torstai 17. joulukuuta 2015

Pakkauskokojen pienentäminen

Monilla einesvalmistajilla on tapana pienentää jonkin tuotteen pakkauskokoa. Siitä ei tietenkään kerrota millään tavalla, ja koska pakkauksen koko pienenee sen verran vähän, tavallinen kuluttaja ei välttämättä huomaa mitään tapahtuneen. Ainoa syy pienentämiseen on tietenkin valmistuskustannusten vähentäminen.

Pienennyksen määrä on tavallisesti noin kymmenen prosenttia, mutta koska tuotteen loppuhintaan vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin pelkkä sisältö, todellinen kustannussäästö on vain muutamia prosentteja. Jotkut kuluttajat eivät pidä tuollaisesta ja saattavat sen vuoksi siirtyä käyttämään toisen valmistajan tuotteita. Valmistajan säästö saattaa siten jäädä saavuttamatta...

Joskus jonkin tuotteen pakkauskokoa suurennetaan, ja siitä kerrotaan tavallisesti pakkauksessa sanoin: UUSI, ISOMPI PAKKAUSKOKO, mutta sitä, että hinta myös ”uudistuu” eli nousee, ei tietenkään kerrota.

Jos valmistaja olisi rehellinen, se kertoisi pakkauksessa: PIENENSIMME PAKKAUSKOKOA, MUTTA ONNISTUIMME PITÄMÄÄN HINNAN ENNALLAAN. Hyvää tuossa on tietenkin se, että hintaa ei tarvinnut vielä nostaa.

Perunalastuja valmistava Estrella on sen verran juonikas, että sen tuotekuvassa ei näy lainkaan pakkauksen painoa. Kaupassa myytävässä pussissa se tietenkin näkyy.

Estrella on jokin aika sitten pienentänyt perunalastupussien pakkauskokoja. Aikaisempi 300 gramman pussi on keventynyt 25 grammaa, eli 8,3 prosenttia, ja painaa nyt 275 grammaa. Hinta on edelleenkin sama.

Suosi ruotsalaista ja osta Estrellaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti