lauantai 7. marraskuuta 2015

Nero-hierontakaari

Markkinoille on jokin aika sitten tullut Nero-hierontakaari, joka valmistajan mukaan laukaisee lihasjännityksen. Nero? Mitä neromaista siinä mahtaa olla, ellei se sitten viittaa itse innovaation hintaan, joka on huimat 49 euroa ja joka voi tuoda ”neromaiset” ansiot kaaren kehittäneelle palomiehelle.


Vai tulisiko Nero-nimi siitä, että sekä pikku-Nero että iso-Nero voidaan valmistaa samasta laudasta, jolloin hävikki jää pienemmäksi?


Näiden ”innovaatioiden” taustalla on aina jokin ”liikuttava” tarina, jossa joku henkilö on jollakin tavalla ollut vaikeuksissa ja jonkin aikaa ongelmaa pohtiessaan keksinyt ”neromaisen” ratkaisun siihen ja hetken kuluttua liikeidea onkin ollut valmis. Tuolla tavalla myös Leatherman- monitoimityökalu sai alkunsa. (Uskokoon ken haluaa...) ”Sopivan” tarinan keksiminen on varmasti hyvä myyntivaltti, ja se saattaa viedä ostajien ajatukset pois siitä, että kyseessä onkin vain pelkkää (hyväuskoisten typerysten) rahastamista.

49 euroa on törkeä hinta muotoillusta puunkappaleesta. Kärkkäinen myy Nero-lahjapakkausta, jossa ovat molemmat Nerot, hintaan 67 euroa.

Jokainen käsistään kätevä henkilö voi valmistaa oman hierontakaarensa. Iso-Neron mittoja on hieman hankala päätellä kuvista, mutta sen voisi olettaa olevan noin yhden metrin mittainen ja kaaren päiden välille kuvitellun jänteen ja kaaren keskikohdan välinen etäisyys noin 15 cm. Tuolloin sen voi valmistaa 22x150 mm:n laudasta, joka maksaa noin yhden euron metri.

Monet puutavaraliikkeet eivät myy lautaa metrin pätkissä vaan kokonaisina lautoina, joiden pituudet ovat tavallisesti noin 3–5 metriä, mutta jotkin liikkeet kuitenkin myyvät. Jos joutuisikin ostamaan alle neljä euroa maksavan kokonaisen kolmen metrin laudan, siitä voi tehdä kolme hierontakaarta.

Kaaren veistäminen laudasta ei vaadi mitään erikoistaitoja tai -työkaluja. Jos on joskus harrastanut puutöitä, tarvittavat työkalut löytyvät varmasti itseltä. Aikaa siinä saattaa tosin vierähtää muutama tunti riippuen hieman käytettävistä työkaluista, mutta sähkötyökalut nopeuttavat työtä.

Nero-hierontakaaren hyödyllisyydestä on vaikea sanoa mitään, mutta sen hinta ei ole kohdallaan. Valmistamalla oman hierontakaarensa noin yhden euron hintaan säästää lähes 50 euroa. Siinähän olisi loistava joululahjaidea: itse tehty hierontakaari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti