keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Asmo-laturi testattiin AVPLUS-lehdessä

AVPLUS-lehti julkaisi maanantaina hieman jälkijättöisesti Asmo-laturin testitulokset, jotka julkaistiin tosin jo elokuun lopussa ilmestyneessä paperilehdessä. Mutta kukapa noita tuloksia enää kaipaa, kun kerran Asmo-laturin taru on päättynyt? Joka tapauksessa artikkelin otsikko on raflaava: ”Testissä paloturvallinen Asmo-laturi Suomesta”.

Juttu alkaa komeasti: ”Yksi Asmo-laturin myyntiargumentti on sen suunnittelijan Asmo Salorannan anoppia kohdannut tulipalo, joka poltti kotitalon. Salorannan mukaan palo sai alkunsa viallisesta laturista.” [Grilli se oikeasti oli.]


Tässäpä on ”todiste” laturin ekologisuudesta ja energiansäästöstä:

”Vaikka Asmo ei kuluta lainkaan sähköä lepotilassa, aiheuttaa se teoriassa suuremman sähkölaskun keskivertoa alhaisemman hyötysuhteensa takia.”

Ja mitä ihmettä: ”Hyötysuhde voisi olla hieman parempi, ja laturi kuumeneekin selvästi maksimiteholla.”

Asmo-laturi kuumenee selvästi..? Mutta senhän piti olla paloturvallinen ja palamaton, ja muiden latureiden piti olla ”kuumia” ja palovaarallisia.

P. S. Ensimmäisten Asmo-latureiden ostaneille luvattiin elinikäinen takuu ja jokin jälleenmyyjä lupasi viiden vuoden takuun. Miten noille takuuasioille nyt käy, kun Asmo Solutions poistuu lähiaikoina kuvioista?

2 kommenttia:

  1. Jos hyllyssä ei ole antaa ehyttä tai vastavaa laturia rikkoutuneen tilalle, jälleenmyyjä joutuu käsittääkseni palauttamaan rahat. Vastaavaa laturia ei ole olemassa, koska tämä on palamaton, sähköä säästävä ja patentoitu.

    VastaaPoista
  2. Tuota asiaa on kysytty Verkkokaupassa eilen, mutta siihen ei ole vielä vastattu. Ehkäpä vastaus tulee ja selventää kaiken...

    VastaaPoista