sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaleva lyttäsi Bemer-verisuoniterapialaitteen

Kaleva julkaisi tänään uutisen, jonka mukaan mm. keihäänheittäjä Tero ”Seivästäjä” Pitkämäen käyttämällä Bemer-laitteella ei tee mitään. Kyseessä on Lännen Median uutinen, joka on siis usean maakuntalehden yhteinen. Paperilehdessä on suhteellisen vähän asiaa, mutta maksuttomassa nettiversiossa laitteesta kerrotaan paljon enemmän.


Laitetta tutkinut fysiikan professori toteaa:

”Laitteen väitetyt hyödyt ovat täyttä huijausta, koska niistä ei ole oikeaa tieteellistä näyttöä. Tämä laite on yksinkertainen oskillaattori, sähkökomponentti, jonka pulssin teho on niin pieni, ettei se voi vaikuttaa mitenkään ihmiseen.

Ihmisen solukalvon ympärillä oleva sähkökenttä on noin kahdeksan miljoonaa kertaa suurempi kuin Bemerin tuottama kenttä. Signaalilla on sama vaikutus ihmiseen kuin rekan tuulilasiin törmäävän hyttysen vaikutus ajonopeuteen.

Laitteen tuottaman magneettikentän voimakkuus on sama kuin maan luonnollisen kentän – tai sähköjohdossa kulkevan virran aiheuttaman kentän voimakkuus. Sähköjohtojen lähellä oleskelun ei ole raportoitu aiheuttavan myönteisiä terveysvaikutuksia.”

Professori saattaa olla oikeassa, mutta minkä ihmeen vuoksi Kaleva ei koskaan julkaissut uutista, jossa joku asiantuntija olisi tutkiskellut Valkeen korvavalolaitetta ja sanonut suoraan, mikä se on ja että sillä ei tee mitään? Kaleva on sen sijaan uutisillaan tukenut korvavalon myyntiä, ja moni lehden lukija saakin ”kiittää” Kalevaa huijatuksi tulemisestaan. Kaleva ei siis ole ikinä kertonut totuutta korvavalosta – ja totuushan on se, että sillä ei ole minkäänlaista Valkeen väittämää vaikutusta.

1 kommentti:

  1. Jutut pääsevät ainoastaan mielipideosastoon saakka:http://www.hs.fi/mielipide/a1405399420822

    VastaaPoista