perjantai 2. joulukuuta 2016

Asmo-laturi Verkkokauppa.comissa

Nyt se on sitten tapahtunut: Asmo-laturi on päässyt myyntiin ensimmäiseen liikkeeseen, joka on Verkkokauppa.com. Jonkin selittämättömän syyn vuoksi latureita myydään (ainakin nyt alussa) vain verkossa. Hinta on vanha tuttu 39,90 euroa.


Myymälöissä niitä ei näy, ja verkosta ostettaessa toimitusaika on arviolta kolme viikkoa. Tuon täytyy tarkoittaa sitä, että noita latureita ei ole (koottuina) vielä olemassakaan, vaan ne odottavat osina Joensuun kokoonpanolinjan käynnistymistä.


Verkkokauppa.comin mainosteksti tulee suoraan sylttytehtaasta (Asmo Solutions). Kirjoitusvirhekin on mukana: irroitetaan, po. irrotetaan.

”Asmo-laturi on Suomessa suunniteltu ja valmistettu laturi, joka ei kuluta lainkaan sähköä valmiustilassa. Tämä tekee Asmo-laturista perinteisiä latureita paloturvallisemman. Laturia on kutsuttu maailman turvallisimmaksi laturiksi.

Patentoidun teknologian ansiosta laite sammuu itsestään kun esimerkiksi puhelin irroitetaan laturista. Automaattinen poiskytkentä säästää myös energiaa. Hyvin yksinkertaista: kun puhelin ei ole kytkettynä, laturi ei kuluta lainkaan sähköä kun laturin jättää seinään latauksen päätteeksi.”

”Laturia on kutsuttu maailman turvallisimmaksi laturiksi.”

Kuka tuon ”viisauden” oli päästänyt suustaan? Asmo Solutionsko? Sehän onkin sitten varsin vakuuttavaa...

”Patentoidun teknologian ansiosta...”

Kuten on jo todettu niin monesti aiemmin, mitään patenttia ei ole olemassakaan, ja todennäköisesti uusille patenttihakemuksille tulee käymään samoin kuin ensimmäisellekin.

FI-sertifiointi puuttuu

Eräs blogin lukija huomautti, että Asmo-laturilla ei ole FI-sertifiointia, eli suomalainen SGS Fimko, joka on (mm.) sähköalan sertifiointiyritys (osaksi entinen Seti, os. Sähkötarkastuslaitos), ei ole varmistanut Asmo-laturin sähköturvallisuutta.

Tämä onkin paradoksaalista: Asmo Solutions väittää Asmo-laturia ”maailman turvallisimmaksi laturiksi”, mutta mikään puolueeton taho ei ole varmistanut sitä. CE-merkki ei nimittäin takaa sitä. CE-merkintä on (vain) valmistajan ilmoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset. CE-merkintä voidaan yleensä kiinnittää tuotteeseen ilman puolueettoman osapuolen suorittamaa testausta.

Käytännössä kaikilta sähköturvallisuuspuutteen vuoksi markkinoilta pois vedetyiltä sähkölaitteilta puuttui FI-sertifiointi (FI-merkki). Näitä takaisinvetoja tapahtuu lähes kuukausittain, ja ne perustuvat Tukesin pistokokeissa havaittuihin puutteisiin.


Feikkitilaus Verkkokauppa.comista:


Olisikohan ollut ensimmäinen tilaus..?


Tilausta ei viety loppuun asti.

Jokaiselle Asmo-laturin hankintaa harkitseville: 

Asmo-laturia ei missään nimessä kannata ostaa. Jos lompakossasi on 40 euroa ylimääräistä, lahjoita se vaikka Pelastusarmeijalle tai muuhun keräykseen (vaikka Syyriaan), jossa siitä on paljon enemmän hyötyä.

P.S. Tavaratalo Kärkkäinen on myös mennyt samaan halpaan. Sieltä Asmo-laturin voi ostaa myös osamaksulla: 4,66 euron kk-maksulla ja kahden vuoden maksuajalla kokonaishinnaksi tulee järkyttävä 111,84 euroa! Jo 40 euroa on törkeä hinta Asmo-laturista, mutta 112 euroa on jotakin, jota kuvaamaan voi olla vaikea löytää sopivaa attribuuttia.


Kärkkäinen käyttää hieman eri sanamuotoa: ”Asmo-laturi on Suomessa suunniteltu ja valmistettu patentoitu laturi, joka ei kuluta lainkaan sähköä valmiustilassa.”

Miksi Kärkkäinen kuvittelee, että ostajaa kiinnostaa tieto laturin patentoinnista (mikä ei tosin pidä paikkaansa)? Patentoiminen tarkoittaa tavallisesti sitä, patentinhaltija on tuotteen ainoa valmistaja, jolloin kilpailun puuttumisen vuoksi tuotteen hinta aina on korkea eikä missään suhteessa tuotteen arvoon tai hyötyyn.

2 kommenttia:

  1. Even just letting the facts go on not proven fire safety, the non existent patent and the minuscule savings this charger provides Asmo Solutions has one serious issue, which is eminent in this situation as well. Right now they are not able or don't want to commit making thousands of chargers as it would require to pay the Joensuu assembly company 10s of thousands euros. This is a serious issue until they will not strike the deal with large domestic buyers to order up these units. Seems Verkkokauppa is smart and agreed to put it on the virtual shelves just to see how it goes. The only companies i see taking the risk are cell phone companies, like Elisa. We know that from the Valkee and Oura ring story they are willing to go beyond common business sense.

    I am actually very surprised about the lack of chargers even after the loads of cash they obtained from the equity investors. There may be some kind of contingency in place we don't know or not public. They may got the money on a restricted account and only able to withdraw from it after 100% board agreement or simply the integration of these new shareholders takes time. But anyhow, it seems Asmo has missed the X-mas sales which must be a big blow to them.

    VastaaPoista
  2. This is very strange: they ought to have money but it seems they don't have it...

    VastaaPoista