sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Oikea ASMO Solutions

Saksassa ja Puolassa toimii ASMO Solutions -niminen logistiikka-alan henkilöstöpalveluita tarjoava yritys. Oululaisen ihmelaturifirman nimi ei olekaan sitten niin omaperäinen kuin joku olisi aluksi saattanut ajatella. Saksalainen yritys on varmastikin vanhempi kuin oululainen nimiklooni.


Internetosoitteiden ainoa ero on (-), jota alkuperäinen ASMO Solutions käyttää. Tietoisuus saksalaisyrityksen olemassaolosta oli viimeistään tullut laturifirman tietoisuuteen internetosoitteen rekisteröimisvaiheessa, koska kyllähän

http://www.asmo-solutions.com/

on ”selkeämpi” kuin

http://www.asmosolutions.com/

Koska sähköpostiosoitteet ovat vastaavasti lähes identtiset,

info@asmo-solutions.com

ja

info@asmosolutions.com

sekaannuksen vaara on olemassa, eli kunniallinen saksalainen yritys voi saada laturifirmaan tarkoitettuja viestejä, vaikka Oulun Asmo Solutions ei sitä enää aktiivisesti käytäkään.

Mitähän Hampurissa mahdetaan ajatella siitä, että Suomessa toimii samanniminen yritys, joka mustaa yrityksen nimen epäkurantilla tuotteellaan? Joissakin maissa yrityksillä on nimisuoja, jotta mikään toinen yritys ei voisi toimia samalla nimellä katsomatta siihen, onko saman nimen käyttämisen tarkoituksena taloudellinen hyötyminen vai jokin muu syy.

Koska EU:lla on tiukka linja, voisi olettaa, että nimisuoja olisi myös EU-valtioiden välillä, eli toisessa EU-maassa ei voisi olla samannimistä yritystä, vaikka se tekisikin ”älylatureita”, jonka idea lieneekin osaksi plagioitu Amerikanmaalta.

Yrityksen perustaja Marcin Obiegly on mietteliään näköinen: Ehkäpä hän pohtii, mitä tekisi Oulun Asmo Solutionsin kanssa..?


Yritys voi toki olla myös puolalainen, mutta väliäkö tuolla...

P. S. Vielä ehtii, jos on nopea. Toimitusajankohdasta ei tosin ole mitään takuuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti