tiistai 26. tammikuuta 2016

Voi näitä Kalevan uutisia

Verkko-Kalevan uutinen kertoi tänään (blogijuttu sisältää tuotesijoittelua):

”Liedelle jääneet tavarat sytyttivät palon Meri-Toppilassa” [otsikko]

”Palokunnan mukaan Pinkelikadulla sijaitsevan kerrostalon asukas huomasi yksiöönsä palatessaan, että asunto oli täynnä savua.”

”Palokunnan mukaan sähkölieden päällä olevat tavarat olivat syttyneet tuleen.”

Mitä oikein tapahtui? Asukas (todennäköisesti vuokralainen) palasi asuntoonsa ja havaitsi, että hänen lieden päälle jättämänsä tavarat olivat syttyneet palamaan sen jälkeen, kun hän oli aikaisemmin poistunut asunnostaan.

Näinhän sen oli täytynyt mennä. Tavarat olivat tuskin itsekseen siirtyneet lieden päälle..?

Entä sitten syttymissyy, joka kummastuttaa tässä eniten? Eihän lieden levy voi itsekseen mennä päälle..?

Asukas varmastikin ajatteli, että hänellä ei ollut mitään osallisuutta paloon ja soitti paikalle palokunnan, jota uutisen mukaan saapui paikalle useampi yksikkö – sammuttamaan liedellä palavia tavaroita!

Oleellista tässä on se, että palokunta havaitsi liedellä olevien tavaroiden olevan tulessa ja synnyttävän runsaasti savua.

Tämä taitaa olla niitä Gambina-porukan sattumuksia... Unohdetaan lieden levy päälle tunnetuin seurauksin.


Tämä on alan miehille hyvin tavallista: kaivetaan jääkaapista jokin eines, joka pannaan paistinpannuun liedelle lämpenemään ja sen jälkeen mennään nukkumaan. Palokunta sitten herättää ja pelastaa savumyrkytykseltä, jos ehtii...

Koira on sen verran tyhmä elukka, että se saattaa käpälöidä levyn päälle, jos lieden päällä on jotakin sille tarkoitettua, mutta omistajan pitäisi osata varautua siihen.

Mikä tästä tekee Kalevalle tyypillisen uutisen? Uutinen ei millään tavalla ota kantaa syttymissyyhyn. Toimittaja lieneekin ajatellut, että ovathan ne tavarat saattaneet syttyä itsekseen palamaan. MUTTA EIHÄN MIKÄÄN VOI ITSESTÄÄN SYTTYÄ PALAMAAN! (Pellavaöljy voi tosin syttyä itsekseen palamaan otollisissa olosuhteissa, mutta se tapahtuu hitaasti.)

Gambinan tuotesisältö. Gambinassa on reilusti sokeria. Varmastikin sen vuoksi, jotta se ei maistuisi niin pahalta.


Koska toimittajilla on tapana käydä korjaamassa uutisiaan sen jälkeen, kun he hoksaavat, mitä tyhmää oli tullut kirjoitettua, tässä on mitään muuttamatta aito oikea uutinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti