keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Vampire Proof Charger

Yhdysvaltalainen Vampire Labs valmistaa mobiililaitteiden latauslaitetta, josta valmistaja kertoo seuraavaa: ”The VAMPIRE PROOF Charger automatically shuts off with zero standby power when your device is either fully charged or disconnected from the charger, saving energy by eliminating "Vampire Energy Loss" and improving the life of your battery.”

Ainoa ero Asmo-laturiin on se, että Vampire Proof Charger vaatii manuaalisen käynnistämisen.

”Patented energy efficient "Vampire Proof" design.”

Vampire Labs on hakenut tai saanut patentin tekeleelleen...

Vampire Labs ehti KickStarteriin ennen Asmo Solutionsia. Se käynnisti rahankeräyksen 7. maaliskuuta 2014 ja oli saanut toimitettua ennakkotilatut laturit jo kesäkuun 2014 loppuun mennessä. Sehän oli ripeää toimintaa! Asmo Solutions on räpeltänyt jo yli kaksi vuotta, eikä valmista näytä vieläkään tulevan... Asmo Solutionsin KickStarter-keräys meni niin sanotusti vituiksi.

Mitä etuja Vampire Proof Charger tarjoaa Asmo-laturiin verrattuna?

1) Hinta: se maksaa vain 14,95 USD (14,10 €).

2) Siihen voi liittää USB-portin kautta minkä tahansa latausjohdon ja vielä kaksi kappaletta.

3) Verkkoliitin on yleinen luokan 2 kojeliitin, johon voi liittää sopivan (käytössä olevan sähköverkon mukaisen) verkkojohdon.

4) Täysin universaali eli toimii kaikkialla.


Vampire Proof Charger on kaikin puolin ylivertainen Asmo-laturiin nähden.

Kolikon kääntöpuoli on se, että Vampire Labs käytti ja käyttää oletettavasti vieläkin samanlaista kusetusmainontaa, jota Asmo Solutions alkoi käyttää myöhemmin. Vampire Labs näyttääkin olevan monilta osin Asmo Solutionsin esikuva.

Vampire Labs pani vielä paremmaksi mainonnassaan. Yli 20 prosenttia energiasta menee hukkaan, ja CO2-päästöjä tulee niin paljon, että hirvittää...


Ilmaston lämpenemisen uhkaan pitää tietenkin vedota... sehän on nykyään muotia.


Vampire Labsin tekele kuuluu samaan kategoriaan kuin Asmo-laturi: vääristelevällä ja jopa valheellisella mainonnalla ja pelottelulla yritetään luoda tarve tuotteelle, jolle ei todellisuudessa ole mitään tarvetta – ei edes vihreimmällä piipertäjällä. 

Vampire Labs ei tosin uhkaile mahdollisella palovaaralla. Joko omistajilta puuttuu omakohtainen kokemus ”kotimökin palamisesta maan tasalle” tai laturipalon riski Yhdysvalloissa on niin pieni, että siihen ei edes yritetä vedota. Todennäköisempi syy taitaa kuitenkin olla kuluttajansuojalaki, joka ilmeisestikin kieltää perättömän mainonnan, ja mahdollisten suunnattoman suurten rangaistuksenomaisten vahingonkorvaussummien pelon vuoksi Vampire Labs ei pelottele tavallisten latureiden olemattomalla paloriskillä.

2 kommenttia:

 1. The only advantage Asmo Charger has over this one as there is an active on-off switch feature. It has also larger peak charging current.

  Interestingly i found several other chargers with very same feature set:

  https://www.amazon.com/Volt-Star-EcoCharger-Mini-Micro-Adapters/dp/B003ZWJ09M

  https://www.amazon.com/Verizon-Wireless-Micro-USB-Thunderbolt-Incredible/dp/B004Z1WXW8

  https://www.amazon.com/Bracketron-Mushroom-GreenZero-Travel-Charger/dp/B007G9789E/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

  All are from around 2010-2012.. There could be more out there from the past. I must stress FROM THE PAST. All these chargers are failed attempts. The market did not take them up as they were prone to failure due to the added functionality, some even reported smoke and small fire... However the main issue as we said it many times, the fact that normal cell chargers are consuming so small stand-by current that they are not worth to replace. The fire hazard thing as we know is a total hoax...

  I am investigating how to report Asmo solutions to the consumer protection agency for false advertising.

  VastaaPoista
 2. These chargers never became a hit – and everyone knows why. All these including Asmo Charger have no benefits compared to a stardard charger. It seems that Asmo Solutions has invented the wheel again...

  Something needs to be done to stop this false advertising.

  There is this comment posted to Kaleva's article on 27.3.2014. Almost three years ago it told what Asmo Charger really is all about.

  ”Mistä näitä sikiää. Kaikki CE-direktiivin mukaiset kännykkälaturit ovat palo- ja sähköturvallisia, täyttävät mm. EN60950-standardin ja UL94-V0 palonestoluokituksen. Ns. ECO-direktiivi on jo kymmenen vuotta sitten kännykkälatureiden virrankulutuksen olemattomaksi, joten mitä tässä oikein on keksitty, kaikki on keksitty jo vuosia sitten(?). Keksijä todennnäköisesti on kuvitellut tekevänsä fiksusti hyödyntäessään USB-OTG:n virransyöttökykyä puhelimen akusta, mutta samalla tehnyt suuren lähtökohtavirheen koska puhelimella pitää pystyä soittamaan hätäpuhelu kahden minuutin kuluttua tyhjällä akulla ja ilman SIM-korttia. Tuon puutteen takia on varmaa, että kukaan puhelinvalmistaja ei lähde lunastamaan oikeuksia ko. tuoteideaan, eli valitettavasti idealla on huono ennuste.”

  This is intresting in Kaleva's article:

  ”Paloturvallisuus perustellaan sillä, että laite kestää jopa salamaniskun sähköverkkoon.”

  Asmo Charger is ”fire safe” because in can even endure a lightning strike to the mains. This is a BIG LIE.

  http://www.kaleva.fi/teemat/digi/oulussa-kehitettiin-paloturvallinen-kannykkalaturi/660094/

  VastaaPoista