perjantai 30. joulukuuta 2016

Sinäkin, Elisa! *)

Näin totesi Reiska nähtyään mobiilioperaattori Elisan Google-mainoksen, jossa kerrotaan: ”Asmo Micro-USB -laturi - 1,10€/kk Elisalta”

Vain 1,10 euroa kuukaudessa? Tämä pieni kk-maksu antaa nyt köyhällekin mahdollisuuden nauttia patentoidun Asmo-laturin suomasta turvallisuuden tunteesta ja saavuttaa merkittävää säästöä sähkölaskussa – vai antaako sittenkään?


”Reilusti varastossa”

Elisa odottaa varmastikin, että Asmo-laturista tulee myyntimenestys.

Ja sama valehtelu jatkuu. Irrotetaan-sanan kirjoitusvirhe (i liikaa) on edelleenkin mukana, eli teksti tuli suoraan sieltä pahuuden pesästä.

”ASMO-laturi on maailman turvallisin laturi. Patentoitu teknologia varmistaa, että laturi sammuu, kun puhelin irroitetaan laturista.”

On erittäin huolestuttavaa, että maan suurin puhelinoperaattori liittyi muiden joukkoon myymään Asmo-laturia käyttäen samoja valheita.

”Maailman turvallisin laturi”

Jos tuollaisen väitteen esittää, sille pitäisi pystyä esittämään vahvat perustelut. Maailman turvallisin laturi on tietenkin sellainen, joka irrotetaan sähköverkosta heti lataamisen päätyttyä. Muuta tapaa ei ole.

Koska kyseessä on näin suuri toimija, tämä pitäisi ehdottomasti saattaa kuluttajaviranomaisten tietoisuuteen.

Eräs Asmo-laturiin liittyvä seikka on jäänyt vähälle huomiolle. Se on se, että Asmo-laturin ”rele” avautuu vasta siinä vaiheessa, kun puhelin irrotetaan laturin latausjohdosta. Blogissa aikaisemmin mainittu yhdysvaltalainen Vampire Proof Charger tekee sen AUTOMAATTISESTI lataamisen päätyttyä. Asmo-laturi on tässäkin mielessä kilpailijaansa heikompi.

”The VAMPIRE PROOF Charger automatically shuts off with zero standby power when your device is either fully charged or disconnected from the charger.”


*) Sanonta on alkujaan peräisin Julius Caesarilta, joka lausui Brutukselle: ”Et tu, Brute” huomattuaan, että tämä oli mukana salaliitossa.

4 kommenttia:

 1. ...laturi sammuu, kun puhelin irroitetaan laturista.”

  Paloturvallinen laturi onkin siis palovaarallinen/jännitteellinen aina, kun puhelin on kytketty johdon nokkaan. Sillä ei ole väliä lataako se puhelinta tai onko lataus jo päättynyt. Niinhän tuo mainos on käsitettävissä. Nyt menee hysteerikoilta yöunet.
  Teknisissä tiedoissa on 240V käyttöjännite. Valmistajan sivuilla 230V?

  VastaaPoista
 2. Rele kuluttaa sähköä ollessaan vetotilassa lataa se puhelinta tai ei. Sähköä ei siis säästykkään, jos puhelin on siinä kiinni? Onko tässä sitten suunnitteluvirhe? Lisäksi releen valmistukseen kuluu sähköä, metallia ja muovia. Jos kaikki maailman laturit vaihdettaisiin näihin latureihin, pitääkin rakentaa pari ydinvoimalaitosta lisää? Ekologista? Vastaisikohan laturin valmistaja näihin kysymyksiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä asioita käsittelee seuraava blogikirjoitus, joka julkaistaan aivan lähiaikoina.

   Poista
 3. Laitoin Elisalle viestiä. Katsotaanpa muuttuuko tuotetiedot.
  Hei. Teillä on myynnissä Asmo-laturi. Siinä on teknisissä tiedoissa virhe. Valmistajan sivulla laturi toimii jännitealuelle 100-230v. Teillä mainitaan jännitealueeksi 100-240V. Miksi tuota mainostetaan maailman turvallisimmaksi laturiksi? Onko tuote testattu kaikkien maailman latureiden kanssa ja todettu turvallisimmaksi? Onko laturissa jännite aina kun siinä on puhelin kytkettynä vaikka lataus olisi jo päättynyt? Paljonko sähköä säästyy vertaillessa johonkin vakiolaturiin?

  VastaaPoista