perjantai 23. joulukuuta 2016

Kolkuttakaa, niin teille avataan

Näin neuvotaan evankeliumissa Luukkaan mukaan (Luke 11:9). Reiska kolkutti Verkkokauppa.comin ”oveen”, mutta hänellepä ei ”ovea” avattukaan. Reiska esitti kysymyksiä Asmo-laturista, mutta niitä ei julkaistu, eikä niihin myöskään vastattu.

Miksi tekstissä on väärää ja harhaanjohtavaa tietoa?

Tekstissä kerrotaan:

1) ”Patentoidun teknologian ansiosta...”

Laturilla ei ole myönnettyä patenttia. Miksi tekstissä kuitenkin kerrotaan niin? Eikö tuo ole valehtelua?

2) ”Automaattinen poiskytkentä säästää myös energiaa”

Jos esim. Nokian AC-60-laturi kuluttaa tyhjäkäynnissä vuodessa niinkin ”paljon” kuin kolmen sentin (3 snt) edestä sähköä, eikö ole hieman harhaanjohtavaa kehua Asmo-laturin ”energiansäästöä”?

3) ”Tämä tekee Asmo-laturista perinteisiä latureita paloturvallisemman”

Onko missään osoitettu, että perinteiset laturit eivät olisi paloturvallisia?

Kysymykset tehtiin tästä ”mainostekstistä”:


Aivan yleisestikin: jos jokin kysymys on kiusallinen yritykselle, eli siihen on hankala vastata tai rehellisesti vastaaminen vaikuttaisi myyntiä pienentävästi, siihen ei tietenkään vastata.

Tässä voidaan todeta, että Verkkokaupan käyttää harhaanjohtavaa mainontaa, joka on peräisin valmistajalta. Verkkokauppa ei kuitenkaan voi vetäytyä vastuusta sillä perusteella, että ”tiedot” tulevat Asmo Solutionsista, vaan sillä on vastuu siitä, millä tavalla se mainostaa myymiään tuotteita.

Jos Verkkokauppa toimisi rehellisesti, se luopuisi edellä olevasta ylistyslaulusta, mutta silloin Asmo-laturi ei eroaisi millään tavalla muista latureista eikä mitään perustetta ylihintaisen laturin ostamiselle enää olisi.

Laturien vallankumous

Tästä muistuu mieleen George Orwellin mainio satiiri Eläinten vallankumous, jossa ”eläinnousun” jälkeen tehty julistus: ”KAIKKI ELÄIMET OVAT TASA-ARVOISIA” muuttui, sen jälkeen kun vallankumous oli syönyt lapsensa, muotoon: ” KAIKKI ELÄIMET OVAT TASA-ARVOISIA, MUTTA TOISET ELÄIMET OVAT TASA-ARVOISEMPIA KUIN TOISET”.

Yhtä lailla: ”KAIKKI LATURIT OVAT PALOTURVALLISIA, MUTTA TOISET LATURIT OVAT PALOTURVALLISEMPIA KUIN TOISET”.

4 kommenttia:

 1. Säästynyt sähkö on kulutettu kymmenkertaisesti releen valmistuksessa. Osaisiko joku laskea tarkasti kuinka paljon energiaa releen valmistamiseen menee? Eipä olekkaan laturin osto enää ekoteko.

  VastaaPoista
 2. Can someone please file formal complaint to the customer protection agency. The complaint should be against every seller who is selling this charger.

  VastaaPoista
 3. Minun tapauksessa kysymyksiin vastaamatta jättäminen vaikutti myyntiin heikentävästi. Käyn hakemassa 499€ maksavan älykkään (smart) telkkuni viereisestä liikkeestä.

  VastaaPoista
 4. Kuluttaja-asiamiehelle on kuulema tehty ilmoitus harhaanjohtavasta mainonnasta.

  VastaaPoista