keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kaleva nosti lehden tilaushintaa

Paperilehden jokapäiväisen kestotilauksen hinta nousi eilen 16 euroa. Uusi hinta on nyt 315 euroa yhdessä erässä maksettaessa. Korotusprosentti oli huikea 5,4.

Jos Oulun 1 -blogi muistaa aivan oikein, hinta nousi edellisen kerran melko tarkalleen vuosi sitten, kun perinteinen broadsheet-Kaleva pieneni nykyiseksi leikki-Kalevaksi.

Millähän tavalla lehden kustantaja perustelee suurta korotusta taloustilanteessa, jossa inflaatio on nollassa ja ilmassa leijuu deflaatiopeikon pelko?

Olisivatko painovärien hinnat nousseet?

Ehkäpä Takalaanilan painotalon katolle noussut aurinkovoimala ei ollutkaan niin kannattava investointi ja tilaajat saavat maksaa tuon hukkainvestoinnin..?

Olisiko tilaajamäärä vähentynyt? Ehkäpä tabloidi-Kaleva ei ollutkaan niin suuri menestys kuin lehti hehkutti, ja monet tilaajat laskivat jotakin yhteen ja päättelivät, että Kaleva ei ole siihen tuhlatun rahan arvoinen? Ainoa keino kompensoida tilaustulojen pieneneminen on nostaa tilaushintaa. Olisiko tilausten määrä sitten vähentynyt viitisen prosenttia?

Paperilehden kanssa identtisen digilehden vuositilaus maksaa vain 154 euroa. Näyttää siltä, että paperilehden tilaajat maksavat digilehden halvemman hinnan.

Kaleva ei missään nimessä ole tilaushintansa arvoinen. 315 eurolla saa 33 Gambina-pulloa eli noin 2,5 pulloa kuukaudessa. Ja sitten kun palauttaa 33 tyhjää pulloa takaisin ostopaikkaan, siitä saanee muutaman euron.

Loppukevennyksenä kreikkalainen Aphrodite's Child esittää kappaleen It's Five O'Clock. Yhtyeen hajoamisen jälkeen laulusolisti Demis Roussos jatkoi soolouralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti