sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Auringostako energiaa..?

Lauantaisin Kalevan mukana jaettavassa Koti-Kaleva-liitteessä kehuttiin estottomasti aurinkosähköjärjestelmiä. Artikkeli oli niin täynnä liioittelua, vääristelyä ja jopa suoranaista valehtelua, että on aika palauttaa mieliin blogin aurinkoenergiaa käsittelevät artikkelit, joista käy selvästi ilmi aurinkosähköjärjestelmien sopimattomuus subarktiseen maahan.

Kalevan toimittajat ovat tunnettuja siitä, että he ovat helposti haastateltavien vedätettäviä, eli mitä tahansa haastateltava sanookin, se uppoaa toimittajaan täysin ja täytenä totena. Viiden vuoden takainen artikkeli ”suomalaisesta metrojunakeksinnöstä” on hyvä esimerkki tästä. Järjestelmän piti toimia aurinkoenergialla ja jopa tuottaa energiaa yli oman tarpeen myytäväksi muille.


Aiheeseen palattiin palattiin pari vuotta myöhemmin. Mitään edistystä ei ollut tapahtunut, vaan patenttihakemuksella näytti olevan vaikeuksia edetä, koska se loukkasi olemassa olevia patentteja.


Vuonna 2016 Yhdysvaltojen patenttitoimiston patenttitietokannasta ei löydy kyseisen hakemuksen myönnettyä patenttia. Se tarkoittaa sitä, että joulukuun 2010 blogiartikkeliin nimimerkin ”PENTTI” antama palaute ”Patentit on saatu ja nyt se on menoa mailmalle” ei voi pitää paikkaansa. Tuolloin oli menossa vasta patentin hakemusvaihe. Todennäköisesti Kalevan artikkelissa oli ollut maininta ”patentista”...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti