmaksi elokuvaksi.

”Joukko Nokian osakkeenomistajia yrittää virittää kapinaa Nokian yhtiökokoukseen. Laatimassaan Plan B -suunnitelmassa he vaativat muun muassa toimitusjohtajan Stephen Elopin eroa ja täyskäännöstä yhtiön strategiaan”, kertoo Taloussanomat.

Kyseessä on joukko nuoria Nokian osakkeenomistajia, jotka virittelevät Nokian toukokuisesta yhtiökokouksesta kapinakokousta. Nuoret ovat tyytymättömiä Stephen Elopin linjauksiin, Nokian yhteistyöhön Microsoftin kanssa ja Nokian viime vuosien strategiaan, jossa ohjelmistokehittämisen ulkoistaminen ja halvat puhelimet ovat olleet keskeisessä osassa.

Nokian osakkeenomistajille suuntaamassaan avoimessa kirjeessä Nokia Plan B from outer spaceksi nimetyn suunnitelman tekijät ilmoittavat haluavansa Nokian hallitukseen ja panevansa siellä toimeen mittavia uudistuksia. Kuten ajan henkeen kuuluu, sosiaalista mediaa käytetään apuna.

Plan B from outer space -hankkeen päätavoite on toimitusjohtaja Stephen Elopin, Tero Ojanperän, Niklas Savanderin ja Mary McDowellin erottaminen – niin ja tietysti edellä mainittujen hyväpalkkaisten hallituspaikkojen saaminen.

Kapinallisryhmä vaatii myös, että yhteistyö Microsoftin kanssa rajoitettaisiin Pohjois-Amerikan markkinoille ja Meegosta tulisi Nokian ensisijainen älypuhelinalusta. Lisäksi Symbianille annettaisiin elinaikaa vielä ainakin viisi vuotta.

Vaatimukset paranevat vielä: Ohjelmisto- ja tuotekehityksen ulkoistaminen lopetettaisiin, ja se keskitettäisiin Suomeen ja johonkin toiseen paikkaan. Iso joukko erilaisia päälliköitä saisi lähteä yhtiöstä, mutta vastapainoksi huippuyliopistoista kalasteltaisiin aggressiivisesti nuoria ohjelmistolahjakkuuksia. Tuosta viimeisestä virkkeestä minäkin olen samaa mieltä: Nokian ongelmia ovat nimittäin olleet liian suuri päälliköiden määrä ja varsinaisen työn tekevien henkilöiden osaamattomuus, minkä vuoksi jotakin yksinkertaistakin työtä täytyy olla tekemässä vähintäänkin viisi vasta valmistunutta insinööriä.

Microsoftin ja Nokian liitto on kuitenkin jo niin sanotusti kuulutettu kirkossa eli merkittävä osa suurista osakkeenomistajista kannattaa sitä. Sen vuoksi muutaman suomalaisen pikkusijoittajan kapinointi on kuin kärpäsen surinaa Saharan autiomaassa. He ovat kuitenkin saaneet nyt ainakin hieman julkisuutta, jota ilman kukaan ei olisi koskaan kuullutkaan heistä ja tuosta ”mainiosta” Plan B from outer space -hankkeesta, josta pitäisi ehdottomasti tehdä elokuva, josta voisi sitten tulla maailman toiseksi huonoin elokuva. Liikenisiköhän Renny Harlinilla aikaa..?

2 kommenttia:

 1. MICROSHIT WILL SOON BEE DEAD !!!!!!(ask the chinese,they tell you LINUX WILL TAKE OVER THE WORLD)
  = (>) MICROSHIT and NOKIA =(>) NOKIA DEATH !!!!!

  WAKE UP FINLAND !!!! MICROSHIT IS OUT TO DESTROY YOUR
  COMPANY !!!!

  VastaaPoista
 2. PAINUKAA HELVETTIN SAATANAN MIKROSAATANAN HUOOOORAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista