maanantai 9. marraskuuta 2015

Uutta eloa Parker-kynään

Vanhasta Parker-kuulakärkikynästä oli muste (vähäisen käytön vuoksi) päässyt kuivumaan säiliöön. Tuollainen merkkikynä on paljon näyttävämmän näköinen kuin liikeyritysten mainoskynät ja muut halpakynät. Koska kynä on legenda, siihen on edelleenkin saatavilla uusia mustesäiliöitä.

Suomalainen Kirjakauppa tarjoaa Parkerin omaa säiliötä hintaan 6,95 euroa, joka on tietenkin melkoinen hinta kuulakärkikynän osasta, kun muistaa, että Biltemasta saa 30 kappaletta muovikyniä hintaan 4,49 euroa. Jos Suomalaisen säiliön tilaa postitse postilaatikkoon, niin että välttyy noutamisen vaivalta, kokonaishinnaksi tulee huikeat 10,65 euroa.


Tuossa ei tietenkään ole mitään järkeä, mutta apu löytyy eBay-verkkokaupasta. Kiinalainen verkkokauppa myy kolme säiliötä postikuluineen 1,39 eurolla. Myyjä kertoo suoraan, että kyseessä ei ole Parkerin oma säiliö vaan kiinalainen valmiste.


Mutta koska kyseessä ei ole mikään rakettimoottorin osa vaan pelkkä kuulakärkikynän mustesäiliö, voisi olettaa, että se on ”riittävän laadukas”, niin että se täyttää (vaatimattoman) tehtävänsä.


Maksuoperaattorina toimiva PayPal (joka tarjoaa ostoturvan) ottaa omansa, joten loppuhinnaksi tulee 1,45 euroa. Yhden säiliön hinnaksi tulee noin 0,50 euroa, joka on alle kymmenesosa Suomalaisen hinnasta.

Ainoa haitta Kiina-tilauksissa on toisinaan pitkäksi venyvä toimitusaika ja se, että kasvavien postikulujen vuoksi kovin painavaa sieltä ei voi oikein tilata.

Suomalaisen Kirjakaupan säiliön hinnasta valtiolle tilittyvän alv:n osuus on 1,35 euroa eli lähes sama kuin kolme kiinalaista säiliötä postikuluineen.

”Suosi suomalaista” alkaa nykyaikana kuulostaa lähinnä vitsiltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti