tiistai 20. joulukuuta 2016

Arvotyhjiön täyttäjä

Laulukilpailussa voiton hävinneen oulunsalolaistytön ”saapuminen” Suomeen oli kuin valtiovieraan vastaanotto, mikä ”luonnollisestikin” sai ykkösuutisen paikan Kalevan verkkolehdessä.


Edesmennyt arkkiatri Arvo Ylppö puhui 90-luvulla ”arvotyhjiöstä”, joka tarkoittaa sitä, että monilla ei ollut minkäänlaisia henkisiä virikkeitä. Syntynyttä tyhjiötä yritettiin sitten täyttää kaikenlaisilla kiiltokuvilla, kuten 7 Päivää -lehdellä ja Kauniit ja Rohkeat -tv-sarjalla. Nykyisiä täyttäjiä ovat lisäksi lukemattomat tv-kanavat reality-roskasarjoineen ja sosiaalinen media, kuten Google, Facebook ja Twitter ja niiden käyttöön tarvittava rekvisiitta, kuten tietokoneet, älypuhelimet ja tabletit.

Kalevan tuoreessa ja lyhyessä artikkelissa kerrotaan: ”Jo aikaisemmin tiistaina Saara Aalto kertoi Instagramissa, että hänellä on mukanaan ”erityinen vieras” The Sun -lehdestä.”

The Sun..? Siinäpä onkin sitten ”journalismin helmi”. Keltaiseen lehdistöön kuuluva Sun on kuin Mitä Vittua -lehden ja 7 Päivää -lehden risteytys. Ilta-Sanomia ja Iltalehteä ei voisi ikinä verrata siihen.

Onhan tämä hieman säälittävää, mutta jos tyhjiö on päässyt syntymään, täytyyhän se täyttää jollakin tavalla...

Kalevan eiliseen artikkeliin: ”Oulu panttaa Saara Aallon palkitsemista huomiseen” Reiska jätti kommentin: ”Miten olisi Asmo-laturi?”, mutta siinä ilmeisesti oli ”jotakin”, joka ei sopinut Kalevan toimitukselliseen linjaan, koska sitä ei julkaistu. Tässä oli taas yksi todiste Kalevan suojelevasta asenteesta.

1 kommentti:

  1. Jos kommentti sattui oikeaan ja yllätys menikin nyt pilalle?

    VastaaPoista