maanantai 8. helmikuuta 2016

Asmo Solutions sai 48.700 euroa Tekes-avustusta

Tärkeä yksityiskohta jäi pois kahdesta aiemmasta Asmo Solutions -kirjoituksesta. Asmo Solutions sai 48.700 euroa Tekes-avustusta eli lahjarahaa vuonna 2014. Koska laturi saatiin tuotantovalmiiksi jo tuona vuonna, edellytykset avustuksen saamiseksi viime vuodelle eivät tainneet enää olla riittävät..?

Valkee sai korvavalonsa valmiiksi jo 2010, ja vasta sen jälkeen Tekesin rahahana avautui. Valkeen Tekes-avustus meni muuhun kuin tuotekehitykseen, mitä on monessa Valkee-kirjoituksessa ihmetelty. Onko Tekes kohdellut Valkeeta ja Asmo Solutionsia epätasa-arvoisesti?

Valkeen HumanScammer on täysin humpuuki tuote, mutta Asmo-laturi on varmastikin toimiva kapistus ja lataa mobiililaitteen – kotimökin ”maan tasalle” palamisen estäminen on tosin sitten oma lukunsa.

Patentin hakeminen maksaa noin 30.000 euroa, ja sillä saa suojan kymmenen vuoden ajaksi. Näyttää siltä, että veronmaksajat kustantavat Asmo-laturin patentoimisen tai ainakin sen yrityksen.


2 kommenttia:

 1. http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/polar-bear-pitching-usa-meni-avantoon-valkoisessa-puvussa-kanada-luotti-latkateemaan-katso-kuvat/719924/#.Vr4J5TmtUOA.twitter

  Uutta asmosta. T./-ed.

  VastaaPoista
 2. Jutussa piti tietenkin mainostaa ”palamatonta” laturia.

  Kaleva: ”Asmo-laturin yhtiö aikoo tuoda markkinoille kevään aikana.”

  Sen kun vain näkisi... Senhän piti alkujaan valmistua jo vuoden 2014 lopussa.

  VastaaPoista