keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Väyrysen ”paluu”

Ministeri Paavo Väyrynen kertoi eilen, että kesäkuussa valittavalla keskustan uudella puoluejohtajalla pitäisi nykyisessä taloustilanteessa olla kokemusta, ja antoi ymmärtää, että hän itsekin olisi käytettävissä. Oltakoon mitä mieltä tahansa Väyrysestä, jonka pitkään poliittiseen uraan mahtuu saavutuksia ja kömmähdyksiä (mm. Vladimirov-jupakka ja Keminmaan jalasmökki), hän on ehdottomasti paras esillä olevista ehdokkaista.

Keskustan nuori polvi, jotka sattuvat enimmäkseen olemaan naisia, kannattaisi jo alussa unohtaa suosiolla. Keskustalla on nimittäin huonoja kokemuksia naispuoluejohtajasta, eikä sen kannattaisi enää ottaa samaa riskiä.

Kokemus on asia, jota kertyy vain iän myötä, ja sillä on aina ja joka asiassa merkitystä. Tämän pitäisi puhua Väyrysen puolesta.

Paavo Väyrysellä on tietenkin muutakin mielessään pyrkiessään takaisin puolueensa ja politiikan kärkipaikalle. Kahden vuoden päässä pidettävät presidentinvaalit lienevätkin Väyrysen päätavoite, jota vauhdittamaan sopivat hyvin puoluejohtajuus ja mahdollinen pääministeriys vajaan kahden vuoden ajan.

Tuskinpa Väyrynen huono presidentti olisi, vaan hän voisi jopa osoittaa olevansa kahta edeltäjäänsä tehokkaampi ja persoonallisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti