maanantai 21. marraskuuta 2016

Onko akateeminen oppiarvo tae älykkyydestä tai kyvystä hahmottaa asioita eli nähdä niiden keskinäiset mittasuhteet?

Vastaus on: ei ole. Hahmotuskyvyllä tarkoitetaan tässä kykyä välttää olemasta liian ”sinisilmäinen” eli alttiutta joutua kaikenlaisten huijareiden uhriksi.

Parantaisiko sitten ikä ja sen mukana tullut ”elämänkokemus” tuota hahmotuskykyä? Voisi tietenkin kuvitella, että se olisi opettanut tiettyä varovaisuutta ja elämän perusasioita siitä, että kaikki ei aina ole aivan sitä, miltä näyttää, ja että on olemassa henkilöitä, joista voisi sanoa lapselle, että ”hän on vain ahne aikuinen”.

Asmo Solutionsin IndieGogo-sivulla on yhdysvaltalaisen ennakkotilaajan palaute siitä, että hän ei neljästä Asmo Solutionsiin lähettämästä huomautuksestaan huolimatta ollut saanut ennakkomaksuaan takaisin. Peruutuksen syynä on se, että Asmo Solutions ei ole kykenevä toimittamaan tilaajalle US-mallin Asmo-laturia.

Tämä tuntuu kyllä hieman oudolta, koska ainoa ulkoinen ero pienten eurooppalaisten ja amerikkalaisten sähkölaitteiden välillä on vain erilainen pistotulppaosa. Asmo-laturin kerrotaan toimivan jännitealueella 100–230 VAC, joten Yhdysvalloissa käytettävän alemman jännitteenkään ei pitäisi olla syynä siihen, että US-malli ei kuulu Asmo Solutionsin valmistusohjelmaan. Ehkäpä Yhdysvaltojen korkeampi taajuus (60 Hz) on liikaa Asmo-laturille..? Todellinen syy taitaa kuitenkin olla VoltStar, joka pitää Asmo-laturit pois liittovaltiosta.

Palautteen on antanut New Yorkissa urologina toimiva 63-vuotias nainen, joka oli viime vuonna tilannut ja maksanut ennakkoon 65 USD. Siellä on nyt sähköpostiosoite koko nettikansan nähtävänä. Lisäksi SK pyytää viestin poistamista, mutta kuten näkyy, se on joko mahdotonta tai sitä ei haluta tehdä. SK antanee omasta puolestaan kieltävän vastauksen otsikon kysymykseen.


Viesti poimittiin muutama päivä sitten, ja sen mukaan Asmo Solutions oli luvannut tehdä palautuksen jo kuusi viikkoa aikaisemmin sitä kuitenkaan tekemättä. Onko Asmo Solutions (kaiken aikaisemmin kuvatun pahan lisäksi) myös valehtelija?

Miten voi olla mahdollista, että tuon ikäinen henkilö, joka on olevinaan muka jokin erikoislääkäri, saattoi uskoa satuja ja tilata kaksi kappaletta Asmo-latureita, joiden ”hyödyllisyys” on jo niin monesti todettu blogissa, että sen toistaminen vielä on turhaa? Mitä mahtoi liikkua SK:n päässä hetki ennen tilauspäätöstä? Voisiko olla mahdollista, että hänellä on dementia, joka hyvin todennäköisesti uhkaisi myös potilasturvallisuutta, tai jokin muu neurologinen sairaus, jota ei vielä ole diagnosoitu?

Jos tilaaja olisi ollut parikymppinen, jonka koko maailma sijoittuu internetiin, asian voisi paremmin ymmärtää. Ennakkotilaajista suurin osa lieneekin tätä internersukupolvea, jota on kasvatettu juuri tätä ”suurta tehtävää” varten eli tulla huijatuksi jonkun koijarin taholta.

Jos Asmo Solutions väittää laturiaan joksikin muuksi kuin mitä se todellisuudessa on, olisiko väärin kuvata tätä toimintaa sanalla huijaaminen tai huijaus? Sen energiansäästö on niin mitätön, että on varmastikin harhaanjohtavaa väittää sen säästävän energiaa tai edes puhua vihreistä arvoista. Myöskään sen paloturvallisuudesta verrattuna normilaturiin ei ole mitään todisteita.

Tämä alkaa entistä enemmän muistuttaa Valkeeta. Ensin kehitettiin korvavalo, ja jotta kauppa alkaisi käydä, Valkeen piti alkaa tehdä ”testejä” ja ”tutkimuksia”, jotka olisivat näyttäneet toteen sen, että korvavalo vaikuttaa erinäisiin psykiatrisiin ja neurologisiin vaivoihin, mutta kuten historia on osoittanut, Valkeen rahoittamat testit olivat enimmäkseen vääristeltyjä, ja yksikään puolueeton tutkimus ei tukenut ainoatakaan Valkeen väitettä.

Asmo Solutions ei edes yrittäkään todistaa väitteitään oikeiksi, ja arvatenkin siitä syystä, että se olisi käytännössä täysin mahdotonta. Mitenpä se voisi osoittaa, että vakiolaturi olisi palovaarallinen?

Joku totesi kerran jossakin, että tyhmyyden määrä on vakio maailmassa, mutta se vaihtelisi ajallisesti ja paikallisesti jatkuvasti. Näyttää kuitenkin siltä, että absoluuttisella asteikolla tarkasteltuna globaalin tyhmyyden määrä kasvaa jatkuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti