torstai 17. elokuuta 2017

Lukijan mielipide: Asmo-laturin myynti Prismassa

Lähetin alla olevan viestin S-Ryhmän tietyn segmentin ostoista vastaavalle päällikölle muutama päivä sitten. En ole saanut siihen vastausta enkä luule koskaan saavanikaan. Kyseinen ketju on maan suurin, ja siksi voisikin olettaa, että se noudattaisi toiminnassaan eettisesti ja moraalisesti hyväksyttyjä sääntöjä.

Jos Prisma myy tuota huijauslaturia, se ei varmastikaan toimi eettisesti tai moraalisesti oikein. Laturin myynti taitaakin olla melko vaatimatonta siellä. Jos laturin myynti oli heikkoa alkuvuonna ennen viimeaikaisia ”paljastuksia” (kuten Puuilon tapaus osoittaa), se on nyt varmasti vieläkin heikompaa.

Kyseisellä ostopäälliköllä taitaa olla vaikea myöntää, että Asmon ottaminen myyntiin oli suuri virhe, ja sen vetäminen myynnistä tarkoittaisi oman virheen julkista myöntämistä.


Teillä on myynnissä Asmo turvalaturi

https://www.prisma.fi/fi/prisma/asmo-turvalaturi-micro-usb

Pakkauksen kääntöpuolella kerrotaan, että ”laturin keksijän puolison talo paloi maan tasalle pistorasiaan jätetyn laturin vuoksi”. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että tuo ei pidä paikkaansa, vaan palon oikea syttymissyy oli ”terassille jätetty grilli”. Tästä kertoi mm. Iltalehti, jossa Saloranta ei kiistä sitä vaan sysää vastuun anopilleen (valehtelusta).

http://www.iltalehti.fi/digi/201708062200308446_du.shtml

Tuon keksityn laturipalon vuoksi pakkauksen kääntöpuolella pelotellaan tarpeettomasti latureiden palovaarallisuudella.

Eikö ole moraalitonta, että Prisman kokoinen tavarataloketju pitää valikoimissaan kallista tuotetta, jonka pakkaustiedoissa valehdellaan ja jonka tarpeellisuus halutaan osoittaa palovaaralla pelottelun avulla? Lisäksi Iltalehti kertoi, että laturin ”keksinyt” Saloranta olisikin varastanut idean laturiin toiselta henkilöltä.

Terveisin
N. N.

3 kommenttia:

  1. Mitenköhän Prismassa kuvitellaan, että joku maksaisi siellä Asmosta 40/45 euroa, jos sen saa esim. täältä 15 eurolla?

    Asmo-laturi, Suomessa suunniteltu & valmistettu, microUSB, 2A, 1.5m kaapeli, valkoinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varastomäärä nyt 156 kpl. Eilen oli 215. Kukahan noita ostaa?

      Poista
    2. Laturi myyty loppuun Stayhomessa.

      Poista