perjantai 25. marraskuuta 2016

Valhe, emävalhe, Asmo-laturi

Vaikka Asmo-laturin IndieGogo-sivua onkin ajoittain tullut silmäiltyä, alla esitettyyn hämäykseen ei ollut aikaisemmin tullut kiinnitettyä huomiota. Reiska huomautti siitä, ja tottahan se on: se on täydellistä huijausta!

IndieGogon kautta laturia ei voi enää tilata, ja viimeisin tilaus näyttää olevan kolme kuukautta vanha. Joka tapauksessa IndieGogossa oleva animaatio oli varmasti se, joka sai niin monet tarttumaan koukkuun ja tilaamaan Asmo-laturin. Tuohan halpaan meni varmastikin myös newyorkilainen urologi, jonka epäonnisesta kaupankäynnistä Asmo Solutionsin kanssa on blogissa kerrottu aikaisemmin.

Kyse on tästä huijauksesta. Ensimmäisessä kuvassa on esitetty vakiolaturin oletettu tehonkulutus latauksen aikana, mikä lieneekin oikeanlainen, koska siinä esitetään vain suhteellinen teho.


Sitten kun puhelin irrotetaan laturista, jolloin akun lataaminen päättyy katsomatta siihen, oliko akku varautunut täyteen, tehonkulutus näyttää pysyvän aivan samana kuin lataustapahtuman aikana. Aika ihmeellistä!


Animaatiolla halutaan ilmeisestikin kertoa, että vakiolaturi kuluttaa aina sähköä ja vielä niin ihmeellisesti, että kaikki verkosta tuleva sähköenergia muuttuukin lämmöksi laturissa (joka sitten riittävän paljon kuumentuneena polttaa talon maan tasalle) eikä siitä yhtään riitä akun varaamiseen.

Jos tällaista valhetta esitetään ja nettimaailmassa on riittävä määrä lapsenuskoisia, jotka näyttävät uskovan mitä tahansa, ei ole ihme, että Asmo-latureita tilattiin ennakkoon niinkin paljon IndieGogossa. Tämäntapainen mainonta rikkoo kaikkia markkinoinnin sääntöjä: se on täysin perätön ja absurdi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti