keskiviikko 2. elokuuta 2017

Miksi Oulun kaupunki lahjoitti Asmo-laturit venäläisvieraille joulukuussa?

Kaleva kertoi joulukuussa, että Oulun kaupunki lahjoitti Asmo-laturit pääministeri Dimitri Medvedeville ja hänen seurueelleen, mikä herätti suurta kummastusta: miksi juuri Asmo-laturi? Eikö kaupungista löytynyt muuta (ja parempaa) oululaista lahjaa korkean tason vieraille? Vai oliko Asmo-laturin lahjoitus vain eräänlainen halveksunnan osoitus suuren (ja ”mahtavan”) Venäjänmaan vieraille?

Blogi päätti kysyä asiaa Kalevasta, jos lehdellä olisi halua selvittää asia, seuraavalla viestillä.

Kaleva uutisoi lauantaina pääministeri Medvedevin vierailusta Oulussa. Artikkelin kommenttiosassa (Pekka Mikkola) kerrottiin: ”Nyt tuolle joukolle jäi konkreettisimpana muistona kaupungista heille jaettu oululainen syttymätön kännykän laturi.”

Minua ja monia muitakin kiinnostaisi tietää, minkä vuoksi Oulun kaupunki lahjoitti korkean tason vieraille Asmo-laturin. Mikä laturissa on niin merkittävää, että juuri se valikoitui lahjaksi? Lisäksi kiinnostaisi tietää, lahjoittiko Asmo Solutions laturit kaupungille promootio- tms. syiden vuoksi, vai maksoiko kaupunki niistä 40 euroa kappaleelta. Jos kaupunki osti ne, miten suuri määrä niitä ostettiin? Jäikö niitä vielä varastoon muita vastaavia tilaisuuksia varten, joiden vieraat saisivat myöskin ”konkreettisen muiston kaupungista”?

Onko Kaleva tai Oulun kaupunki tietoinen siitä, että Asmo-laturi on todellisuudessa jotakin muuta kuin mitä yritys kertoo sen olevan? Väitteet tavallisten laturien huimasta energiankulutuksesta tai palovaarallisuudesta ovat täyttä puppua.


Kalevan tuottaja ei joko ymmärtänyt viestiä tai halusi sitten tarkoituksella sekoittaa asiaa liittämällä mukaan ”huijauksen”, jota ei mainittu viestissä. Vai olisiko hänkin ollut sitten yksi lahjalaturin saaneista...?

Kalevan vastaus:

Hei ja kiitos viestistä.
Kerrotko lisää tuosta mainitsemastasi huijauksesta?


Blogin vastaus:

En puhuisi varsinaisesti huijauksesta, joka sana sopisi paremminkin korvavalo-Valkeeseen, mutta vääristeltyjä asioita tai selviä valheita ovat:

- vakiolatureiden tyhjäkäynnin suuri energiankulutus
- vakiolatureiden palovaarallisuus
- Asmo-laturin patentti, jota ei ole

Kyseinen blogi näyttää paneutuneen noiden vääristelyjen oikomiseen:

oulun1.blogspot.fi/


Viestien vaihto loppui tuohon eikä Kaleva selvittänyt asiaa. Taitaa olla arka aihe Kalevalle...

3 kommenttia:

 1. Oletko muuten kysynyt Oulun kaupungilta suoraan?

  Luulisin että ainakin poliitikoilla tai virkamiehillä pitäisi olla jonkunlainen vastuu kansalaisten asioista (jos ei vastuuntunnetta, joka ilmeisesti puuttuu Kalevasta).

  VastaaPoista
 2. Asiaa oli tiedusteltu sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajalta että kaupungin hallintojohtajalta saamatta vastausta kummaltakaan. Ensiksi mainittu edustaa poliitikkojen johtoa ja jälkimmäinen virkamiesten johtoa. On luultavaa, että kyseessä oli poliittinen päätös ja päätöksen tekijällä on jonkinlainen ”kytkös” Asmo Solutionsiin.

  VastaaPoista
 3. https://www.businessoulu.com/fi/media/uutisarkisto/rockstar-yrittaja-marc-dillon-asmo-solutionsin-toimitusjohtajaksi.html

  Eipä ole Bisnes Oulustakaan tullut vastausta. Sieltä on yritetty tiedustella, onko linkin uutisessa mainittu patentti olemassa ja onko tuollaista laturin sytyttämää paloa koskaan tapahtunut.

  VastaaPoista