perjantai 26. helmikuuta 2016

QuietOnin rahankeruu jatkuu

QuietOn ottaa vielä ennakkotilauksia vastaan. Korvatulppia on mahdollista ostaa myös isommissa erissä. Tarjolla on kahden, neljän ja jopa kymmenen parin pakkauksia. Neljän parin quatro-pakkausta voisi vaikka mainostaa ”perhepakkauksena” eikä maksa kuin 402 euroa.

Ennakkotilauksia on tehty kaikkiaan 2231 kappaletta, mikä voi tuntua suurelta määrältä, mutta mitä se ei kuitenkaan ole, koska tilauksia on tullut ympäri maailmaa. Pikemminkin voisi kysyä, miksi ennakkotilauksia on tehty niin vähän maailmanlaajuisessa markkinapaikassa.


QueitOn väittää, että tulppien ”normaalihinta” tulee olemaan 160 euroa. Tämä on vanha markkinointikikka, jolla halutaan kertoa, että tekemällä nyt hätäisen ostopäätöksen voit säästää rahaa. Mitä nopeampi ja harkitsemattomampi ostopäätös on, sitä huonompi se tavallisesti on.

Korvatulppien ennakkotilaaminen on sananmukaisesti kuin sian ostaminen säkissä. Ostaja ei voi tietää, miltä tulpat tuntuvat omissa korvissa. Valkeen korvavalon mukana tulee sentään sovituskappaleita, joiden avulla saadaan paras sopivuus omiin korviin ja niinkin lyhyeksi ajaksi kuin 12 minuutiksi. QuietOnin ”yhden koon” korvatulppia pitäisi käyttää jopa koko yön ajan...


Sen jälkeen kun myyntikampanja on päättynyt, tilauksen peruminen on mahdotonta. Tällaisessa ennakkomaksamisessa on aina riski, että tilattua tuotetta ei ehkä koskaan saakaan.

Ja jos tuotanto alkaisikin ja tulppia valmistettaisiin suuri määrä, koska teollisessa tuotannossa ”suuruuden ekonomia” ratkaisee eli mitä suurempi on valmistusmäärä, sitä pienemmät ovat yksikkökustannukset, on aina mahdollista, että tulpat eivät menisikään enää kaupaksi, jolloin niitä jouduttaisiin myymään tuntuvalla alennuksella ja selvästi alle ennakkotilaushinnan. Mitähän ennakkotilaajat mahtaisivat ajatella siitä, että lupaus ”edullisesta” ennakkohinnasta ei pitänytkään paikkaansa?

160 euroa? Valkeen korvavalon ovh-hinta oli 199 euroa. Vanha amerikkalainen sanonta kuuluu: never give a sucker an even break.

Tarkoittaa: älä epäröi käyttää typerystä hyväksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti