keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Slush 2106

”Aloittelevien” yritysten teknotapahtuma Slush 2016 järjestetään ensi viikolla Helsingissä (niin kuin aina ennenkin). Tavallisella kansalla saattaa olla sellainen käsitys, että tapahtumaan kutsuttaisiin yrityksiä ja se olisi jonkinlainen kunnianosoitus kutsutuille, mutta käsitys on väärä. Mukaan pääsee jokainen ”yritys”, joka maksaa muutaman sadan euron hintaisen pääsylipun – tai pitäisikö sanoa ”kynnysrahan”?

Wikipedia:

”Slushin tavoitteena on saattaa yhteen kansainvälisiä kasvuyrityksiä, sijoittajia ja mediaa sekä auttaa yrittäjiä menestymään ja nostamaan yrityksensä maailman parhaaksi valitsemallaan toimialalla.”

Maailman parhaaksi valitsemallaan toimialalla? Mikä yritys haluaa tämän tittelin omakseen laturialalla? Olisiko kenties Oulussa sopivia ehdokkaita?

Kuten Earlight Swindle -sivusto vanhemman tekstin kommentissaan mainitsikin, Oulun mainetta ja kunniaa on siellä puolustamassa – vai pitäisikö rehellisyyden nimissä sanoa pilaamassa? – mm. ”energiapihistä ja paloturvallisesta” laturistaan tunnettu Asmo Solutions.

Asmo Solutionsin mainoslause Slushin sivulla:

ASMO INNOVATIONS SOLVE PROBLEMS FOR SAFER, GREENER, AND MORE CONVENIENT LIVING

Tämä alkaa jo mennä liian pitkälle. Mitä ihmettä: innovations? Monikkomuoto. Minkä ihmeen vuoksi? Onko jotakin muutakin olemassa kuin Asmo-laturi?

Safer? Greener? More convenient living? Kuka oikein uskoo näitä satuja..?


Tämä taitaa vain olla ajan henki nykyaikana. Kaikenlainen liioittelu ja jopa valehtelu näyttää olevan yleisesti täysin hyväksyttävää – ja siihen jopa kannustetaan. Samaa tekevät toki monet muutkin, vaikka tapahtumassa on varmasti mukana myös yrityksiä, joiden tuote on hyvä ja kaukana huijauksesta, vaikka suuri osa yrityksistä tuotteineen ja palveluineen kuuluisi paremminkin Flush WC -tapahtumaan.

Viime vuosisadan alun eräs huijauskeino oli myydä olemattoman eteläamerikkalaisen kaivosyhtiön osakkeita. Laitonta se tietenkin oli, mutta huijareita oli vaikea saada kiinni ja oikeuden eteen, ja tuskinpa monikaan viitsi julkisesti myöntää olleensa niin tyhmä, että antautui huijattavaksi. Mikään ei ole oikeastaan muuten muuttunut vuosisata myöhemmin kuin että siitä on nykyisin tehty täysin laillista. Entisaikojen huijarit ovatkin nykyään startup-yritysten perustajia ja huijattuja kutsutaan hienosti sijoittajiksi, joista suuri osa lieneekin niin tyhmiä, että eivät edes huomaa tulleensa huijatuiksi. Ja kaikki ovat tyytyväisiä – vai ovatko?

Valkee keräsi 7,4 miljoonan euron sijoituspotin vuonna 2013. Nämä ”sijoittajat” saivat tiettävästi vastineeksi rahoilleen osan korvavalofirman omistuksesta. Nyt kun sijoituksen arvo lähestyy asymptoottisesti nollaa eikä Valkee ole koskaan maksanut osinkoa omistajilleen, voidaan ilman minkäänlaista ivaa todeta, että sijoitus ei tainnut olla aivan paras mahdollinen...

4 kommenttia:

 1. What a load of crap!

  Indegogo update: 25th of October, 2016 shipping starts and it takes 1-3 weeks.
  Indegogo update (2 days ago): shortage of supplies... Testing a USB to USB-C adapter... Why???

  There is also the mentioned cases of people with USB-C and Apple variants. They loose so much money on these cases as they have to send a new adapter, so cost of that and the shipping. They knew these issues but they forgot to mention to the equity funding folks... What a surprise.

  I think they are yet to receive the cash from the new shareholders and they are stalling. It is clear that they had only money for a limited amount of chargers. I would assume about 100-500. Now there is a wait game going on. Only post to those who are banging on the door. They want to focus on xmas shoppers, this is still my opinion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This is simply outrageous letting people still wait. Maybe they think that if someone has been waiting for about two years, they can still wait for a few weeks more.

   Poista
 2. Huippuosaaja Marc Dillon lähti Jollasta Investoreye Oy-nimiseen startupiin. Ja miten sille sitten kävi?

  Hupsis!

  Slushissa 2016 hän on nyt ASMO:n asialla irvistelemässä kameroihin. Huippuosaaja siinä.

  #miksenitekeksinyt #Flush2016

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan ei voi onnistua. Asmo-laturi on sen verran surkea tekele, että sillä ei voi olla tulevaisuutta, joten eiköhän tästäkin tule täydennystä CV:hen...

   Poista