perjantai 4. elokuuta 2017

Helmien helmi

Tämä sijoitusmuistion helmi on niin herkullinen, että se ansaitsee oman kirjoituksensa.

”Tärkeä fakta on, että uutisointi latureista ja akuista aiheutuneista tulipaloista on lisääntynyt merkittävästi viime aikoina.”

Koska akut eivät kiinnosta meitä eikä Asmo-laturi tarjoa apua palaviin akkuihin, virke voidaan lyhentää seuraavaan muotoon sen pääsisällön muuttumatta:

”Uutisointi latureista aiheutuneista tulipaloista on lisääntynyt merkittävästi viime aikoina.”

Uutisointi latureista aiheutuneista tulipaloista

Onko latureista aiheutuneista tulipaloista uutisoitu? Onko edes viimeisten kymmenen vuoden aikana? Vastaus lieneekin: ei ole. Mieleen ei tule ainoatakaan uutista.

Tuo oli siis valhetta. Sitten kun siihen lisätään ”on lisääntynyt”, valhe vain kasvaa.

Uutisointi latureista aiheutuneista tulipaloista on lisääntynyt viime aikoina

Tuolla halutaan kertoa, että latureista aiheutuneista tulipaloista olisi joskus uutisoitu, ja uutisointi olisi nyt kasvanut viime aikoina.

Göbbels: Kun kerrot valheen, kerro iso.

Tuokaan valhe ei vielä riittänyt. Siihen piti lisätä adverbi ”merkittävästi”.

Uutisointi latureista aiheutuneista tulipaloista on lisääntynyt merkittävästi viime aikoina

Asmo Solutionsin mukaan latureista aiheutuneista tulipaloista olisi joskus uutisoitu, ja uutisointi olisi viime aikoina ”lisääntynyt merkittävästi”.

Tuossa virkkeessä yhden valheen päälle on rakennettu kaksi valhetta lisää. Ja tuo kolminkertainen valhe oli vielä ”tärkeä fakta”.

Uutisointi latureista aiheutuneista tulipaloista
lisääntynyt
lisääntynyt merkittävästi

Olikohan virkkeen kirjoittanut ajatellut, että sen lukijat todellakin uskoisivat siihen? Tuoko sai sijoittajat unohtamaan terveen järjen narikkaan ja tekemään elämänsä huonoimman sijoituksen? Ajattelivatko he, että Asmo-laturi tulisi ja pelastaisi maailman laturien aiheuttamilta tulipaloilta?

Ilman sijoitusmuistion liioitteluita ja valheita tuskin kukaan olisi sijoittanut siihen, joten niiden avulla sijoittajat saatiin narrattua mukaan ja menettämään rahansa.

2 kommenttia:

 1. Uutisointi lisääntyi merkittävästi Asmon alettua median avulla pelottelemaan ihmisiä puhelinlatureiden olemattomalla palovaarallisuudella.
  Yhdessä jutussa mainittiin muistaakseni 29 tapausta. Yksikään niistä vaaratilanteista ei tosin ollut aiheutunut kännykkälaturista. Sen Asmo "unohti" jutussa kertoa.

  VastaaPoista
 2. Jos Puuilo tilasi 3000 laturia, se riittää kattamaan koko maan Asmo-tarpeen monen vuoden ajaksi. Todennäköisempää kuitenkin on, että se tilasi vain marraskuuksi sovitun 1000 kappaleen erän, josta ehkäpä 20 prosenttia myytiin normaalihintaan, kunnes laturi pantiin loppuunmyyntiin.

  800 kappalettakin on niin suuri määrä, että sillekin voi olla vaikeaa löytää ostajia edes 20 euron hintaan. Puuilon alehinta pitää huolen siitä, että suurin osa latureista myydään sieltä. Miksi kukaan ostaisi suoraan Asmolta 30 eurolla, jos laturin saa 10 euroa halvemmalla Puuilosta?

  Yrityksessä kuviteltiin ehkä toisin, mutta Asmo-laturin päämarkkina-alue on Suomi vähäisine myynteineen. (Se siitä ”maailmanvalloituksesta”, joka lieneekin ollut sijoittajien mielissä...) Indiegogossa se ei ole kelvannut kenellekään 29 dollarin hinnasta huolimatta.

  VastaaPoista