torstai 31. elokuuta 2017

Mr. Charger -projekti on haudattu

Asmo Solutions on lähettänyt Mr. Chargerin tilanneille viestin, jossa kerrotaan, että laturia ei tulla valmistamaan. Siinä kerrottu ”syy” on vedetty hatusta, eikä edes lapsikaan uskoisi sitä. Luultavasti Aarnio oli tehnyt omat johtopäätöksensä ja lopettanut yhteistyön Asmo Solutionsin kanssa.

Koska Aarnio omistaa tekijänoikeuden laturihahmoon, on aina olemassa pieni mahdollisuus, että jokin vakavasti otettava laturivalmistaja voisi kiinnostua siitä, mutta se ei kuitenkaan ole kovinkaan todennäköistä.

”...Asmo Solutions ei yksinään voi valmistaa Mr. Chargereita.”

Tuohan on aivan älytöntä! Eikö siitä pitänyt olla jo valmiina ”prototyyppi”, niin kuin Indiegogossa kerrotaan? Lisäksi jossakin kerrottiin, että valmistaja olisi jo valittu ja kaiken piti olla valmiina tuotannon aloittamista varten.

”Ei yksinään” tarkoittaa tietenkin sitten sitä, että Aarnio ei ole enää mukana. Se oli kerrottu kiertoteitse, koska todellista syytä ei ollut haluttu kertoa. Noloahan se olisi ollut...


Hei,

Kiitos kun tuitte Mr. Chargeria Indiegogossa.

Koko tämän vuoden työskentelyn jälkeen olemme päätyneet tulokseen, että Asmo Solutions ei yksinään voi valmistaa Mr. Chargereita.

Mr. Chargerin tavoitteena on tulla suuremman valmistajan valikoimaa. Toivomme, että Mr. Charger löytää tiensä luoksenne siis muuta kautta.

Tämän vuoksi me palautamme maksun, jonka suoritit Indiegogon kautta. Tätä varten tarvitsemme tiedot, mihin palautamme rahat. Vaihtoehtoina on joko perinteinen tilinumero tai Paypal tili.

Täytä tiedot maksunpalautusta varten tähän lomakkeeseen, kiitos:

https://goo.gl/forms/JnBAxT0fOA98NhiP2

Kiitos vielä kerran tuestanne!

Terveisin koko Asmo Solutionsin poppoo.Hi,

Thank you for your support on Indiegogo.

We have worked the whole year and came to the conclusion, that Asmo Solutions can't produce Mr. Charger alone.

Mr. Charger's goal is to become part of a portfolio of a larger manufacturer. We hope Mr. Charger finds his way to you through other ways.

Indiegogo does not have a mechanism for this type of refund, so please fill in this form with your bank details or Paypal account information:

Fill in your details in this form, please.

https://goo.gl/forms/JnBAxT0fOA98NhiP2

Thank you once again for your support!

Warmest regards

-Everybody from Asmo Solutions

30 kommenttia:

 1. Indiegogon kommentti:

  "Yes, this is most suspicious indeed. If you are really cancelling this product, why would you use insecure google forms to ask for personal information? It doesn’t add up and feels like a hoax."

  Mikähän sotku tästäkin vielä syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö Indiegogossa ilmoiteta suoraan, ettei latureita valmisteta? Yritetäänkö tätäkin tietoa salailla?

   Poista
 2. Patenttihakemus nro. 20140021 jätetty sillensä.
  https://patent.prh.fi/patdocs/public-docs.jsp?HakemusParam=20140021&NroParam=X1003625&NID=&offset=0&Inx=1&P=T&PN=&LJ=&PD=20150728&ki=B&lang=fi

  Nyt se show taitaa vasta alkaa.

  VastaaPoista
 3. Kalevan pitäisi kertoa lukijoilleen seuraavat asiat:

  Totuus palotarinasta.

  Patenttihakemusten tilanne. Ensimmäinen hakemus on rauennut ja toista odottaa sama kohtalo.

  Minkä vuoksi Mr. Chargeria ei valmisteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi pitäisi kertoa totuus Asmo-laturin sähkönsäästöstä ja palamattomuudesta. No onneksi ei enää tarvitse tuota satulehteä tilata.

   Poista
  2. Kaleva ei tule kirjoittamaan Asmo-laturista mitään negatiivista. Kokoomuksen listoille kunnallisvaaliehdokkaaksi meneminen oli harkittu teko. Ei korppi korpin silmää noki. Jos Asmo olisi edustanut persuja, niin joka ikinen negatiinen asia olisi kaivettu esiin.

   Poista
 4. Nyt osakkeen osto ja myynti taitaa kohdata. Hinta 10 euroa.

  VastaaPoista
 5. Kaupankäynti ei näytä olevan automaattista, koska tuollaista tilannetta ei pitäisi muuten esiintyä. Joka tapauksessa täytyy onnitella Asmo Solutionsin uutta "onnellista" osakkeenomistajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Privanetissä ei ole näkyvissä kumpaakaan 10 euron arvoista osto tai myynti-ilmoitusta. Jos kauppa olisi tai on tehty tuolla hintaa, olisiko yrityksen kokonaisarvo määräytynyt tällöin 10 euron hintaisen osakkeen mukaan? Silloinhan yrityksen arvo olisi romahtanut.

   Poista
  2. Kauppa tehtiin. Myyjä hävisi 2600 euroa + Privanetin myyntikulut. Yrityksen markkina-arvo on nyt noin 150 000 euroa (niin kuin siellä sanotaankin).

   Poista
  3. Voittaja tässä oli Privanet (jos sen sijoitus Asmo Solutionsiin jätetään huomiotta), koska se sai 60 euroa välityspalkkiota. Valtiolle meni verona 1,6 euroa.

   Suurin häviäjä oli tietenkin myyjä, joka sai vain 69,20 euroa 2700 euroa maksamistaan osakkeista. Toinen häviäjä oli ostaja, joka maksoi 130,80 euroa 10 osakkeesta, joiden arvo on lähellä nollaa euroa.

   Poista
 6. Syy siihen, miksi laturin valmistuksen peruuntumisesta ei kerrota virallisissa kanavissa kuten Indiegogo ja Facebook, on tietenkin se, että peruuntuminen halutaan pitää pois julkisuudesta. Sen kertominen vain herättäisi kysymyksen: miksi?

  Ottamalla yhteyden vain ennakkotilaajiin Asmo Solutions toivoi voivansa hoitaa maksun palautuksen kaikessa hiljaisuudessa. Kun kerran Mr. Chargerin tuloa laturimarkkinoille mainostettiin monessa mediassa, lieneekin selvää, että media (mutta ei Kaleva) saattaisi myös kiinnostua, miksi laturia ei valmistetakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiegogon kommenteissa hieman odotellaan virallisempaa tiedotetta ja luotettavampia rahanpalautuskeinoja kuin tuo nykyinen tapa. Hoitasivat edes tuon asian kunnolla.

   https://www.indiegogo.com/projects/mr-charger-the-most-charismatic-charger-ever-mobile-design#/comments

   Poista
 7. Tällä ei tietenkään ole enää mitään merkitystä, mutta minkä vuoksi Mr. Chargerissa ei ollut ”patentoitua ydinteknologiaa, jota ei voi ohittaa”? Jos yritys valmistaa ”palamattomia” turvalatureita, eikä voisi olettaa, että kaikki laturit olisivat sellaisia?

  VastaaPoista
 8. Milloin uusi blogipäivitys? Päivitykseen olisi aihetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa minäkin odottelen:) Ei saa yöllä edes nukuttua kun pitää aina tarkistaa onko tullut uutta tietoa. Kalevaa en enää lue.
   Blogisti voisi myydä vaikka t-paitoja joissa olisi Oulun 1 blogi teksti. Ostasin heti kannatuksen vuoksi. Hintaesimerkkejä 19,90, 29,90 tai 39,90.

   Poista
  2. Onko sulla jotain uutta tietoa? Kerrokerro.

   Poista
  3. Blogissa on julkaistu myös lukijoiden kirjoituksia. Jos 14.30 kommentoijalla on uutta tietoa, pyydä blogia julkaisemaan kirjoituksesi. Mielenkiinnolla seuraamme tilannetta.

   Poista
 9. Asmo Solutions ei ole tehnyt some-päivityksiä heinäkuun 10. päivän jälkeen. Tuolloin vielä Indiegogossa luvattiin, että Mr. Charger valmistuisi jouluun mennessä.

  Twitterissä ja Facebookissa kehuttiin laturia viikon parin välein, mutta sitten se yhtäkkiä loppui. Mitä tapahtui heinäkuun puolivälin jälkeen? Heinäkuun viimeisellä kolmanneksella olisi tilastollisesti pitänyt tulla seuraava Mr. Chargeria kehuva päivitys kuvineen. Miksi sitä ei enää tullut?

  Oulun 1 -blogi paljasti heinäkuun alussa Asmo-laturin palotarinan keksityksi. Olisiko tämä ”paljastus” kantautunut Aarnion korviin, ja hän olisi irtisanonut yhteistyön Asmo Solutionsin kanssa? Asmo Solutions ei ole julkaissut ainoatakaan kuvaa Mr. Chargerista 10.7. jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa joku toimittaja haastattelisi myös Aarniota. Olisi mukava kuulla mitä Aarniolla on sanottavaa.

   Poista
 10. https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/vessla+development+oy/27171811

  Onko VESSLA pannut pillit pussiin?

  VastaaPoista
 11. https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/soma+media+oy/26490343
  Oliko tämäkin Asmon yritys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.eura2014.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=A70888

   Poista
 12. Toivottavati nuiden Asmon muiden yritysten Tekestuet tutkitaan myös.

  VastaaPoista
 13. https://www.prisma.fi/fi/prisma/asmo-turvalaturi-micro-usb
  Prismassa arvostelu päässyt läpi.


  Ei vastaa myyntipaketin tietoja

  Mittausteni mukaan laturi kuluttaa enemmän sähköä kuin"normilaturit". Kytkeytyy virrasta pois, kun irrottaa laitteen. Ei suinkaan silloin kun akku on täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalevan laturitesti osoitti samaa.

   Poista
  2. Kaleva teki Asmolle karhunpalveluksen tuon laturitestin julkaisulla. Se osoitti laturin huonon hyötysuhteen.

   Poista
 14. Indiegogoon on viimein tullut päivitys eli sama teksti kuin sähköpostissa. Poikaparalla taitaa olla sytytys hieman myöhäisellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiegogossa kommenttiosiossa lukee:
   Can you give us the date you are paying back the money? I have left my details two weeks already

   Poista
  2. Asmolla taitaa olla muita kiireitä. Ehkäpä siellä ollaan kehittämässä uusia ”palamattomia” ja ”patentoituja” latauslaitteita..?

   Poista