sunnuntai 13. elokuuta 2017

Laturin myynti Verkkokaupassa

Laturia on menneen viikon aikana myyty viisi kappaletta Verkkokauppa.comissa. Laturi maksaa siellä 39,90 euroa.

Useimmista paikoista sen saa halvemmalla, ja halvin (19,90 euroa) se on Puuilossa, joka haluaa päästä siitä eroon. Valmistajan oma hinta on 29,90 euroa.

Miksi ihmeessä kukaan ostaisi laturin Verkkokaupasta, jos sen saisi puolet halvemmalla Puuilosta tai vaihtoehtoisesti Puuilosta saisi samalla hinnalla kaksi laturia? Onko tämä blondiajattelua: miksi ostaa Puuilosta kaksi laturia 40 eurolla, jos tarvetta on vain yhdelle, jonka saa myös 40 eurolla Verkkokaupasta?

Jos vikaantuneen tai hukkaan menneen laturin tilalle pitää ostaa uusi laturi, suositeltavaa on ostaa samanlainen merkkilaturi, joka on juuri tarkoitettu kyseiseen puhelimeen. Jos haluaa säästää rahaa, voi ostaa jonkin tunnetun tarvikelaturin, josta tulee aivan samanlaista tasavirtaa kuin merkkilaturistakin.

26 kommenttia:

 1. Norjalaisia kustaan oikein kunnolla silmään. Eiväthän ne ole täällä tuolla tavalla esillä. Kärkkäisellä ne olivat alimmassa koukkurivissä.

  kuva

  kuva

  VastaaPoista
 2. OT/Something totally different:

  Just sattumalta huomasin, että Asmo oli ehdolla jo 2012 kuntavaaleissa, jolloin hän sai 130 ääntä.

  Hän oli silloin Keskustan listalla.

  2017 hän sai Kokoomuksen listalla 219 ääntä.

  No, katsotaan kenen listalla 2021...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonna 2012 kaikki olikin paremmin. Kukaan ei vielä tuolloin tiennyt
   mitään ihme-äly-turvalaturista eikä sitä, mikä farssi siitä olisi tulossa.

   Poista
 3. Lehtijutut aiheutti pienen kysyntäpiikin laturien ostoon. Joku Asmon uskollinen fani tai joku muu omasta porukasta halusi vielä tukea ostamalla laturin. Ennen juttujen ilmestymistä latureita oli mennyt edellisen 30 päivän aikana muistaakseni 3 tai 4 kpl.
  Huoltoprosentti on mielestäni korkea "turvalaturille".

  VastaaPoista
 4. Hintaeroosio alkaa. Tuolta saa uuden Asmon 23 eurolla mutta tosin vasta syyskuussa. Vielä pitää siis odottaa muutama viikko, ennen kuin lataaminen muuttuu ”turvalliseksi”.

  Asmo laturi

  Jossakin arveltiin, että latureita olisi valmistettu suuri määrä, ja nyt niistä halutaan päästä eroon lähes ”hinnalla millä hyvänsä”. Eipä taida tuolla myyntihinnalla (18,5 € alv 0%) tulla 10 euron voittoa sijoittajille...

  VastaaPoista
 5. Mobiilialalla patentit ovat kaikki kaikessa

  ›› Oululaisen Asmo Salorannan nimeä kantava yritys, Asmo Solutions, nousi viime syksynä talouslehtien otsikoihin. Firman osakeannista merkittiin tuolloin puolet vain parissa tunnissa.

  Yrityksen päätuote on Asmo-laturi, jonka voi turvallisesti jättää seinään. Se ei kuluta valmiustilassa sähköä eikä siten ole myöskään paloturvallisuusriski.

  – Yrityksemme ajatus on kehittää sellaisia innovatiivisia tuotteita, jotka helpottavat omaa elämää, Saloranta sanoo ja naurahtaa.

  Kun mobiilialasta on puhe, on suuri merkitys myös patenteilla. Alalla on niin paljon kansainvälisiä tekijöitä ja jättimäisiä firmoja, että patentit ovat isossa roolissa.

  – Ei vain siksi, että suojaisi oman teknologiansa. Samalla myös varmistuu siitä, ettei loukkaa muiden tekijöiden patentteja. Siitä tulisi aika nopeasti takkiin.

  Patenttirumba vei toki tuoreelta yrittäjältä aluksi myös aikaa. Salorannan mukaan uutuustutkimus oli esimerkiksi helppo tehdä muita alan patentteja tutkimalla, mutta seuraavat askeleet olivatkin jo vaikeampia.

  – Kun piti miettiä, mitä suojataan ja miten suojataan, niin hyvin nopeasti kaipasi apua. Onneksi sitä löytyi muun muassa Keksintösäätiöstä ja tutuilta yrittäjiltä. Itse ei kannatakaan tehdä, jos nämä asiat eivät ole ydinosaamista.

  Kauppapolitiikka 2/2017

  Ja sillä lailla....

  VastaaPoista
 6. Tuon jutun otsikko on aivan älytön. Miksi muka Asmo-laturi ei voisi palaa?

  Ensimmäiset palamattomat Asmo-laturit ovat valmiita

  Sama älyttömyys jatkuu tekstissä:

  Lähimmän vuoden aikana tavoitteena on valmistaa 50 000 laturia

  Vuosi on pian kulunut. Onko tavoite toteutunut? Epäilenpä sitä.

  Missä tämä viipyy?

  Saloranta tiimeineen kehittää parhaillaan tuoteperheen seuraavaa laitetta eli samalla periaatteella toimivaa yhdistelmälaturia, joka pystyy lataamaan kännykkää, läppäriä ja tablettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipalo oli vissiin niin rankka, että se haittaa pahasti muistamista. Iltalehden jutussa aioitaan myydä vain 30 tuhatta laturia. 20 tuhannen kappaleen ero on aika huima myyntitavoitteessakkin. Jossakin jutussa latureita olisi tarvittu 50 tuhatta heti, koska ne viedään käsistä.

   http://www.iltalehti.fi/digi/201702232200075679_du.shtml

   Pelkästään tänä vuonna on tavoitteena myydä minimissään 30 000 kappaletta ja saada myyntituloja miljoona euroa.

   Poista
  2. Toimittaja (Mirja N.) sai Asmon lahjaksi. Olikohan se palkkio juuri tuosta artikkelista.

   Poista
  3. Ensimäiset palamattomat älylaturit valmiita

   Sattuipa tuo ylempänä mainittu uutinen Asmolle sopivaan paikkaa juuri ennen osakeantia. Palamattomaksi kerrottu laturi varmasti kiinnosti osakkeenosatajia. Miten tuokin palamattomuus todistettiin artikkelin kirjoittajalle?

   Poista
 7. Eikö nuita latureita pitänyt olla myynnissä Indiegogon sivulla? Nyt en kyllä huomannut sitä kohtaa, mistä laturin olisi voinut tilata. Onko poistettu myynnistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin oli. "Varasto loppu" kerrotaan yrityksen sivulla. Ei ole myöskään eBayssa. Kuulin päivällä kaupungilla huhun, että liittyisi meneillä olevaan poliisitutkintaan.

   Poista
  2. Vai että varasto on loppu? Oliko myynti niin hurjaa, että sitä ei osattu ennakoida?

   Tämä oli jälleen yksi valhe muiden valheiden jatkumossa. Tuntuisi uskomattomalta, jos valmistajan oma varasto, josta toimitetaan niille jälleenmyyjille, jotka tilaavat vain muutaman laturin kerralla (esim. Verkkokauppa), olisi päässyt ”loppumaan”. Sehän tarkoittaisi sitä, että myytäviä latureita olisi vain jälleenmyyjillä. Todellinen syy taitaa olla raadollisempi, joka jääköön kertomatta.

   Ilmeisesti kuluneen vuoden aikana ei sitten valmistettukaan 50 000 laturia, vai joko ne ehdittiin myydä..?

   Poista
  3. Varasto loppu? Miksi niitä ei ole tehty sitten tehtaalla lisää, jossa tuotanto pystytään skaalaamaan satoihin tuhansiin latureihin vuodessa. Jälleen kerran joku ei todellakaan täsmää.

   http://www.iltalehti.fi/digi/201702232200075679_du.shtml

   - Me pystymme skaalaamaan tuotantoa Joensuussa jo satoihin tuhansiin latureihin vuodessa.

   Poista
 8. Mr. Chargerin kohdalla on myös ”Varasto loppu”. Miten se voi olla mahdollista, koska sitä ei ole vielä edes valmistettu?

  https://www.asmosolutions.com/fi/tuote/mr-charger/

  VastaaPoista
 9. Jos varasto on loppu, niin mistä Kärkkäisen oulun liike on saanut latureita? Nyt siellä näyttää varastotilanne olevan yli 20 kpl. Pari päivää sitten siellä oli verrkosivuston mukaan 3 kpl. Ostivatko he viimeiset laturit?

  VastaaPoista
 10. Miten varasto loppu voisi liittyä poliisitutkintaan? Jos suositus keskeyttää myynti niin aika järeältä kuulostaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikeuslaitos toteaa, että jokin rikos on meneillään, sen tehtävä on estää se.

   Poista
 11. Tuo että 50 000 vietäisiin heti käsistä kuulostaa aivan poskettomalta väitteeltä. Se jos joku olikin esittänyt kiinnostusta on aivan eri asia kuin se että laitteet oikeasti saadaan myytyä. Toisaalta jos pöydällä onkin todella ollut tämä mielettömältä kuulostava ostotarjous, korkealtapa on pudottu kun loppukäyttäjät eivät olekaan laturia omakseen ottanut valmistajan, sijoittajien ja jälleenmyyjien odotuksista huolimatta. Ja siihen vielä päälle paljastuneet "epäselvyydet" energiansäästöistä ja muista plus tutkinnat... ei käy kateeksi. Jo pelkkä floppituote olisi karvas pettymys mutta siitä voisi kuitenkin jatkaa uutta oppineena eteenpäin. Kyllä tällaisen sotkun jälkeen on vaikeaa.

  VastaaPoista
 12. Tuokaan liike ei myy enää laturia, joka taisi olla siellä myynnissä Asmon lukuun, eli liikkeellä ei ollut omaa maksettua varastoa. Näyttää siltä, että kaikissa liikkeissä, joissa Asmo oli tosi asiassa ollut myyjänä, laturi on vedetty pois myynnistä.

  Kure

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä saa halvalla "patentoidun" laturin. 215 kpl.

   https://www.data-systems.fi/tuotteet/tuote/asmo-usb-type-micro-b-seinalaturi-autom-sammutus-5v-2a-valkoinen-5444076/

   12,80€.

   Poista
  2. ”Halvalla” menee mutta menköön! Veroton hinta on noin 10 euroa. Meneekö se sijoittajille vai jäävätkö he nuolemaan näppejään?

   Asmo-laturin poistomyynti näyttää olevan meneillään. Ostiko Prisma todellakin 5000 laturia..?

   Poista
 13. Verkkokaupan Tarkemmat saatavuustiedot -kohdassa kerrotaan, että valmistajalla olisi ”yli 25 kpl”, mikä ei tietenkään voi pitää paikkaansa. Miksi Verkkokauppa valehtelee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi verkkokaupan Pirkkalan myymälässä onkin nyt 9 laturia? Aiemmin siellä oli muistaakseni 4. Mistä nuo laturit on saatu, sillä valmistajan varastohan on loppu.

   Poista
 14. Asmon saa Data-Systemsistä nyt hintaan 9,90 €. Mitä tämä oikein tarkoittaa?

  VastaaPoista
 15. Miksi patentoitu ja maailman turvallisin laturi ei myy Data-Systemsissä edes 10 euron hintaan? Jos hinta oli aikaisemmin 40,80 euroa, alennus on huikeat 76 prosenttia.

  VastaaPoista