lauantai 9. tammikuuta 2010

Asiallista asiakaspalvelua?

Kuten tunnettua, ironia on vaikea laji, eikä sitä pitäisi harjoittaa, ellei sitä hallitse kunnolla. Alla on 9. tammikuuta Kalevassa Lukijan mielipide -palstalla julkaistu mielipidekirjoitus, joka yrittää tuota vaikeaa lajia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kirjoittajat olivat siis kertomansa mukaan viettäneet pikkujoulupippaloita Parkkisenkankaalla, joka sijaitsee kohtalaisen etäällä heidän asuinpaikaltaan Haukiputaalta. He olivat tilanneet taksin, joka oli saapunut tilattuun osoitteeseen ja havainnut, että asiakkaita ei ollut paikalla, jolloin se oli jättänyt viestin taksin tilanneeseen numeroon ja poistunut paikalta. Tämä on aivan normaali käytäntö: jos taksin tilanneessa osoitteessa ei ole asiakkaita, eikä heitä tule sinne kohtuullisen odotuksen jälkeen, taksi ei voi jatkaa odotteluaan loputtomiin, vaan se ottaa vastaan seuraavan tilauksen ja poistuu paikalta. Juuri näin lieneekin käynyt Parkkisenkankaalla.

Tapahtuiko todellisuudessa näin: Koska kyseessä oli ”melskeinen” pikkujoulun vietto (kuten kirjoituksessa kerrotaan), jossa nautitaan tunnetusti etanolipohjaisia virvoitusjuomia, taksinodottelu venähti niin sanotusti pitkäksi, ja juhlijat havahtuivat ”hereille” vasta, kun he huomasivat saaneensa vastaajaviestin, jossa taksinkuljettaja antoi asiaankuuluvan palautteensa turhan tilauksen vuoksi.

Fyysikko Albert Einstein totesi aikanaan kaiken suhteellisuudesta, niin myös ajan. Juovuksissa ja ilonpidon ollessa ylimmillään puolikin tuntia saattaa vilahtaa kuin hetkessä. Tästä lienee Parkkisenkankaallakin kyse: taksi tilattiin, mutta humalatilan vuoksi kumpikaan juhlivista putaalaisista ei lähtenyt ajoissa taksia vastaan. Vai väittävätkö kirjoittajat, että he eivät olleet lainkaan nauttineet alkoholia? Jos eivät olleet, silloinhan ainakin toinen heistä olisi voinut käyttää omaa autoa ja tuolta ikävältä episodilta olisi vältytty.

Asioilla ja tapahtumilla on aina vähintäänkin kaksi puolta, joista kirjoittajat ovat tuoneet esille vain omansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti